23 / 07 / 2024

göremede yabancı turistler

göremede yabancı turistler

Uzun yıllardır bölgede gerçekleştiril en yürüyüş, bisiklet, at, jeep ve balon turlarının yanı sıra son yıllarda ATV motorları ile gerçekleştirilen turlara Avrupalı turistlerin ilgisi her geçen yıl artıyor...

Kiralık evlere bayram etkisi! Yabancı turistler otele, yerli turistler kiralık evlere akın etti! 

Haziran ayı ile beraber hareketlenen turizm sezonu bayram tatiliyle birlikte resmen başlamış oldu.  Özellikle  Antalya, Muğla ve İzmir yani öncelikli talebin olduğu yerler yüzde 95’leri aşan oranlarda doldu. Yabancı turistler otelleri tercih ederken, yerli turistler ise kiralık evlere yöneldi. 

Tebernüş Kireçci'den yabancı yatırımcı yorumu: Döviz girişi olsun diye gayrimenkul alınması kolaylaştırıldı!

Nisan konut satışı rakamlarına göre yabancı konut satışında düşüş yaşandı. Yabancılar tek tek evlerini satarak ülkeyi terk etmeye başladı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışlarını değerlendirerek kritik yorumlarda bulundu.

Ünlü ekonomist yabancıya konut satışı grafiğini paylaştı, yorumlar gecikmedi: Vatandaşlık alıp gittiler!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yabancıya konut satışı yüzde 50.3 düşerek 1.272 adede geriledi. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, yabancılara konut satışının yükselişi ve düşüşü temalı çalışmayı paylaşırken, söz konusu paylaşıma yorumlar da gecikmedi.

Yabancılara gayrimenkul satışı Meclis gündeminde! Yabancıya gayrimenkul satışı destek uygulaması hedefine ulaştı mı?

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, yabancılara gayrimenkul satışı yapan firmalara yapılan devlet desteğini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak ayında bir yılda yüzde 50.5 azaldı ve 2 bin 61 oldu. Peki yabancılar Ocak 2024'te en çok hangi illerden ev aldı? 

Borsaya ilgi gösteren yabancılar hangi hisseleri artırdı? 

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar şirketlere ilgi göstermeye devam ediyor. Buna göre yabancı yatırıcılar geçen senenin ikinci yarısında bankacılık hisselerini öne çıkarmışlardı. Bu sene de BİST'te yer alan TÜM endeksindeki 514 hisseden 313’ünde pozisyon artmış durumda.

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

Bakan Özhaseki'den açıklama: Yabancılar Türkiye'den 17 bin 76 nitelikli arazi satın aldı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancı uyruklulara satılan arazi miktarını Meclis'e taşıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yabancılara satılan arsa, arazi, tarla, bahçe gibi gayrimenkullere ilişkin rakamı açıkladı. İşte Özhaseki'nin o açıklaması... 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

göremede yabancı turistler Haberi

göremede yabancı turistler

Uzun yıllardır bölgede gerçekleştiril en yürüyüş, bisiklet, at, jeep ve balon turlarının yanı sıra son yıllarda ATV motorları ile gerçekleştirilen turlara Avrupalı turistlerin ilgisi her geçen yıl artıyor. 


Bölgenin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Göreme beldesinde düzenlenen turlarda, turistler ATV'ler ile guruplar halinde ve rehber eşliğinde Kapadokya'nın keşfedilmemiş doğal ve tarihi zenginliklerini barındıran vadilerini ve peribacalarını geziyor. 


Saatte maksimum 60 kilometre hıza sahip olan motorlarla Kapadokya turlarına katılan turistler bunun için farklı tur alternatiflerine göre 30 ila 100 TL arasında ücret ödüyor. Nevşehir Mahalli Çevre Kurulu'nun büyük bir titizlikle belirlediği gezi alanlarında gerçekleştirilen turların yaygınlaşmasının sevindirici olduğunu bölge turizmcileri, at, deve, bisiklet ve balon turları ile yapılan Kapadokya turlarına önemli bir alternatif olarak son yıllarda büyük bir gelişim gösteren...