21 / 05 / 2024

güneydoğu illerindeki kira artışı

güneydoğu illerindeki kira artışı

Suriye'den kaçan sığınmacıların akın ettiği Güneydoğu illerinde kiralık ev fiyatları gün geçtikçe artıyor. Kiralık konut sıkıntısının yaşandığı Şanlıurfa, Hatay ve Mersin gibi illerde yoğun talep nedeniyle fiyatlar yüzde 30 oranında artış gösterdi

Güneydoğu'da 27 bin konutun inşası devam ediyor!

Güneydoğu'da terör olaylarından etkilenen ailelere yardımlar devam ediyor. Eşya ve kira yardımı 500 milyon TL’yi bulurken, 27 bin konutun yapımına ise devam ediliyor

Doğu ve Güneydoğu'da konut yatırımı hamlesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu illerindeki yatırım hamlelerinden bahsetti. 30 binden fazla konutun kullanılamaz hale geldiğini belirten Özhaseki, biten konutların anahtarlarını teslim ettiklerini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da 800 fabrika kurulacak!

Hükümet, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle geri kalan Doğu ve Güneydoğu'yu kalkındırmak için hazırladığı cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller için alım garantisini 10 yıla çıkarmayı kararlaştırdı.

Doğu ve Güneydoğu yatırımları OSB'leri heyecanlandırdı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik olarak açıklanan son dönemlerin en büyük yatırım teşvik paketi bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) de büyük bir heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu yatırımlarını Kalkınma Bakanlığı koordine edecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik teşviklerde destek mekanizmasının uygulamasını Kalkınma Bankasına yaptıracaklarını, Kalkınma Bakanlığının da koordinasyon görevini yürüteceğini bildirdi.

Yatırımcı ve turizmciler Doğu ve Güneydoğu'ya akın edecek!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım ve destek hamlesine ilişkin, paketin çok önemli maddeler içerdiğini belirtti.

Güneydoğu yatırım hamlesi memnun etti!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Güneydoğu yatırım hamlesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi terörü bitirecek!

Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım hamlesiyle bölgedeki terör olaylarının sona ereceğini umut ediyor.

Doğu ve Güneydoğu'da 5 ayrı cazibe merkezi olacak!

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinde kurulacak 5 cazibe merkezinin her birinin uzmanlık alanı ayrı olacak. 5 merkez hazır giyimden, hayvancılığa, lojistikten, madenciliğe uzmanlık alanlarına göre yatırım çekecek.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi inşaatı uçuracak!

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, inşaat sektöründe heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu yatırım hamlesi sevinçle karşılandı!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca sevinçle karşılandı

Bankalar Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımı destekleyecek mi?

Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınması için yatırım yapmak isteyen iş adamları bankaların bölgeye yönelik kredi politikalarını eleştiriyor. Bankaların "Riskli Bölge" tanımlamasıyla kredi kullanımında ayak diretmesi ve erken geri ödeme çağrıları girişimcinin şevkini kırıyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki iller cazibe merkezine dönüşecek!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Diyarbakır’da açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu’daki illeri cazibe merkezi haline dönüştürecek program ses getirdi.

güneydoğu illerindeki kira artışı Haberi

güneydoğu illerindeki kira artışı


Suriye 'de yaşanan olaylardan kaçanlar Türkiye'ye sığınmaya devam ediyor. Özellikle Güneydoğu illerine akın eden Suriyeliler, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Antakya, Mersin gibi illerde gayrimenkul fiyatlarını yükseltirken, sayıları yüz binleri bulan sığınmacılar nedeniyle bu bölgelerde kiralık ev bulmak zorlaşıyor. 

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçan Suriyelilerin ilk olarak Gaziantep ve Şanlıurfa'ya akın ettiğini belirten emlakçılar, bu bölgelerdeki konut fiyatlarında ciddi oranda artışlar yaşanmaya başlandığını söylediler. Fiyatların son 1 senede yüzde 30 oranında arttığını ifade eden emlakçılar, daha önceleri 500 lira olan 2+1 bir dairenin kirasının 600 ya da 700 liraya kadar yükseldiğini söylediler. 


I 2-3 AİLE BİRLİKTE KALIYOR 


Suriyeli vatandaşların kalabalık ailelerden oluştuğunu ifade eden emlakçılar, 2-3 ailenin birlikte kaldığını belirterek, 20-30 kişilik grupların aynı evde kaldığının altını çizdiler. Vatandaşın bu durumdan rahatsızlık duyduğunu da...