27 / 04 / 2024

Keçiören Gümüşdere projesi 2017 yılında hizmete girecek!

Keçiören Gümüşdere projesi 2017 yılında hizmete girecek!

Keçirören'in marka değerini yükseltecek vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. İlçeyi değiştirecek proje toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsıyor.



Keçiören'le beraber Ankara'nın da turizm potansiyelini artıracak ve çevre illerin de ilgisini çekecek Gümüşdere Ihlamur Vadisi projesi için geri sayım başladı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak "Beş etap olarak planladığımız projede peyzaj alanları, sosyo - kültürel tesisler, spor alanları ve çocuk oyun alanları da yer alacak. İçinde bisiklet parkuru, ıhlamur ağaçları bu ağaçların oluşturacağı hava koridorları gibi birçok özellik olacak. Projemiz sayesinde Keçiörenlilere kayık, gondol ve motorlarla gezinti yapma imkanı da sunacağız. Tarihi ve kültürel öğelerle de zenginleştireceğimiz projenin çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi. 


GONDOL SEFASI YAPILACAK 

Keçiören'in marka projesi bittiğinde ıhlamur kokuları arasında gondol sefaları yapılabilecek. 7 bin 652 yeni bitki ile bin ıhlamur ağacının dikileceği proje, doğayı şehrin göbeğine taşıyacak. Şu ana kadar fore kazık uygulaması, prekast duvar kaplamaları, taban betonu ve duvar korkulukları bitmiş olan projede 9 çelik köprü karkas olarak yerine monte edildi. Keçiören Belediyesinin rekreasyon çalışmalarına başladığı projenin 2017'de hizmete girmesi planlanıyor. 


Sabah Ankara


Geri Dön