28 / 04 / 2024

Göreme Vadisi milli park

Göreme Vadisi milli park

Milli park statüsü verilen Göreme Vadisinin milli park olmaktan çıkarılmasına dava açıldı.

Göreme Vadisi, milli park olmaktan çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Göreme Vadisi, millî park olmaktan çıkarıldı.

Milli Emlak'tan bu illerde 6 bin TL'ye kiralık arazi fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Artvin ve Eskişehir'de yer alan araziler için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlangıç gösteriyor. İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesi üzerinden peş peşe yayımladığı o ihale ilanları...

Kapadokya'da 10 yıllığına kiralık otel!

Nevşehir İli Göreme Belediye Başkanlığı, Nevşehir Göreme'de yer alan turistik oteli kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 4 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Balıkesir'de 8 taksitle satılık arsa ve araziler!

Gönen Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Balıkesir Gönen'de yer alan iki arazi ve bir arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 29 Kasım'da yapılacak.

Nevşehir'de 10 yıllığına kiralık otel!

Nevşehir ili Göreme Belediye Başkanlığı, Nevşehir'de yer alan 64 odalı turistik oteli kiraya verecek. Kiralama ihalesi 16 Kasım tarihinde yapılacak.

Bolu Göynük'te 7 adet arazi ile 1 adet arsa yüzde 20 indirimle satılıyor!

Bolu Göynük Milli Emlak, Bolu ili, Göynük ilçesinde yer alan 7 adet arazi ile 1 adet arsayı peşinde yüzde 20 indirim veya 8 ay taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Bolu Göynük'te yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak o ildeki 28 arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor! Arsa arayanlara müjde! 

Gümüşhane Milli Emlak, Gümüşhane ili, Kelkit ilçesinde yer alan 28 adet arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor. Peki Gümüşhane'deki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? 

Denizli'de taksitle imarlı arsa satılacak! İhalesi 28 Eylül'de!

Denizli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Gökpınar Milli Emlak Müdürlüğü, Denizli Honaz'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar sanayi tesis alanı imarlı olarak belirtildi.

Milli Eğitim tatili uzatıp, 3 gün daha ekleme yaptı! Çocuklar buna çok sevinecek!

Arka arkaya gelen tatil müjdeleri öğrencileri sevindirdi. Tatilin son gününde milli eğitim bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamayla birlikte öğrenciler sevindi. Üç gün daha tatil olacak. İşte tüm detaylar…

Depremlerin ekonomik faturası ağır olacak! İşte Türkiye ekonomisini bekleyen riskler!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomi açısından nasıl bir fatura çıkaracağı merak konusu. Yıkılan konut ve iş yerlerinin yeniden inşasının getireceğinin maliyetin yanı sıra onbinlerce insanın hayatını yitirdiği depremlerin iş gücü, iş günü ve milli gelir açısından da faturası ağır olacak.

Milli Emlak o ilde 8 adet konut ile 54 adet arsa ve araziyi satıyor! Yüzde 20 indirim ve 12 aya varan taksit fırsatı! 

Gümüşhane Milli Emlak, Gümüşhane ili, Merkez ilçesi'nde yer alan 8 adet konut ile 54 adet arsa ve araziyi satıyor. Yüzde 20 indirim ve 12 aya varan taksit fırsatını kaçırmayın!

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Denizli'de yüzde 20 indirim fırsatıyla satılık 14 arsa! 63 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Denizli Çınar ve Gökpınar Milli Emlak Müdürlükleri, Denizli ili, Merkezefendi, Pamukkale ve Honaz ilçelerinde yer alan 14 gayrimenkulü 63 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor...

Balıkesir Gönen'de 10.7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Gönen Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Balıkesir Gönen'de yer alan 2 adet arsayı 10 milyon 751 bin 498 TL bedelle satışa çıkardı.

Göreme Vadisi milli park Haberi

Göreme Vadisi milli park

UNESCO’nun 1985 yılında Dünya Miras Listesi’ne aldığı ve 1986'dan itibaren de Bakanlar Kurulu kararı ile milli park statüsü verilen Göreme Vadisinin Cumhurbaşkanı kararı ile milli park olmaktan çıkarılmasına dava açıldı. Sözcü'den Erdinç Yapan'ın haberine göre, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Göreme Vadisi’nin Milli Park olmaktan çıkartan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda yürütmenin durdurulması ve kararın iptalini istedi.

Yürütmeyi durdurma ve iptal istemiyle Danıştay'a başvuru yapan HKP avukatları başvuruda; Cumhurbaşkanı Kararı'nın Anayasaya ve 2873 sayılı Milli Parklar Kanuna aykırı olduğu, Uluslararası sözleşmeler yönün işlemin sakat olduğu iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Dava dilekçesinin sonuç ve istem kısmında, “Göreme Vadisi'nin milli park statüsünden çıkarılmasına dair karar yetki, şekil, sebep, konu, amaç yönlerinden Anayasaya, Sosyal Hukuk Devleti ilkesine, Kamu yararına, 2873 sayılı Yasa'ya, Kültür ve Tabiat Varlıkları Mevzuatına, Uluslararası...