30 / 04 / 2024

gucci bitcoin

gucci bitcoin

Dünya üzerinde önümüzdeki 5-10 yıl içinde tek bir dijital para biriminin kullanılması öngörülüyor. Bu dönüşüm sürecini özel sektör de ayak uydurmak için kolları sıvadı. Ünlü İtalyan moda devi Gucci, mağazalarında artık bitcoinle ödeme alacak.

Bitcoin rallisi tehlikede mi?

Bitcoin'de meydana gelen sert düşüşler sonrasında yatırımcıların endişesi artıyor. Peki, yatırımcılar bu esnada nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Bitcoin neden düşüyor?

Kripto paraların en büyük birimi Bitcoin sert düşüş yaşıyor. Peki Bitcoin neden düşüş yaşıyor? İşte detaylar...

Bitcoin 75 bin doları geçecek mi?

Kripto para biriminin en büyük oyuncusu Bitcoin gerilemeye başladı. Global fon yöneticileri Bitcoin'in 75 bin doları geçeceğini düşünüyor.

Bitcoin'in mucidi dünyanın en zengin 15’inci insanı oldu!

Dünyanın en büyük hacmine sahip kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) geliştiren kişi olan Satoshi Nakamoto’nun net servetinin 73 milyar dolar olduğuna dikkat çekildi.

Bitcoin'in en büyük gizemi çözülüyor!

Kripto para piyasasının en büyük birimi olan Bitcoin'in kim tarafından geliştirildiği merak konusu olmuştu. ABD'de görülen oldukça sıradan bir dava en büyük gizemi çözmek üzere. 

Bitcoin, altını geçecek!

Kantitatif analist PlanB, Bitcoin'in piyasa değerinin altın ve gayrimenkul gibi daha geleneksel varlıkların değerini eninde sonunda geçeceğine dikkat çekti. PlanB, altının, BTC'nin piyasa değerine yaklaşamayacağını da vurguladı.

Bitcoin sert satışlarla geriledi!

Uzun zamandır Bitcoin yatırımlarını elinde tutan yatırımcılar Bitcoin'lerini satmaya başladı. Kripto para borsasının en büyük oyuncusu Bitcoin bu satışların ardından 65 bin dolara geriledi. 

Bitcoin ve Ethereum yeniden düşüşte!

Altın fiyatlarının zirve yapması ile beraber Bitcoin ve Ethereum'a ilgi azaldı. Bitcoin 69 bin dolardan 62 bin dolara geriledi. 

Altın almak mı daha mantıklı, Bitcoin almak mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Atılım Murat bugünkü köşesinde altın yatırımını ve Bitcoin yatırımını karşılaştırdı. İşte Atılım Murat'ın 'Bitcoin mi, altın mı?' başlıklı yazısı...

Bitcoin rekor tazeledi!

Kripto paraların en büyük birimi olan Bitcoin yükselişine devam ediyor. Bitcoin 67 bin doları geçerek rekor tazeledi.

Bitcoin'de rekora az kaldı!

Kripto para piyasaları güç kazanmaya devam ediyor. Kripto para piyasaların atası olan Bitcoin rekor kırmaya hazırlanıyor. 

New York Belediye Başkanı Eric Adams maaşını Bitcoin olarak istiyor!

ABD'nin New York kentinin yeni belediye başkanı Eric Adams, maaşının Bitcoin olarak ödenmesini talep ediyor. 

Ünlü milyoner Zaryn Dentzel'in Bitcoin hesabı ve serveti çalındı!

38 yaşında olan Bitcoin milyoneri ve İspanyol Facebook şeklinde bilinen sosyal ağ Tuenti'nin kurucularından Zaryn Dentzel servetini çaldırdı. Zaryn Dentzel dört ya da beş kişilik bir çetenin saldırısına uğradığını açıkladı.

gucci bitcoin Haberi

gucci bitcoin

 Atlantic Council’e göre, Nisan 2022 itibariyle 91 ülke CBDC’leri gündeme aldı. Dünya üzerinde Nijerya ve Bahamalar, Merkez Bankası Dijital Para birimlerini (Central Bank Digital Coin-CBDC) hayata geçiren ilk ülkeler oldu.

Çin, Rusya gibi ülkeler pilot çalışmalarını başlatmış durumda. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerse henüz araştırma aşamasında. 

Dünya dijital parayı devreye almaya hazırlanırken İtalyan moda devi Gucci, New York, Los Angeles, Miami, Atlanta ve Las Vegas'taki bazı mağazalarda Mayıs ayının sonundan itibaren dijital para ile ödeme kabul edecek.

Dijital kripto parayla alışveriş seçeneği Amerika’daki mağazalarda yavaş seçenek olarak sunulmaya başlanacak.

"TEST ET VE GÖR" POLİTİKASI İZLENECEK

Kering'in sahip olduğu moda evi; Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Dogecoin ve Shiba dahil olmak üzere 10 kripto para birimini kabul edecek.

Moda tasarımcısı Philipp Plein 2021 yılından itibaren online alışverişte kripto kabul etmeye başlamıştı. Plein, Nisan...