30 / 04 / 2024

GSYF Fonları

GSYF Fonları

Girişim sermayesi yatırım fonları (GSYF) portföy yönetim şirketleri ile girişim sermayesi portföy yönetim şirketleri tarafından kurulabilecek, Girişim sermayesi yatırım fonları katılma payları nitelikli yatırımcılara satılacak

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından 1 milyar Euro'luk çıkış!

Gayrimenkul sektöründe sert rüzgarlar eserken, perakende yatırımcılar da Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından ayda 1 milyar Euro'dan daha fazla para çekiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarının tüm bankaların vadeli ya da vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Allianz Türkiye’nin BES fonları 7 ayda yüzde 50 getiri ile birinci oldu!

Allianz Türkiye, bireysel emeklilik fonları getiri sıralamasında en fazla kazandıran BES fonları arasında başı çekti. Allianz BES fonları ilk 7 ayda yüzde 50 oranında prim yaptı.

İşte BES fonlarının performansı! Hangi fonlar en fazla getiriyi sağladı? 2023’de hangi fonlar daha çok kazandıracak?

Bireysel emeklilik hem yüzde 30’luk devlet katkısı hem de birikimlerin hisse senedi, altın, kira sertifikası ve tahvil gibi çok çeşitli enstrümanlara yatırım yapma seçeneği ile oldukça cazip bir enstrüman. Peki, BES fonları 2022 ve 2023 performansları nasıl? Detaylar haberimizde…

Küresel hisse senedi fonları üst üste beşinci çıkışını yaşıyor

Küresel hisse senedi fonları, ABD ve Çin'den gelen yumuşak ekonomik verilerle birlikte ABD borç tavanına ilişkin belirsizlikler ve küresel ekonomiye ilişkin endişelerin altını oyarak 17 Mayıs'a kadar olan haftada beşinci kez de çıkış yaşadı.

Yatırımcılar seçim öncesinde hangi fonlarda demir attı? İşte en favori yatırım fonları!

Piyasalar seçimlere odaklanırken, yatırımcılar da seçim belirsizliği nedeniyle herhangi bir risk almamak için kendilerini güvende hissedecekleri şekilde pozisyonlarını aldı. Peki, şu anda yatırım fonları dünyasında neler oluyor? Yatırımcılar hangi fonları tercih ediyor? İşte uzmanından yanıtları…

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ile birlikte yeniden altının yıldızı parladı. Yatırımcılar yeniden güvenli liman olarak görülen altına yatırıma yönelirken, uzmanlar fiziki altın veya hesaptan alım satım yerine altın fonlarına yatırımın daha cazip olduğunu belirtiyor.

Yatırım fonlarının 2023 performansı nasıl gidiyor? Hangi fonlar kazandırdı? Hangi fonlara yatırım yapmalı?

ABD’den gelen son veriler enflasyon ile mücadelede faiz artışlarının bir süre daha devam edeceğinin sinyalini verirken, küresel piyasalardaki risk iştahı da azaldı. Risk iştahının azalması yatırım fonlarının performansını da yansıyor.

Depremle birlikte herkes merak ediyordu! İşte DASK’ın fonlarında biriken paranın miktarı!

Türk Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem fonlarının hazır olduğunu duyurdu. Peki Kurumun Genel Müdürü Selva Eren’in yaptığı açıklamaya göre, DASK’ın fonlarında deprem için biriken paranın tutarı ne kadar?

GSYF Fonları Haberi

GSYF Fonları


Girişim sermayesi yatırım fonları (GSYF) portföy yönetim şirketleri ile girişim sermayesi portföy yönetim şirketleri tarafindan kurulabilecek, GSYF katılma payları nitelikli yatırımcılara satılacak. GSYF toplam değerinin asgari yüzde 80'i girişim sermayesi yatırımlarından oluşacak. Girişim sermayesi yatırımı, doğrudan veya dolaylı ortaklık, girişim şirketlerine borç ve sermaye finansmanının karması olarak yapılandırılmış finansman sağlama, girişim şirketlerinin ihraç ettiği borçlanma araçlarını satın alma gibi farklı yöntemlerle yapılabilecek. 


Sermaye Piyasası Kurulunun Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Girişim sermayesi yatırım fonlarma ilişkin esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan Tebliğ, girişim sermayesi yatırım fonlarının kuruluşlarına, faaliyet ilke ve kurallarına, katılma paylarının ihracı ile bunların nitelikli yatırımcılara satışına, ihraç belgesine, yatırımcılarının bilgilendirilmesine, tasfiye ve sona ermelerine ilişkin esasları kapsıyor. Tebliğ 1 Temmuz 2014 itibarıyla yürürlüğe girecek. 


YATIRIM...