10 / 05 / 2024

güneyde konut

güneyde konut

Güney sahillerinde sayısı 100 bini aşan ikincil konutlar otele dönüşecek...

Dr. Buğra Gökce: Sadece rantı önemseyen piyasa aklıyla konut sektörü iyileşmez!

Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, konut fiyatlarındaki artış oranının, enflasyonun altında kaldığının açıklandığına dikkat çekti ve konut sektörünün neye ihtiyacı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! 2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?

Ev almak isteyenler güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Kredi ile ev almayı düşünenler en çok '  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?' sorusunu merak ediyor. İşte  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ve güncel konut kredisi faiz oranları...

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce: Konut piyasasının dengesi için yabancılara konut satışının askıya alınması gerek!

Türkiye genelinde yaşanan konut krizi için çözüm önerileri peş peşe sıralanıyor. Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce de yabancıya konut satışının kısıtlanmasıyla konut sorununun çözüleceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi Esenyurt projesi resmen başlıyor! Tam 2 bin 500 konutluk yeni proje!

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi'nin Esenyurt'ta inşa edeceği 2 bin 500 yeni konutluk projenin inşaatı resmen başlıyor. Konutların yanı sıra 17 adet dükkanın da yer alacağı proje 4 milyar 869 milyon TL'ye mal olacak.

Buğra Gökce'den flaş açıklama! Konut alınamadığı için kiralık eve talep artacak: Barınma krizi sürecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, konut satışlarındaki düşüşün fiyat artışlarını tetikleyeceğine dikkat çekti. İşte Gökce'nin konut sektörü ile ilgili X sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşımı ve gelen yorumlar...

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi'nden Esenyurt'a 2 bin 500 konutluk yeni proje!

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi, Esenyurt'ta 2 bin 500 yeni konut inşa edecek. Söz konusu proje 4 milyar 869 milyon TL'ye mal olacak.

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artışı sonucunda yüzde 40 seviyesine çıkarmasıyla, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Peki, güncel konut kredisi faiz oranlar neler? İşte detaylar...

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Bursa’da kentsel dönüşümle 3000’e yakın güvenli konut inşa ediliyor

Yıldırım Belediyesi, 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiği dokuz ayrı kentsel dönüşüm projesiyle şehirdeki konutları daha modern, güvenli ve sağlıklı hale getirmeye karar vermiştir. Bu kapsamda, belediye toplamda 2.193 konutu yıkarak yerine 2.880 konut inşa edecek.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

güneyde konut Haberi

güneyde konut

Güney sahillerinde sayısı 100 bini aşan ikincil konutlar için TÜRSAB harekete geçti. Söz konusu konutlar için hazırladığı raporu Turizm Bakanlığı’na sunan TÜRSAB, bu sayede 2 milyar liralık bir vergi kaybının da sistemin içine alınmasını hedefliyor.


türkiye seyahat acenteleri Birliği (TÜRSAB), Alanya ve Bodrum merkez olmak üzere uerdî[email protected] sayıları 100 bini 0212 313 68 27 bulan kullanılmayan ikincil kohutlarm turizm kaps&nına alınması için çalışma başlattı. Kültür ve Turizm ile Maliye Bakanlıklarına sunulan raporda, Türkiye’de kullanılmayan ikincil konutların sayısının 100 bini bulduğunu, bunun yıllık 2 milyar liralık vergi kaçağı yarattığı belirtildi.


Raporda, ikincil konutların turizm tesisleri gibi kabul edilmesi gerektiği kaydedilerek, “Gerekli eğitimlerin verilerek, buraların artık emlakçılar değil turizmciler tarafından pazarlanması gerektiği” vurgulandı.


Konuyla ilgili çalışmalarını Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla yürüttüklerini anlatan Başaran Ulusoy, "ispanya...