02 / 05 / 2024

google evsizler için otobüs projesi nedir

google evsizler için otobüs projesi nedir

San Francisco merkezli hayır kurumu Lava Mae, Körfez Bölgesi'ndeki evsizleri düşünerek bir duş otobüsü geliştirdi. 6 binin üzerindeki evsizin günlük banyo ihtiyacını gidermek üzere tasarlanan otobüste Google'ın payı büyük.

Google Hesapları Silinme Tehlikesiyle Karşı Karşıya: Bilgileriniz İçin Dikkat!

Google hesabı olan kullanıcılar için endişe verici bir durum: Hesaplarının silinme riskiyle karşı karşıyalar. Bilgilerinizin güvende kalması için atmanız gereken adımlar haberimizde!

Seçim sürecinde dijital reklamlar için harcanan tutar adeta dudak uçuklattı!

14 Mayıs’ta yapılan seçim kapsamında dijital reklam için toplamda ne kadar para harcandığı belli oldu. Meta ve Google’ın açıkladığı verilere göre, seçim sürecinde yaklaşık 150 milyon TL’nin üzerinde dijital reklam harcaması yapıldığı görüldü.

Google ve Renault arasında imzalar tamam! Elektrikli araçlar için anlaştılar

Google ve Renault Grubu, gelecekteki elektrikli araçlar için gelişmiş bir yazılım platformunu geliştirmek için anlaşma imzaladı.

San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesi reddedildi!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesini şehir denetim kurulu 8'e 3 oyla reddetti.

Google ofis olarak kullanmak için gayrimenkul alıyor!

Google ofis olarak devreye sokmak için hızla gayrimenkul almaya başladı. Şirketin  Amerika’nın çeşitli bölgelerinde bina almak için 7 milyar dolar harcadığı belirtiliyor...

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

TİKA'nın Pakistan'da evsizler için yaptığı konaklama tesisi açıldı!

TİKA'nın Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz konaklamasına imkan sunmak için geçen sene ekimde inşasına başladığı "Kimsesizler Evi" (Panahgah) tesisi açıldı.

ABD'de evsizler için nakliyat konteynırlarından ev projesi!

Amerika’da 60 binden fazla evsizin olduğu California eyaletinin Los Angeles kentinde, gönüllüler ve yardım kuruluşları evi olmayanlar için yeni çözümler buluyor. 

Fransa'da evsizler için otel imkanı sunulacak!

Kovid-19 sebebiyle ölü sayısının 2 bin 606’ya çıktığı Fransa’da sokaklarda kalan evsizler için otellerde 5 bin kişilik ve 40 farklı merkezde bin 300 kişilik yerler oluşturuldu.

Kanye West evsizler için ev yaptırıyor! 

Dünyaca ünlü rapçi Kanye West evsizler için bir proje başlattı. Sanatçı, evinin yakınında 300 dönümlük arazisinde evsizler için ev yaptırıyor. 

Facebook ve Google çalışanları için konut inşa edecek!

Yüksek ev fiyatları çok sayıda insan için büyük şehirlerde yaşamayı zorlaştıran bir sebep oluyor. Büyük şehirlerde ucuz ev bulamama sorunu milenyum kuşağını olduğu kadar, son dönemde dünya genelindeki şirketleri de etkiler oldu.

İskoçya Edinburgh'da evsizler için köy kuruldu!

İskoçya'nın Edinburgh kentinde, evsiz vatandaşların barınabileceği yeni bir köy inşa edildi.

Evsizler için 3 boyutlu basılabilir konut modeli!

Özel girişimciler ABD'de dünyadaki yaklaşık 1 milyar evsiz insanın barınma sorununu çözmek için bir araya geldi. 3 boyutlu basılabilir konut modeli üretildi. 

google evsizler için otobüs projesi nedir Haberi

google evsizler için otobüs projesi nedir


Geliştirdiği tekno otobüslerini halka açık duraklara sokmasıyla yerel halkın tepkisini toplayan Google’dan sonra, San Francisco halkının dikkatini çekecek bir otobüs gelişmesi daha yaşandı. Ancak bu kez körfez sakinlerinin yüzünü güldürecek cinsten. Üstelik işin içinde yine Google var.


İnternet devi, projeye yardım amaçlı 100 bin dolarlık bir destekte bulundu. Elbette bu yardım, Google'ın sırf San Francisco Körfezi'ni daha yaşanılır kılmak amacıyla başlattığı Google Impact Challenge kampanyasının bir parçası.


Geliştirdikleri mobil duş otobüsü hakkında konuşan Lava Mae kurucusu Doniece Sandoval, projenin bölgedeki evsiz kesim için hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. İnsanların yaşam şartlarını geliştirmek istediklerini belirten Sandoval, böylelikle evsizlerin sosyal yaşam içerisinde daha aktif rol oynayabileceğini söyledi. 75 bin dolara mal olan mobil duş otobüsünde, sıcak suyla çalışan iki adet duş kabininin...