17 / 07 / 2024

gözde yatırım emlak

gözde yatırım emlak

Yıllardır yatırımcısına iyi kazandıran otomobil, altın ve döviz gibi araçlar, yerini konut ve arsaya bıraktı.

Ak Yatırım üzerinden Emlak Konut (EKGYO) hisselerinde yüklü alım gerçekleşti!

Borsada Perşembe günü BİST100 endeksi güçlü alımlara sahne olurken gün sonunda yüzde 1,78 artış yaşanmış oldu. Ak Yatırım müşterileri geride bıraktığımız günde EKGYO hisselerinde toplam 36.753.715 lot işlem gerçekleştirdiği kaydedildi. 

Uzmanından elinde avucunda dolar olanlara uyarı: Dolardan yatırım aracı olmaz!

Yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan döviz kurları yönünü yukarı çevirirken, uzmanından elinde avucunda dolar olanla için kötü haber geldi. 

Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!

Geçen yılın ayını ayında Başkent’te 11 bin 196 konut satılmıştı. TÜİK konut satış verilerine göre Ankara’da geçen yıla göre konut satışları yüzde 20 civarında düşüş gerçekleşti. Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor. 

2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu! İşte en gözde emlak lokasyonları!

Kentsel dönüşüm hamleleri ve özel sektör ile kamunun açıklayacağı kampanyaların etkisiyle hareketli bir dönemin beklendiği 2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu İşte en gözde emlak lokasyonları...

Emlak Konut’un yeni kampanyası mı, arsa yatırımı mı?

Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte arsa ve arazi yatırımına ilgi arttı. Emlak Konut GYO dün başlattığı kampanya ile avantajlı satışlara başladı. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, vatandaşa yatırımını hangisine yapacağını sordu.

Kripto fenomeninden çok konuşulacak açıklama: Evini satıp BIST yatırımı yapan biri dolar bazlı yüzde 49 getiri elde etti

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda evini satıp BIST yatırımı yapan birinin dolar bazlı yüzde 49 getiri elde ettiğini açıkladı. 

Emlak yatırımında en çok kazandıran şehir hangisi? Enflasyona karşı konut yatırımları yükseldi...

Emlak yatırımında en çok kazandıran iller belli olduğu açıklandı. Buna göre, yüksek enflasyonda konut yatırımında artış görüldü. yaşandı. Konutta en çok kazandıran şehirler hangileri oldu?

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

Finansal özgürlüğünüz için tam bu kadar yatırım gerekiyor! Rakam rakam açıklandı: Temettü, kupon, kira...

Yatırım yapacaklar ve yatırımcılar için finansal özgürlüğün yakalanması için ne kadar yapılması gerektiği tek tek açıklandı. 16,3 bin takipçili Finansal Özgürlük Yolcusu, X sosyal medya hesabından finansal özgürlük için açlık ve yoksulluk sınırına göre yatırım tutarlarını paylaştı. İşte o paylaşım..

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!

Kıbrıs’ta nereye baksanız yeni bir inşaat projesi görüyorsunuz. Popüler yatırım alanı şeklinde gösterilmesinden sonra ilgi odağı haline gelen bölge Türk gayrimenkulcülerin de rotasında yer alıyor. Fiyatlardaki artışlara rağmen yeni yatırımlar ve gelişim potansiyeli bölgeye ilgiyi de canlı tutuyor. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

gözde yatırım emlak Haberi

gözde yatırım emlak

Yapılan araştırmaya göre, son yıllardaki ekonomik gelişmeler kazandıran yatırım araçlarının değişmesine yol açtı.

Yıllardır yatırımcısına iyi kazandıran altın, döviz, otomobil ve tarla gibi araçlar, artık eskisi gibi gelir getirmiyor. Hatta bu yatırım araçları, son yıllarda zarara bile neden olabiliyor.

Bunların yerine emlak, arsa ve taksiler, yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Özellikle ülkedeki konut azlığı yüzünden emlak, inşaat yapılacak alanlar açısından da arsa fiyatları son birkaç yıldır sürekli artıyor.

-ALTIN VE DÖVİZ KAYBETTİRDİ-

Konya'da kurulu bir altın firmasından alınan rakamlara göre geçen yıl küçük altın 52 YTL'den satılıyordu. Bu yıl ise küçük altının satış fiyatı 49 YTL, tüketiciden alış fiyatı ise 46 YTL civarında işlem görüyor.

Bu rakamlara göre geçen yıl 100 bin YTL ile 52 YTL'den küçük...