10 / 05 / 2024

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

Eylül 2021'de ticaret hayatına başlayan KİM Market, 5 milyon dolarlık güneş santrali yatırımı yaptığını açıkladı.



KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

ŞUBELER ELEKTRİK TÜKETİMİNİN YÜZDE 45'İNİ KARŞILAYACAK 

Yatırımın maliyetini 4.920.000 USD olduğunu öğrenen KİM Market, GES’in finansmanı için yüzde 70 oranında uzun vadeli kredi kullanırken, yüzde 30’u için de sahip olduğu öz kaynaklarından yararlanacak. Temmuz ayına kadar faaliyette bulunması planlanan GES aracılığıyla üretilecek elektrik, enterkonnekte sistem üzerinden şebekeye verilecek. Tüm iş ve işlemler, 12.05.2019 tarih ve 30772 sayılı Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında mahsuplaşma yöntemiyle yürütülecek. GES faaliyete geçtiğinde ortalama 9.000.000 kwh elektrik enerjisi üretmesi, 2022 tüketim verilerine göre yapılan hesaplara göre kurulan şubelerin toplam elektrik tüketiminin yüzde 45'ini karşılaması planlanıyor. 

ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Güneş Enerji Santralı (GES) projesi yatırımı için 36 ay vadeli toplam 65 milyon TL kredi kullandıklarına dikkat çeken KİM Market Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Ercan Ersan, projenin altyapı çalışmalarının başladığını belirterek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Uygun fiyat, müşteri odaklı dürüst esnaflık felsefesiyle ticaret piyasasına atılan KİM Market olarak doğamızın kıymetini biliyor, yenilenebilir enerjiyi kullanarak projeleri destekliyoruz.
İhtiyacımız olan enerjiyi çevre dostu yenilebilir enerji kaynaklarıyla karşılayarak elde edeceğimiz kazancı 75 bin metrekareden fazla alana sahip şubelerimizde daha uygun fiyatlarla raflarımızdaki ürünlere yansıtacağız. GES yatırımına başlangıç olarak bakıyor, sürdürebilirlik konusunda daha birçok adım atacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz'' dedi. 

Neva Yalı İzmir nerede? Neva Yalı fiyat listesi!

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Oyak Maslak projesi geliyor! Ayazağa Oyak Sitesi'nin yanına 413 konutluk yeni proje!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön