25 / 07 / 2024

gümrük kanunu değişikliği

gümrük kanunu değişikliği

Türkiye'ye ev eşyasını getirmek isteyen yurt dışında yerleşik kişilerin gümrük muafiyetinden yararlanabilmesi için gereken kira kontrat süresi 2 yıldan 1 yıla indirildi. İşte karar metni..

Doğalgazda yeni dönem başlıyor! 81 ilde faturalara köklü değişiklik geliyor...

81 ilde uygulanan bedava doğalgaz uygulaması sona erdi. Fakat hükümet kaynaklarına göre faturalarda yeni dönemin başlayacağı kaydedildi. Doğalgaz faturalarında köklü değişiklik yapılacağı kaydedildi.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri artırıldı

Gümrük Kanunu ve buna dayalı olan mevzuata aykırı hareket edenlere uygulanan usulsüzlük cezası ile fazla çalışma ücretlerine ilişkin rakamlar, yüzde 58,46 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında yükseltildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı: Kira kanunu değişmeli mi? 

Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "Kira kanunu değişmeli mi?" sorularını sordu. İşte o soruya gelen cevaplar... 

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Taşınabilir evlerin (konteyner) ithalatında gümrük vergisi ile ilave gümrük vergisinin (İGV) 31 Temmuz 2023 tarihine kadar sıfır olarak uygulanmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Emeklilik primleri resmen kökünden değişti! 2023 Bağ-Kur esnaf, çiftçi, şoför primleri ne kadar oldu?

Emeklilik için primini kendi ödeyen vatandaşlar 2023 ödemelerinin ne kadar olduğunu sorgulamaya devam ediyor. Emeklilik primleri resmen kökünden değişti. Peki, 2023 Bağ-Kur esnaf, çiftçi, şoför primleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

İthalat yapanlar bu haber sizi çok ilgilendiriyor! Gümrük vergisinde yeni düzenleme geldi!

Ticaret Bakanlığı’ndan, ithalat yapanları ilgilendiren önemli bir karar geldi. Bakanlık, gümrük vergilerinde 2023 yılı için değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Asgari ücret zammı açıklandığı an harekete geçtiler! Etiketler günde 2 kez değişiyor! İşte detaylar!

Asgari ücret zammının açıklanması ile bazı marketler harekete geçti. Bu marketlerde etiketler günde 2 kez değişiyor. İşte detaylar!

Tapuda son dakika! 10 gün sonra resmen değişiyor! Hemen bakın!

Tapuda son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanmaya devam ediyor! 10 gün sonra resmen değişiyor... Hemen bakın...

Altın resmen ezdi geçti! Bir günde her şey değişti! Altını olanlar hemen baksın! 15 Kasım 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Altın fiyatları ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yükselişe geçti. Bir günde her şey değişti ve altın fiyatları şu anda rekora koşuyor. Altını olanlar hemen bakasın! İşte 15 Kasım 2022 gram altın, çeyrek altın fiyatları...

gümrük kanunu değişikliği Haberi

gümrük kanunu değişikliği

Türkiye'ye ev eşyasını getirmek isteyen yurt dışında yerleşik kişilerin gümrük muafiyetinden yararlanabilmesi için gereken kira kontrat süresi 2 yıldan 1 yıla indirildi. Karar metni 1 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.


4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar


Madde 1- 29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 4458 sayılı Gümrük Kanununun Uygulanması Hakkında Kararın 57 nci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "en az iki yıl" ibaresi "en az bir yıl" şeklinde değiştirilmiştir.



Yurt dışından ev eşyası getirecekler...