06 / 05 / 2024

Gümüşdere arazisi özelleştiriliyor

Gümüşdere arazisi özelleştiriliyor

Gümüşdere arazisi özelleştirme kapsamında satılıyor. Gümüşdere Köyü Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Hatip Polat, "Burada özelleştirme yapılacaksa bile ilk hak sahibi köylüler olmalı" dedi.

Ankara İstanbul, İzmir'in de aralarında olduğu 8 ildeki 13 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Sümer Holding A.Ş., Afyonkarahisar, Amasya, Çorum, Ağrı, Ankara İstanbul, İzmir ve Samsun illerinde yer alan 13 adet gayrimenkul özelleştiriliyor. İşte o özelleştirme ile ilgili tüm detaylar...

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İzmir Gümüldür'de 80 ev için yıkım kararı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi'nde 80 evin hasarlı olduğu tespit edildi. Söz konusu evler için yıkım kararı çıkarken, evlerin bulunduğu evin tarım arazisi olması yeniyle yenilerin inşa edilmeyecek olması vatandaşları mağdur etti. 

Sarıyer'deki Gümüşdere Kilisesi harabeye döndü!

İstanbul Sarıyer’de bulunan Gümüşdere Kilisesi’nin her tarafı defineciler tarafından delik deşik oldu. Yıkılmak üzere olan eski yapı tehlike de arz ediyor.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya'da imara açılan araziler mecliste!

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara açılan ve özelleştirme kapsamına alınan araziler meclis gündemine taşındı...

Göztepe Parkı’nda gözlem istasyonu kurulacak!

Göztepe’deki arazisi özelleştirilerek Taşyapı’ya verilen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni gözlem evi için Kadıköy Belediyesi’nden talepte bulundu. Belediye Göztepe Parkı’nda yer tahsis etti...

Yıl sonunda Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin yüzde 70’i tamam!

Ankara Keçiören'in marka değerini yükseltecek vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nde çalışmalar son hızla ilerlerken yıl sonunda projenin yüzde 70'inin tamamlanması ön görülüyor.

Haydarpaşa arazisi özelleştiriliyor mu?

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Haydarpaşa ile ilgili Kadıköy Belediyesi’nden bilgi ve belge talep etmesi, “Haydarpaşa arazisi özelleştiriliyor mu?” sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Keçiören Gümüşdere projesi 2017 yılında hizmete girecek!

Keçirören'in marka değerini yükseltecek vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. İlçeyi değiştirecek proje toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsıyor.

İGDAŞ halka arz yoluyla özelleştiriliyor!

Türkiye'nin en büyük gaz dağıtım şirketi İGDAŞ, halka arz yoluyla özelleştiriliyor. İBB hisselerinin yüzde 51'inin satışı için Belediye Meclisi'nden onay çıktı.

İstanbul'daki tarım arazisi İSKİ’ye tahsis edilmeyecek!

İstanbul’un en önemli yerel sebze ve meyve kaynağı Sarıyer-Gümüşdere’deki 600 dönümlük tek parça tarım arazisinin bir bölümünün İSKİ’ye tahsis edilmesi kararı İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Gümüşdere’deki arıtma projesi yargıya takıldı!

İstanbul Okmeydanı’ndaki planların iptal edilmesinin ardından yargıdan bir güzel haber de Gümüşdere için geldi. Gümüşdere’deki tarım arazilerinin bir kısmının İSKİ’ye arıtma tesisi yapılması için devredilme kararı 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edild

Gümüşdere arazisi özelleştiriliyor Haberi

Gümüşdere arazisi özelleştiriliyor

Gümüşdere Köyü'nün 590 dönümlük bir arazide olduğunu ve bunun 450 dönümünün tarım arazisi olarak kullanıldığını vurgulayan Mehmet Hatip Polat "Bu köy bu özelliği ile İstanbul'da sulak tarım yapılan ikinci tarım arazisine sahip. Burada 13 bin 900 tane meyve ağacımız var. 110 dönümlük alanda sera tarımı, 290 dönümlük arazide de açık tarım uygulanıyor. Köylüler bütün geçimini tarımla sağlıyor" dedi. İSKİ'nin daha önce tarım arazisinin 80 dönümlük bir bölümünde arıtma tesisi kurmak için çalışma yaptığını belirten Polat. şunları söyledi: 


"ISKİ'ye dava açtık. Ziraat Mühendisleri Odası tarım arazilerinde bir araştırma yaptı. Buranın 1. derece sulak tarım arazisi olduğuna dair rapor verdi. Biz de ISKİ'ye açtığımız davayı kazandık ve yürütmeyi durdurma kararı aldık." 8 Mayıs 2014'teyayımlanan Resmi Gazeteyle tarım arazilerinin Maliye arazisi olmaktan çıkarıldığını...