03 / 05 / 2024

Güneydoğu teşvik paketi

Güneydoğu teşvik paketi

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

Şeker Finansal Kiralama'nın Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesi'ni kapatma kararı tescillendi!

Şeker Finansal Kiralama tarafından Gaziantep'te bulunan Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesinin kapatma kararı alındı, kapatma işlemi 17 Haziran 2020 tarihinde tescil edildi...

Şeker Finansal Kiralama, Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesi'ni kapatacak!

Şeker Finansal Kiralama, Gaziantep'te bulunan Güneydoğu Anadolu  Bölge Şubesinin kapatılması için BDDK'ya başvurdu ve tescil ve ilan işlemleri için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verdi.

Güneydoğu’ya turizm yatırımı yapana teşvik!

Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Güneydoğu’da turizmi güçlendirmekle ilgili teşviklerimiz var. Yeter ki yatırım yapacak insanlar çıksın" dedi.

Güneydoğu'ya 500 milyonluk yatırım geliyor!

Güneydoğu’da terörden temizlenen bölgelere turizm yatırımcıları akın etti. 9 yeni otel yatırımı için teşvik başvurusu yapıldı. Yatırımların toplam değeri ise 500 milyon TL’yi buluyor..

Doğu ve Güneydoğu'da şehirler yeniden tasarlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar gören bölgeleri yeniden inşa ediyor. İşte bölgede sürdürülen inşa ve ihya çalışmalarında son durum şöyle...

Doğu ve Güneydoğu yatırım teşvik mevzuatı geçikti!

Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 Eylül’de açıkladığı ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi’ paketinin mevzuatı hala hazır değil.

Doğu ve Güneydoğu'da arsa yatırımları hızlandırılmalı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik olarak açıkladığı teşvik paketi, bölgedeki iş ve ekonomi çevreleri tarafından çok olumlu karşılandı.

İşte Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesinin şifreleri!

Güneydoğu’daki 6 ilde her yıl anahtar teslim 30 fabrika inşa edilecek. Özel sektörün yılda ortalama 328 firmadan 1.6 milyar TL yatırım yapması için yine yılda 536 milyon TL kamu desteği öngörüldü.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.

Teşvik paketini İzmir'deki sanayiciler nasıl karşıladı?

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ''Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik paketi önemli. Burada ilk olarak bizim dile getirdiğimiz fabrikaların devlet tarafından yapılarak sanayicilere verilmesi konusu uygulamaya geçiyor.''dedi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi ivme kazandıracak mı?

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi, Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınmasına ve gelişmesine pozitif bir ivme kazandıracak mı?

Doğu ve Güneydoğu'ya teşvik paketi olumlu karşılandı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik olarak açıkladığı teşvik paketi, bölgedeki iş ve ekonomi çevreleri tarafından çok olumlu karşılandı.

Doğu ve Güneydoğu yatırımları OSB'leri heyecanlandırdı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik olarak açıklanan son dönemlerin en büyük yatırım teşvik paketi bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) de büyük bir heyecan yarattı.

Güneydoğu teşvik paketi Haberi

Güneydoğu teşvik paketi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, bölgedeki 23 ili kalkındırmayı, bölgesel kalkınma farklarını yok etmeyi amaçlayan yeni teşvik ve yatırım paketini açıkladı. Diyarbakır’da başbakan yardımcıları ve bakanlarla birlikte düzenlediği toplantıda Yıldırım, “Yeniden şaha kalkmak için buradayız. Doğu ve Güneydoğu’ya yatırımları çekecek, cazibe merkezi haline getirecek dev adımları atıyoruz” dedi. Yıldırım’ın açıkladığı pakette kamunun yaptığı yatırım tutarının 62 milyar lira olduğunu, özel sektörün yapacağıyla beraber 4 yılda bölgeye 140 milyar liralık yatırım yapılacağını açıkladı. Bölgenin en büyük sorununun işsizlik olduğunu ve bunun da yatırımlar gelmediği için olduğunu söyleyen Yıldırım, “Yatırım yapmak isteyen var, korkusundan gelmiyor, terör var diyor. O halde öncelikli işimiz terörü ortadan kaldırmak” dedi. Yıldırım açıklanan desteklerin ise 10 yıl boyunca süreceğini belirtirken vatandaşlara da şöyle seslendi: “Şimdi sizin yapacağınız şey...