29 / 05 / 2024

granit kanser riski

granit kanser riski

Türkiye'de iç mekanlarda kullanımı hızla artan granitin sağlığa etkilerini belirlemek üzere İzmir Yüksek Teknolojisi Enstitüsü'nde yürütülen araştırma, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Akciğer kanseri olasılığını arttırdığı ortaya çıktı...

Büyük tehlikeye dikkat! Deprem bölgesine ‘kanser’ uyarısı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli tarihi depremlerin ardından ortaya çıkan enkazın oluşturduğu atıklar için çevre sağlığı uyarılarının ardından bölge için bir de ‘kanser riski’ uyarısı yapıldı.

Zincir marketlerde satılan o baharat, yurt dışında toplatıldı! Gerekçesi korkunç!

Türkiye kökenli Arifoğlu markasına ait, Singapur'a ihraç edilen üç baharat türünde yiyeceklerde kullanılması yasak olan ve kanser riski taşıyan endüstriyel boya tespit edildi. Ürünler toplatıldı. Bu kararın ardından söz konusu baharat firması Arifoğlu’dan açıklama geldi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Van iç havzasındaki büyük barajlar deprem riski altında uyarısı!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Van iç havzasındaki büyük barajların deprem riski altında bulunduğunu dile getirdi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Gaziantep'te kanser hastaları için tesis inşa ediliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep'te kanser hastalarına özel medikal sanayi tesisi inşa edildiğini açıkladı.

Deprem ve koronavirüs riski, rotalarını teknede yaşama çevirdi!

Deniz ve doğa tutkunu Önem ve Serhan Oğuz çifti, deprem ve koronavirüs riski sebebiyle yaşamlarının büyük bir bölümünü, Tuzla Marina'ya demirledikleri teknelerinde sürdürüyor.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Cvb Mermer Granit İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cvb Mermer Granit İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Abdulcebbar Pulat tarafından kuruldu.

Ülkemizin yüzde 66'sı deprem riski altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bizim cennet vatanımızın yüzde 66’sı deprem riski altında ve yaşadığımız toprakların, nüfusumuzun yüzde 71’i de bu alanlarda yaşıyor." açıklamasında bulundu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu…

Türkiye'nin yüzde 66'sı deprem riski altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin yüzde 66’sının deprem riski altında olduğuna dikkat çekti. Kurum, kentsel dönüşüm seferberliğinin İstanbul Esenler’den başladığını belirtti...

Salgın sonrası gelişmiş ekonomilerin kemer sıkma riski var!

Oxford Economics'in Küresel Başekonomisti Slater, "Gelişmiş ekonomiler, şu anda geniş çaplı bir ek borç oluşturuyorlar. Orta vadede politikada mali baskılar olacaktır. Kemer sıkma riski var." dedi.

granit kanser riski Haberi

granit kanser riski
İç mekanlarda kullanımı hızla artan granitin sağlığa etkilerini belirlemek üzere İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE) yürütülen çalışma, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Buna göre granitin kapalı, yeteri kadar havalandırılmayan alanlarda kullanımı akciğer kanseri riskini artırıyor. İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Polat tarafından hazırlanan "Granitlerden Kaynaklanan Radon Salınımı ve Sağlık Riskleri" başlıklı bilimsel literatür araştırmasına göre magmatik bir kayaç olan granit, bünyesinde diğer doğal taşlara göre daha yüksek miktarlarda uranyum ve toryum barındırıyor. Granitteki uranyum ve toryumun doğal olarak parçalanması sonucu ortaya çıkan radyoaktif etkiye sahip radon gazı ise yeraltı ocakları, binaların bodrum katları gibi yere yakın ve iyi havalandırılmayan alanlarda birikerek akciğer kanseri riskini artıracak seviyelere ulaşabiliyor. Akciğer kanseri kaynaklı ölümlerin ABD'de yüzde 10-15, İngiltere'de yüzde...