12 / 05 / 2024

Gülsuyu dönüşüm

Gülsuyu dönüşüm

Maltepe Belediyesi öncülüğünde hazırlanan Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin imar planlarıyla ilgili, halka dönük gerçekleştirilen sunumda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç halktan tam destek aldı.

İstanbul’un kentsel dönüşüm planı belli oluyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un kentsel dönüşüm planını aralık ayında kamuoyuyla paylaşacak. Önce yüksek riskli ve riskli sınıfta yer alan yaklaşık 600 bin yapı dönüştürülecek. Daha sonra ise yapıların ömürlerine göre dönüşüm planlaması yapılacak.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı dönüşümü hızlandıracak: Her bölgenin özelliğine göre dönüşüm yapılmalı!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulmasının çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, bu şekilde sürecin hızlanabileceğini belirtti. Ayrıca, her bölgeye özel dönüşüm yapılması gerektiği belirtildi.

Gülsuyu ve Gülensu sakinlerinin kentsel dönüşüm isyanı!

İstanbul Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahalle sakinleri uzun yıllardır mahallerinin yeniden inşa edilmesini bekliyor. Mahalle halkı, uzun süredir  bölgede gerginlik yaratan kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini sıraladı.

2020'de Türkiye'nin gündemi kentsel dönüşüm olacak!

2020'de Türkiye’nin ve inşaat sektörünün gündemi dönüşüm olacak. Bu sürecin doğru işlemesi için fırsatçı müteahhitlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Müteahhidin hatası yüzünden can kaybı varsa bu kasıtlı ölüme sebebiyet sayılsın.” dedi.

Kocasinan Ziya Gökalp dönüşüm projesinde sona gelindi!

Kocasinan Belediyesi tarafından yürütülen Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında sona yaklaşılıyor.

Gülsuyu ve Gülensu kentsel dönüşümünde vatandaş ne istiyor?

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 10 yılı aşkın süredir kentsel dönüşüm konuşuluyor. Mahallenin ilk isteği ise ‘yerinde dönüşüm’ Mahalleyi dönüşümden sonra terk etmeyeceklerini söyleyen vatandaş “Bu mahalle bizim, bizi görsün ona göre plan proje yapsınlar. " diyor.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu’da kentsel dönüşüm başlıyor!

İstanbul’un ilk gecekondu mahallelerinden Gülsuyu ve Gülensu’da kentsel dönüşüm 2017’de başlıyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, semt sakinleriyle ortaklaşa hazırlanan projenin örnek bir dönüşüm olacağını söyledi...

Ankara Güneypark Dönüşüm Projesi'ne yeni yollar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamındaki konut alanlarını Turan Güneş Bulvarı’na ve Doğukent Caddesi’ne bağlamak amacıyla yol ve viyadük yapıyor.

Edirne İl Genel Meclisi'nde dönüşüm görüşüldü!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Genel Meclisi'ni ziyaret ederek kentteki doğal tarihi mirasın korunması, yeni projeler ve hedefleri hakkında sunum yaptı. Gürkan dönüşüm projeleri hakkında da bilgi verdi.

Maltepe Gülsüyu ve Gülensuyu'nda dönüşüm sonbaharda başlıyor!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç:"Sonbahar’da bir adadan başlayarak Gülsuyu, Gülensu’dan kazmayı vurarak halkımızın yerinde dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz." dedi. Kılıç, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ali Gül: Kentsel dönüşüm ülkenin çehresini değiştirdi!

Kentsel dönüşüm ülkenin çehresini değiştirdi belirten Gül Proje Başkanı Ali Gül, dönüşümün sektördeki ileriyi ciddi boyutlara ulaştırdığını kaydetti. Gül ayrıca şirketin kalite ve güvenden ödün vermeyen yapısıyla geleceğe yön verdiklerini belirtti.

Maltepe Gülsuyu’nda yerinde kentsel dönüşüm yapılmalı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe'deki kentsel dönüşüm sorununu anlattı. Başkan Kılıç, Gülsuyu’ndaki planlamalardan bahsederek yerinde bir kentsel dönüşüm yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Güneypark Dönüşüm Konutları'nda kuralar çekildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çankaya Oran'da yürütülen "Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında hak sahipleri için üretilen 2 bin 198 adet konut, noter huzurunda çekilen kurayla sahiplerini buldu.

Gülsuyu dönüşüm Haberi

Gülsuyu dönüşüm


Maltepe Belediyesi öncülüğünde hazırlanan Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin imar planlarıyla ilgili, halka dönük gerçekleştirilen sunumda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç halktan tam destek aldı. 


Kılıç, “Kentsel dönüşüm tarihinde ülkemizde bir ilke imza atarak, imar planlarına sizlerle birlikte çalışarak son şeklini verdik. Artık son aşamaya gelirken her zaman dediğim gibi sizleri namerde muhtaç etmeyeceğim. Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. Burada bir tek yeşil yaprağın dahi koparılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.


Maltepe Belediyesi’nce, çeşitli sivil toplum kuruluşları, mimar ve mühendislik odaları, Gülsuyu ve Gülensu halkıyla birlikte hazırlanan “1/1000 Ölçekli Gülsuyu-Gülensu Mahalleleri Uygulama İmar Planı”yla ilgili, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde halka yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Yüzlerce Maltepelinin katıldığı toplantıda Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları, Plan ve Proje Müdürü Aliye Şengül, birim müdürleri, meclis üyeleri,...