08 / 05 / 2024

Göreme nüfusu

Göreme nüfusu

Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya'da, sıcak hava balonlarının merkezi Göreme beldesinin nüfusu kadar turist, güneşin ilk ışıklarıyla havada yeni güne başlıyor.

İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı: Satılık ve kiralık ev fiyatları göçü artırdı!

Türkiye’nin nüfusu 2023'te yerinde saydı ve yalnızca yüzde 0.01 artarken, İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı. Megakentteki bu azalmada kira ve konut fiyatlarının etkili olduğu belirtiliyor. İşte ayrıntılar..

Dünya nüfusu açıklandı! Dünya nüfusu 66 milyon kişi arttı...

Alman Dünya Nüfusu Vakfı, 2023 senesinde dünya nüfusunun yaklaşık 66 milyon kişi arttığını kaydetti. Buna göre,  2024 sene başı itibarı ile  dünya nüfusu 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişi olduğu kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı! 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı!

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre; nüfus 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı. İşte tüm merak edilen rakamlar...

Göreme Vadisi, milli park olmaktan çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Göreme Vadisi, millî park olmaktan çıkarıldı.

Göreme Mühendislik İnşaat ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göreme Mühendislik İnşaat ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Olcay Polat tarafından kuruldu.

Göreme'deki otel inşaatının yıkımına ara verildi!

Nevşehir'in Göreme ilçesinde peribacalarının olduğu bölgede başlatılan iş yeri ve konut inşaatının yıkımına devam ediliyor. 

Göreme'deki otel inşaatının yıkımına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Nevşehir Göreme'deki otel inşaatı hakkında yıkım kararı alındığı ve yıkıma başlandığı bildirildi.  

Göreme'deki otel inşaatı durduruldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Göreme'deki otel inşaatının durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, ''Peribacalarına yakın bir noktada, 2 pafta 9423 parselde başlatıldığı belirlenen inşaat durdurulmuştur'' ifadeleri kullanıldı.

Türkiye nüfusu 82 milyonu geçti!

Türkiye'nin nüfusu, 2018 yılında bir önceki yıla göre 1 milyon 193 bin 357 kişi artarak 82 milyon 3 bin 882 kişi oldu

Göreme Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göreme Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Atıcı tarafından kuruldu. 

Göreme'nin nüfusu kadar turist yeni günü karşılıyor!

Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya'da, sıcak hava balonlarının merkezi Göreme beldesinin nüfusu kadar turist, güneşin ilk ışıklarıyla havada yeni güne başlıyor.

Türkiye’nin nüfusu 77 milyonu geçti!

Türkiye’nin nüfusu 2014 sonunda 77 milyon 695 bin 904 kişi oldu. Türkiye’de ikamet eden nüfus 2014 yılında, bir önceki yıla göre 1 milyon 28 bin 40 kişi arttı.

İstanbul'un nüfusu her yıl daha da artıyor!

Türkiye'de İstanbul nüfusu her yıl artarken, göç veren 13 il ise önemli bir sorunla karşı karşıya bulunuyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına 13 il göç veriyor...

Göreme nüfusu Haberi

Göreme nüfusu

Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya'da, sıcak hava balonlarının merkezi konumundaki Göreme beldesinin nüfusu kadar turist, güneşin ilk ışıklarıyla havada yeni güne başlıyor. 


Kapadokya bölgesinde yılda yaklaşık 300 gün uçuş yapılabilen sıcak hava balonları yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peribacaları, kayadan oyma kliseleri ve yeraltı şehirleriyle yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonlarının hem ekonomiye hem de turizme önemli katkı sağladığını söyledi.


Bölgede 25 balon firmasının faaliyet gösterdiğini dile getiren Cingil, turistlerin 200 avro karşılığında, ortalama 45 dakika süren turlar sayesinde Kapadokya'nın doğal ve tarihi güzelliklerini havadan görme fırsatı yakaladığını ifade etti.


Bölgede sıcak hava balonu sektörünün turizmin en önemli ayağını oluşturduğunu vurgulayan Cingil, "Özellikle Göreme'deki bu şirketlerin tüm...