28 / 04 / 2024

Vergiden muaf Bitcoin şehri kuruluyor!

Vergiden muaf Bitcoin şehri kuruluyor!

Dünya üzerinde kripto para Bitcoin'i yasal ödeme aracı şeklinde onaylayan ilk ülke olan El Salvador'un devlet başkanı Nayib Bukele, vergiden muaf bir Bitcoin şehri inşa edeceğini ve 10 seneik Bitcoin tahvilleri edeceklerini duyurdu. 



Dünya üzerinde kripto para Bitcoin’i yasal ödeme aracı şeklinde onaylayan tek ülke olan El Salvador, Bitcoin şehri kuracağını açıkladı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Mizata sahil kasabasında gerçekleştirdiği açıklamada, El Salvador’un Bitcoin tahvilleri ihraç edeceğini dile getirdi. Bukele, ayrıca gelir, mülk ve sermaye kazancı vergilerinden muaf sayılacak bir Bitcoin Şehri inşa etmeyi planladıklarına dikkat çekti. 

Vergiden muaf Bitcoin şehri kuruluyor!

Bukele, “Bitcoin şehrindeki tek vergi, şehir inşaatını ve hizmetleri finanse etmek için alınacak yüzde 10 katma değer vergisi olacak” ifadelerini kullandı. Bukele, Bitcoin şehrinin madencilik için enerji sunacak Conchagua yanardağının yakınında hayata geçirileceğini dile getirerek, Bitcoin tahvil ihracının 2022 yılında başlayacağının da altını çizdi.

LATİN AMERİKA’NIN SİNGAPURU

Blok zincir teknolojisi şirketi Blockstream’in baş strateji sorumlusu Samson Mow’a göre El Salvador, transfer platformu Liquid Network üzerinden 1 milyar dolarlık 10 senelik tahvil ihraç etmeyi hedefliyor. Mow, toplanan tahvillerin jeotermal enerjiyle çalışacak bir Bitcoin madenciliğinde kullanılacağını belirtti.

Vergiden muaf Bitcoin şehri kuruluyor!

Mow ayrıca yabancı yatırımcılara daimi oturma izni sağlanacağını ve yatırımcıların hızlıca vatandaşlığa geçirileceğini vurguladı. Mow, bu planların El Salvador’u “dünyanın finans merkezi” ve “Latin Amerika’nın Singapur’u” yapacağına vurgu yaptı.

Türkiye'de kripto para yatırımları ne durumda?

Bitcoin rallisi tehlikede mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön