14 / 05 / 2024

Gül Vadisi markalaşma

Gül Vadisi markalaşma

Gül Turizm Sağlık Araştırma ve Yaşam Merkezi (Gül Vadisi) Projesi, Isparta gülünü marka yapmak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ortaklığı ile oluşturulan bir proje.

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler de yapan Gül, yüksek enflasyonun herkes tarafından hissedilen rahatsız edici bir boyuta ulaştığını söyledi. Gül, ekonomideki "Hayret verici" gelişmeyi de açıkladı

İşçiler dikkat! Günlük çalışma süreleri değişti!

Milyonlarca işçi ve işvereni yakından ilgilendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın haftalık çalışma günlerine bölünemeyen çalışma saatleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik 27 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Gülşen'in noter telaşı!

Ünlü popçu Gülşen, Bebek’te bir notere girerken görüntülendi. Yeni bir proje için notere geldiğini söyleyen ünlü şarkıcı, “Çok acelem var. Noterin açılmasını bekliyorum. Yeni bir anlaşma var'' dedi.

Burdur Valiliği: Salda Gölü'nde sorumlu firmayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır!

Burdur Valiliği yaptığı açıklamada Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi yapan sorumlu firma hakkında izinsiz ve usulsüz çalışma yaptığı gerekçesiyle idari ve adli süreç başlatıldığını açıkladı.

Salda Gölü’nde inşaat başladı!

Salda Gölü'nde inşaat çalışmaları başladı. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü’ndeki iş makinelerinin çalışma görüntüsünün yer aldığı bir video paylaştı...

TOKİ'den Salda Gölü açıklaması! 

TOKİ yaptığı açıklamada, Salda Gölü'nde yapılaşma ve betonlaşma olduğuna ilişkin sosyal medyada yer verilen görüntülerin, göl ve çevresindeki çalışmalara ait olmadığını belirtti.

İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi mecliste!

İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mümtaz Şenel:Yapılaşma Salda Gölü’nün sonu olur!

Burdur Yeşilova’nın Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda Gölü'ne olası bir yapılaşmanın bölgeyi olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Salda Gölü yapılaşma olmadan korunacak!

Salda Gölü'nde yapılaşmanın önüne geçmek için Özel Çevre Koruma alanı gölün tüm çevresini kapsayacak şekilde 29 bin 500 hektara çıkarıldı.  

İznik Gölü çevresindeki betonlaşma meclis gündeminde!

İznik Gölü çevresindeki betonlaşma meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konutların doğalgazının yarısı Tuz Gölü'nde depolanacak!

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nde açılan ilk kavernalarda (suni mağara) dolum işlemi yapılıyor. 

İznik Gölü etrafının betonlaşma sorunu mecliste konu oldu!

İznik Gölü etrafının betonlaşması sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gül Vadisi markalaşma Haberi

Gül Vadisi markalaşma

2015 yılında 137 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek olan Gül Vadisi Projesindeki hedef, Isparta'yı ve gülü markalaştırmak, gülcülüğü popüler hale getirmek. Bu proje ile SDÜ, iline, bölgesine ve ülkesine katkıda bulunmak amacıyla güle sahip çıkma, sürdürülebilirlik, pazarlama ve güle yönelik araştırmalarda etkin rol üstlenme misyonunu gerçekleştirmekte. Projenin hedeflerinden biri de şehrin turizmini canlandırmak, kozmetik ve sağlık sektörünün gül ve ürünlerinden faydalanmasını sağlamak. 


32 katlı Gül Kulesi 

Gül Vadisi'nin Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Batı ve Doğu Kampusu'nda kurulacağını belirten Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Gül Vadisi'nde 32 katlı "Gül kulesi" yükselecek. Kule içerisinde, sergi salonları, restoranlar, fırın ve kafeteryalar, gül serası, gül ürünleri satış birimleri, güzellik merkezi, eğitim sunum salonları, gül tarihi salonları, gül müzesi, laboratuvarlar, atölyeler ve şehir seyir noktası gibi kullanım...