27 / 04 / 2024

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

Eylül 2021'de ticaret hayatına başlayan KİM Market, 5 milyon dolarlık güneş santrali yatırımı yaptığını açıkladı.



Ticaret piyasasına Eylül 2021 tarihinde katılan ve borsada işlem görmeye başlayan KİM Market tarafından güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi. KİM Market tarafından yatırımı gerçekleştirilen ve 9.000.000 kwh elektrik üretmeyi planlayan şirket, elde edilecek kazancı uygun fiyatlarla market raflarına yansıtmayı planlıyor. 

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

KİM Market, Güneş Enerji Santralı (GES) projesiyle üretim, tedarik ve satış süreçlerini daha iyi bir konuma getirmek için yatırım yapmaya karar verdi. KİM Market Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Ersan, “Enerji ihtiyacımızı karşılayarak dışa bağımlılığı azaltmak ve enerji giderlerini düşürmek için, Manisa’nın Demirci ilçesinde 5.000 kWe Güneş Enerjisi Santralı (GES) kurmak üzere başvuruda bulunduk ve kabul edildi. KİM Market olarak, daha temiz ve sürdürülebilir bir dünya için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmayı tercih ettiğimiz için bu yatırımı gerçekleştirdik'' diye konuştu. 

Peki bu proje ile şubelerin elektrik tüketimi ne kadar karşılanacak? Projenin altyapı çalışmaları ne durumda? 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön