04 / 05 / 2024

Gölpazarı Akçay barajı gövde dolgu çalışmaları

Gölpazarı Akçay barajı gövde dolgu çalışmaları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde inşaatı devam eden Akçay barajının gövde dolgu çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Çocuk başına ortalama 5 bin 330 TL hesaplara yattı! Bakan Göktaş: Bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldığını açıkladı. İşte SED ödemesi ile ilgili merak edilenler...

Altında kara gün! 8 ay öncesine geri dönüyoruz! Hatice Kolçak'tan kokutan açıklama şimdi geldi!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) uyguladığı sıkı politikası ile birlikte düşüşe geçen altın fiyatları tejrar yükselişe geçerken Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak'tan korkutan açıklama geldi. 

ŞOK Marketten dev kampanya: Cumartesi günü akıllı saat ve oyun konsolu peşin fiyatına 6 ay taksitle satışa çıkıyor!

ŞOK 30 Eylül 2023 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. ŞOK'ta Cumartesi günü akıllı saat ve oyun konsolu satışa çıkıyor. İşte ŞOK aktüel ürünler kataloğu ve fiyat listesi...

Milyonların gelirini arttıracak torba yasa Meclis’e geliyor! Emekli ve memurun gözü temmuz ayında!

Memur ve emekli maaş zammı için gözler temmuz ayına çevrildi. Meclis bayramdan sonra yoğun bir mesaiye başlayacak. Bu kapsamda, emekli, memur ve işverene destek konuları masaya yatırılacak.

Korkmaz, Çayşef Semaver'e indirim yaptı! Babalar Günü'nde çay tutkunlarına özel hediye!

Korkmaz, Babalar Günü için çaysever babalara özel bir hediye seçeneği sunuyor. Ergonomik tasarıma sahip Çayşef Semaver, pratik kullanımı ve şık tasarımıyla babaların unutulmaz bir çay deneyimi yaşamasını sağlıyor.

Babalar Günü ne zaman? 2023 Babalar Günü haziran ayının kaçıncı haftası?

Babalar Günü'ne kısa süre kala vatandaşlar haziran ayının hangi günü olduğunu sorgulamaya başladı. Peki, Babalar Günü ne zaman? İşte detaylar...

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Nisan ayında aylık bazda 2,7 puan azaldı ve 101,3'e indi.

Memduh Aslan Akçay kimdir?

Fibabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Memduh Aslan Akçay kimdir? Memduh Aslan Akçay daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Memduh Aslan Akçay'ın biyografisi...

Armağan Akçay Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Armağan Akçay Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Armağan Akçay tarafından kuruldu.

Sıfır araç dip fiyatı gördü! 6 ay sonra ödeyin! Hyundai i20 N ne kadar oldu! İşte 6 Şubat 2023 fiyat listesi…

Sıfır araç dip fiyatı gördü! 6 ay sonra ödeyin! Hyundai i20 N ne kadar oldu! İşte 6 Şubat 2023 fiyat listesi…

ABD'de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesine düştü. İşte ayrıntılar...

Altın düştü, gümüş çakıldı! ''Tadı tuzu kaçtı'' diyen İslam Memiş uyardı

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrasında dolar hılz yükselirken altın fiyatları üştü, gümüş ise resmen çakıldı. Piyasaların tadı tuzu kalmadı diyen İslam Memiş yatırımcıları uyardı.

Gölpazarı Akçay barajı gövde dolgu çalışmaları Haberi

Gölpazarı Akçay barajı gövde dolgu çalışmaları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde inşaatı devam eden Akçay barajının gövde dolgu çalışmalarına başlandığı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, DSİ tarafından Akçay deresi üzerinde inşaatı devam eden barajın gövde dolgu çalışmalarına başlanarak, baraj inşaatında önemli bölümünün aşıldığı kaydedildi.


Ön yüzü beton kaplı, kaya dolgu tipinde inşa edilen baraj gövdesinin temelden yüksekliği 55 metre, kret uzunluğu 512 metre ve gövde hacmi bir milyon 413 bin 72 metreküp olacağı belirtilen açıklamada, barajın dipsavak-derivasyon cebri boru ve gömlek betonarme imalatı, gövde ve batardo kazısının tamamlandığı, dolusavak kazısının da devam ettiği bildirildi.


Açıklamada, barajın 9 milyon 750 bin metreküp depolama kapasitesine sahip olduğu ve baraj depolayacağı su ile ilçeye bağlı 5...