18 / 05 / 2024

Güneş enerjisine 50 milyon euro yatırım

Güneş enerjisine 50 milyon euro yatırım

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Erkan, "Yıl sonuna kadar güneşte kurulu güç 50 megavata çıkacak ve yatırım miktarı çok rahat 50 milyon avroyu bulacak" dedi...

Bankaların mevduat faiz oranları ne kadar? 50 bin liranın 32- 92 günlük mevduat getirisi kaç TL?

Belli bir para birikimi olan ve bu parayı katlamayı planlayanların yeni adresi mevduat hesapları oldu. Peki, Bankaların mevduat faiz oranları ne kadar? 50 bin liranın 32- 92 günlük mevduat getirisi kaç TL? İşte detaylar...

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Güneş enerjisine 1 yıl içerisinde 10 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Beklentinin üzerinde bir yatırım iştahıyla karşılaştıklarını belirten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Güneşte 10 milyar dolara yakın yatırım sahaya yansıdı. Bu beklentilerin üzerinde bir gelişme oldu” ifadesini kullandı.

Migros'ta güneş kremlerine yüzde 50 indirim!

Migros, Güneş ürünleri ve duş jellerine yüzde 50 indirim yaptığını duyurdu. Peki, Migros'ta hangi ürünler ne kadar indirime girdi? İşte detaylar...

Gram altın yılbaşından bu güne yüzde 50 kazandırdı! Altın yatırımcıları servetine servet ekledi!

Altın fiyatları dün açıklanan ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesi ile yükselişe geçti. Gram altın yılbaşından bu güne yüzde 50 kazandırdı! Altın yatırımcıları servetine servet ekledi!

Ramsey'den babalar gününe özel baskılı pamuk T-shirt 489 TL, keten gömlek 897,50 TL! 14 Haziran 2023 fiyat listesi

Ramsey'de babalar günü indirimi başladı. Babalar gününe özel bir çok üründe indirim yapan Ramsey'de  özel baskılı pamuk T-shirt 489 TL, keten gömlek 897,50 TL'den satılıyor. İşte Ramsey 14 Haziran 2023 fiyat listesi.

Güneş Fiber Altyapı Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Fiber Altyapı Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nevruz Tatlı tarafından kuruldu.

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

Eylül 2021'de ticaret hayatına başlayan KİM Market, 5 milyon dolarlık güneş santrali yatırımı yaptığını açıkladı.

Borsa İstanbul’da yeni rekor geldi mi? Güne yükselişle başladı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,50 artış ile 3.860,71 puandan başladı. İşte detaylar…

Watsons’da büyük fırsat! 260 TL’lik güneş kremi 100 TL oldu! İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Türkiye’nin indirimleriyle en beğenilen kozmetik mağazası Watsons 17. Yılına özel tüm ürünlerde yüzde 50 indirime gitti. Watsons’da Solait nemlendirici güneş losyonu fiyatı 259 TL’den 103 TL’ye indi. İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Güneş ışınları geleceğin enerjisine olacak! Türk girişimci tasarladı!

Elektrik olmayan tarım arazilerinde kurulan sistem ile güneşten elde edilen enerji ile arazilerin sulanması sağlanmakta. İşte detaylar…

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Asya Güneşi İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asya Güneşi İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  50 bin TL sermaye bedeli ile Najıb Ibrahımzada  ve Sardar  Sabzwarı tarafından kuruldu.

Güneş enerjisine 50 milyon euro yatırım Haberi

Güneş enerjisine 50 milyon euro yatırım

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Erkan, lisanssız elektrik üretiminde güneşin payının önümüzdeki süreçte giderek artacağını belirterek, "Yıl sonuna kadar güneşte kurulu güç 50 megavata çıkacak ve yatırım miktarı çok rahat 50 milyon avroyu bulacak" dedi.


Güneş enerjisi yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan GENSED Başkanı Erkan, "1 megavatlık lisanssız güneş enerjisi santrali için tüm masraflar göz önüne alındığında yaklaşık 1 milyon euro gibi bir yatırım yapılıyor. Bu da yıl sonuna kadar Türkiye'nin güneşte 50 milyon euroluk yatırım yapılacağı anlamına geliyor" diye konuştu.


Şu an mevcut kapasitenin iki katına yakın güneş enerjisi santrali (GES) yatırımının da kurulum aşamasında bulunduğunu anlatan Erkan, 2015 için 100 megavatlık ilave bir kurulu gücün sisteme dahil olmasını beklediklerini söyledi.


Önümüzdeki dönemde lisanslı elektrik...