09 / 05 / 2024

güncel enflasyon oranları

güncel enflasyon oranları

Enflasyon, fiyatlar genel düzeyinin sürekli ve hissedilir artışını ifade eden bir durum olarak tanımlanıyor. Gayrimenkul kiralamalarında yapılacak zam, enflasyon oranlarına bağlı olarak yapılıyor. Peki, enflasyon oranı nasıl hesaplanır?

3 milyon liranın konut kredisi faizleri ne kadar? Banka banka güncel faiz oranları...

Konut kredisi faiz oranları vatandaşları şaşırttı. Buna göre, 3 milyon liranın konut kredisi faizleri ne kadar oldu. En az 10 milyon lira geri ödemesi var.

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artışı sonucunda yüzde 40 seviyesine çıkarmasıyla, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Peki, güncel konut kredisi faiz oranlar neler? İşte detaylar...

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Bankaların faiz oranları sil baştan değişti! İşte banka banka en güncel faiz oranları!

İnsanların anlık nakit ihtiyaçları için banklar belirli faiz oranları ile beraber ihtiyaca yönelik kredi fırsatları sunuyor. Her bankada farklılık gösteren oranlar sil baştan değişti. Konut kredisinde yüzde 1.20, 2.15, 3,75 gibi oranlar varken, ihtiyaç kredisinde 1,89 seviyesinden başlıyor.

İstanbul’daki güncel enflasyon rakamları tam bu kadar oldu! Herkes şaştı kaldı!

3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verisi öncesi öncü gösterge olarak kabul edilen İstanbul enflasyonu İTO tarafından paylaşıldı. Bu kapsamda, İstanbul’dan nisan ayında önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 4,57 artış gösterirken yıllık artış yüzde 62,46 olarak kayıtlara geçti.

36 ay vadeli 10 bin, 20 bin ve 30 bin lira ihtiyaç kredisi! Bir bir hesaplandı!İşte güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları

Nakit paraya ihtiyacı olan yurttaşlar, bankaların güncel faiz oranlarını sorguluyor. Bankalara gitmeden önce hesaplamak isteyen yurttaşlar, bankaların kredi faiz oranları nasıl olduğunu merak ediyor. İşte, banka banka ihtiyaç kredisi taksit hesaplama ekranı...

2023 emekli maaşı temmuz zammı bir bir hesaplandı! İşte en güncel zamlı maaş tablosu!

Emekli ve memurlar temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranını sorguluyor. Ocak ve temmuz dönemlerinde enflasyon rakamları doğrultusunda aylıklara iki defa zam uygulanıyor. Temmuzda netleşecek ikinci altı aylık enflasyon oranlarına göre zam oranı belli olacak.

Memur ve emekli maaş tablosu sil baştan değişiyor! İşte en güncel maaş tablosu!

Emekli, memur ve memur emeklileri temmuzda aylıklarına yapılacak zam oranını merak ediliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına 6 aylık enflasyon oranları kapsamında maaş zammı uygulanıyor. İşte, ocak ve şubat ayı enflasyon oranına göre olası aylıklar...

Akaryakıta indirim olacak mı? Akaryakıt ne kadar oldu? Benzin, motorin ve LPG 24 Ekim 2022 güncel fiyatları

Savaş, enflasyon, girdi maliyetleri, dövizdeki dalgalanma ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle akaryakıt fiyatları her gün değişiyor. Peki, 24 Ekim 2022 güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir’de akaryakıt (Benzin, motorin, LPG) pompa fiyatları ne kadar oldu?

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde yer alan konulardan biridir. İşte vatandaşların araştırdığı Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!

Fiat Egea Cross ne kadar? Piyasadaki en ucuz Egea Cross! İşte 4 Temmuz güncel fiyat listesi...

Türkiye'de hızla artan enflasyon nedeniyle sıfır araçların yeni fiyatları da merak edilmeye başlandı. Haziran ayı güncel fiyat listesini yayınlayan markalardan biri de Fiat oldu. Peki piyasadaki en ucuz Cross ne kadar oldu? İşte yanıtı.

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Kredi çekeceklere müjde faiz oranları düştü! İş Bankası, Ziraat Bankası ve Garanti Bankası güncel faiz oranları...

Nakit paraya ihtiyacı olan milyonlarca vatandaş giderlerini bankaların sunduğu krediler ile karşılıyor. Bankalar ise bunun üzerine ihtiyaç kredisi faiz oranlarını açıkladı. İşte İş Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve diğer tüm bankaların güncel faiz oranları...

güncel enflasyon oranları Haberi

güncel enflasyon oranları

Enflasyon oranı nasıl hesaplanır?

Enflasyon, fiyatlar genel düzeyinin sürekli ve hissedilir artışını ifade eden bir durum olarak tanımlanıyor. Burada birinci olarak tek bir fiyat ya da fiyat grubu değil, fiyatlar genel seviyesi gösterge alınmaktadır.


İkinci olarak ise artışın bir kereye ya da birkaç defaya mahsus olmadığı, sürekli olduğu vurgulanıyor. Gayrimenkul kiralamalarında yapılacak zam oranları da, burada yer alan oranlar baz alınarak yapılıyor. Borçlar Kanunu gereğince, mesken kiralamalarında ÜFE 'den yüksek oranda bir zam uygulanamıyor. 


Enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki, enflasyon oranı nasıl hesaplanır?


Tüketici Fiyat Endeksi, Haziran 2014


Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık %0,31 arttı

TÜFE’de (2003=100) 2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %0,31, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,70, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,16...