28 / 04 / 2024

Gülhane Hayvanat Bahçesi

Gülhane Hayvanat Bahçesi

1979 yılında Gülhane Parkı'ndaki hayvanlar Ayazağa'da yapılacak yeni evlerini bekliyormuş. Ayazağa'da 1 milyon 69 bin metrekarelik bir alanda kurulacak hayvanat bahçesiyle, Gülhane'deki hayvanlar rahata kavuşacakmış.

Ankara'ya yeni millet bahçesi geliyor! Bu ilçede yaşayanlar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı başkent Ankara'daki yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. Paylaşılan detaylara göre, millet bahçesi projesi Keçiören'de inşa edilecek.

Bursa Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığı ile şehre kazandırılan Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı.

Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Güneştepe Millet Bahçesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Güneştepe Millet Bahçesi Projesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak!

Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Açılış Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak" dedi.

Bursa Osmangazi Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Zafer Mahallesi (Gökdere) Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait ile ilgili Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Osmangazi Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Zafer Mahallesi (Gökdere) Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait ile ilgili Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Bursa Gökdere Millet Bahçesi ihalesi 26 Mart'ta!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Gökdere Millet Bahçesi’nin ihalesi 26 Mart'ta gerçekleşecek. 

Gölcük Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde hayata geçirilen millet bahçesi için inşaat çalışmaları başladı. Kısa sürede tamamlanması beklenen millet bahçesi 56 bin metrekare alana sahip olacak.

Güngören Millet Bahçesi plan tadilatı askıda!

Güngören ilçesi, Millet Bahçesi Projesi Kapsamında kaldırılan Eğitim Alanına karşılık Eşdeğer Eğitim Alanları Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

TOKİ'den 6 millet bahçesi için ihale! 

TOKİ, 24 Mart'ta Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi, 25 Mart'ta Şanlıurfa Viranşehir Millet Bahçesi, 26 Mart'ta Bursa Osmangazi Gökdere Millet Bahçesi'nin ihalelerini gerçekleştirecek. 

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce kiralanan narenciye bahçesi meclis gündeminde!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kiraya verilen narenciye bahçesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gülhane Hayvanat Bahçesi Haberi

Gülhane Hayvanat Bahçesi



1 milyon 69 bin metrekarelik bir alanda hayvanlar rahata kavuşacak


Ayazağa'da modern bir hayvanat bahçesi yapılıyor 


  GÜLHANE Parkı'ndaki hayvanlar ''Yeni evleri''ni bekliyor. Hepsi perişan, hepsi ''Yersizlik''ten bakımsız durumda, hepsi bir bakıma yaralı...

  Seyredenler bile üzülüyor. Ve ''Şu hayvanların dili olsa da acaba neler anlatırlar?'' diye birbirlerine soruyorlar.

  Gülhane Parkı'ndaki minik hayvanat bahçesinde 531 tür hayvan var. Bu konuda yetkililerin belirttiğine göre hayvanlar ''Modern hayvanat bahçesi'' koşullarından yoksun bulunmaktadır.

  16 metrekarelik bir odanın içinde 4 yabani kurdun hareket olasılığı bile zor bulduklarını belirten ilgililer şunları söyledi: 

  ''Bütün umudumuz yeni yapılmakta olan hayvanat bahçesindedir. Ayazağa'da 1 milyon 69 bin metrekarelik bir...