21 / 05 / 2024

güneydoğuda kiralar ne kadar arttı

güneydoğuda kiralar ne kadar arttı

Suriye'den kaçan sığınmacıların akın ettiği Güneydoğu illerinde kiralık ev fiyatları gün geçtikçe artıyor. Kiralık konut sıkıntısının yaşandığı Şanlıurfa, Hatay ve Mersin gibi illerde yoğun talep nedeniyle fiyatlar yüzde 30 oranında artış gösterdi

Lojman kiraları ne kadar oldu? 2023 rakamları tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Geçtiğimiz sene kiracıları korumak için kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirildi. Bu tavanın lojmanlar için de uygulandığı görüldü. Peki 2023 lojman kiraları ne kadar oldu? Tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kiralar ne kadar arttı? 

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kiralar ne kadar artış gösterdi? İşte hepsiemlak'ın merakla beklenen o analizi...

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 5.3 milyar liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde 2016 - 2020 yılları arasında bölgeye 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının hedeflendiği ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu’daki kamu gayrimenkulleri karakol olacak!

Doğu ve Güneydoğu’da karakol inşaatları devam ederken, süreci hızlandırmak için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Kamu kurumlarının taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri’ne devredilebilecek

Güneydoğu'daki 7 bölge için yapılacak dönüşüme özel sektör davet edildi!

Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu’daki 7 bölge için özel sektöre çağrıda bulundu. İstanbul’daki inşaat şirketlerini davet eden Sarı, “Özel sektörü özellikle davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyun” dedi.

Kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

2016 yılında verilecek kira yardımı ücret listesine göre İstanbul, İzmir ve Ankara'da kira yardımı bedeli 795,00 TL oldu. Peki, diğer şehirlerde kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

2016 Nisan ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi yıllık olarak yenilenen kiracılara mal sahipleri dönemin enflastyon oranlarında zam yapabiliyor. Bu oranları her ay TÜİK açıklıyor. Peki, TÜİK verilerine göre 2016 Nisan ayında kiralar ne kadar artacak?

2016 Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. Bu zam üfe oranlarına göre hesaplanıyor. Peki, 2016 Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

2016 Şubat ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev ev işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında yapılan sözleşmenin bir seneliğine daha yenilenmesi halinde, kira bedelinde zam yapılıyor. Peki, enflasyon oranlarına göre 2016 Şubat ayında kiralar ne kadar artacak?

2016 yılında lojman kiraları ne kadar arttı?

2016 yılında uygulanacak lojman kira bedelleri de 369 sıralı tebliğ dahilinde 7 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete'de açıklandı. Buna göre geçen seneye nazaran 2016 yılında lojman kiraları ne kadar arttı?

2016 Ocak ayında kiralar ne kadar artacak?

Ocak ayında yapılacak kira zammında kullanılacak rakamlar, 4 Ocak 2015 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Buna göre, 2016 Ocak ayında kiralar ne kadar artacak? İşte kira artış oranları..

Aralık ayında kiralar ne kadar artacak?

Gayrimenkul kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kiraya belli oranlarda zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, açıklanan enflasyona göre 2015 Aralık ayında kiralar ne kadar artacak?

güneydoğuda kiralar ne kadar arttı Haberi

güneydoğuda kiralar ne kadar arttı


Suriye 'de yaşanan olaylardan kaçanlar Türkiye'ye sığınmaya devam ediyor. Özellikle Güneydoğu illerine akın eden Suriyeliler, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Antakya, Mersin gibi illerde gayrimenkul fiyatlarını yükseltirken, sayıları yüz binleri bulan sığınmacılar nedeniyle bu bölgelerde kiralık ev bulmak zorlaşıyor. 

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçan Suriyelilerin ilk olarak Gaziantep ve Şanlıurfa'ya akın ettiğini belirten emlakçılar, bu bölgelerdeki konut fiyatlarında ciddi oranda artışlar yaşanmaya başlandığını söylediler. Fiyatların son 1 senede yüzde 30 oranında arttığını ifade eden emlakçılar, daha önceleri 500 lira olan 2+1 bir dairenin kirasının 600 ya da 700 liraya kadar yükseldiğini söylediler. 


I 2-3 AİLE BİRLİKTE KALIYOR 


Suriyeli vatandaşların kalabalık ailelerden oluştuğunu ifade eden emlakçılar, 2-3 ailenin birlikte kaldığını belirterek, 20-30 kişilik grupların aynı evde kaldığının altını çizdiler. Vatandaşın bu durumdan rahatsızlık duyduğunu da...