06 / 05 / 2024

Guinness rekorlarına geçen havuz

Guinness rekorlarına geçen havuz

Şili’de 2 milyar dolara inşa edilen dünyanın en büyük havuzunun uzunluğu 1 kilometreyi, derinliği 35 metreyi buluyor

Yaz lastiği fiyatlarına her geçen gün zam geliyor! Marka marka cep yakan yaz lastiği fiyatları...

Araç sahipleri yaz lastikleri için hazırlık yaparken, fiyatlar da tavanı gördüğü kaydedildi. Geçen sene ortalama 1.547 Türk Lirası, 6 ay önce 2.070 Türk Lirası ve 1 hafta önce 2.613.45 TL'den alıcı bulan lastiklerde güncel fiyatlar ortalama 2.659 TL'ye kadar çıkmış oldu.

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan yapacağını duyurduğu Buca Cezaevi arsasına moloz dökerek mezbeleliğe çevirdi. Olayın ardından harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyeyi uyardı. Ardından araziyi temizlemek zorunda kalan belediye, giriş çıkışlarını da kapattı.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Geçen yıl altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Geçen sene yatırımcılarına altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı... Hemen bakın...

Öğrencilerin okul masrafları katlandı! Geçen sene 3 bin 296 TL olan masraflar, bu yıl 6 bin 755 TL oldu! 

Okulların açılmasına sayılı günler kala okul masrafları gündeme geldi. Geçen sene 3 bin 296 TL olan masraflar, bu yıl 6 bin 755 TL oldu. İşte o kalemler...

Geçen sene 46 bin TL olan kurbanlık bu sene bakın ne kadar oldu? Kurbanlık fiyatları yüzde 150 arttı!

Kurban Bayramı'na bir aydan fazla zaman kalırken kurbanlık fiyatları merak ediliyor. Kurbanlık fiyatlarında yüzde 150 artış olurken, geçen sene 46 bin TL olan kurbanlık bu sene bakın ne kadar oldu? 

TÜİK Mart ayı verilerini paylaştı! inek sütü miktarı geçen seneye oranla yüzde 6,2 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına ait süt ve süt ürünleri imalatı verilerini paylaştı. Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 6,2 yükselişle 911 bin 760 tona erişti.

Geçen hafta parasını altın, dolar ve borsaya yatıranların kazancı ne oldu? En çok hangi hisseler prim yaptı?

Yüksek enflasyona karşı birikimlerini korumak isteyen risk algılarına göre tercihlerde bulunuyor. Peki geçen hafta en fazla hangi yatırım aracı kazandırdı? Borsada işlem gören hisse senetleri arasında en çok hangileri prim yaptı? İşte yanıtları…

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış.

Swap ile Güney Kore'den gelen para Merkez Bankası hesabına geçti

Güney Kore swap anlaşmasının 780 milyon dolar karşılığı bölümü daha geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) hesaplarına aktarıldı.

Tohumluk buğday fiyatları yüzde 218 zamlandı! Geçen sene sadece bu kadardı! 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Tohumluk buğday fiyatları, Bakan Kirişçi tarafından açıklandı! TİGEM’in tohumluk fiyatlarına yaklaşık yüzde 218 oranında zam yapıldı. Peki, TİGEM’in tohumluk tutarları geçen sene ne kadardı? İşte 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Kiralık ev fiyatlarındaki artış tam gaz! Kira fiyatları geçen yıla göre 3 katına çıktı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde konut kiralarını kaleme aldı. Par, "Yeni kiraya verilen daireler bugün geçen yılın 2.5- 3 katından ilana sunuluyor" açıklamasında bulundu.

Guinness rekorlarına geçen havuz Haberi

Guinness rekorlarına geçen havuz

İçine 20 olimpik havuzu alabilecek büyüklükte olan mega havuzun uzunluğu 1 kilometreyi buluyor. Yaklaşık 8 hektarlık bir alanı kaplayan havuz 300 milyon litre suyla dolu. Bilgisayar programı ile kontrol edilen su ve filtre sistemi, okyanus suyunu havuza taşıyor. Havuzun ısısı, 26 derecede tutuluyor. Basının yapay deniz dediği mega yapı içinde suyun derinliği bazı yerlerde 35 metreye ulaşıyor. 


Guinness rekorlarına geçen dünyanın en büyük ve en derin havuzunun inşaası The Crystal Lagoon şirketi tarafından 5 yılda tamamlandı. Havuz 2 milyar dolara mal oldu. Yıllık bakım masrafı 4 milyon doları aşan havuz ülkenin yeni turizm...