30 / 04 / 2024

Güneydoğunun ihracatı arttı mı

Güneydoğunun ihracatı arttı mı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ocak - temmuz döneminde 5 milyar 124 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Güneydoğu'nun Almanya'ya ihracatı arttı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'nden bu yılın ilk yarısında Almanya'ya gerçekleştirilen ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 99 milyon 869 bin dolara ulaştı.

Güneydoğu'nun AB ülkelerine ihracatı yüzde 16 arttı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 2014'ün ilk yarısında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak, 717 milyon 692 bin dolara ulaştı.

Güneydoğu'nun ihracatı yüzde 1 arttı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ilk yarısında yapılan ihracatın geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 4 milyar 535 milyon 203 bin dolara ulaştığını belirtti.

Güneydoğu'nun ihracatı yüzde 1 arttı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ilk yarısında yapılan ihracatın geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 4 milyar 535 milyon 203 bin dolara ulaştığını belirtti.

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya 895 milyon liralık yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde yapılması planlanan 895 milyon lira değerindeki eserlerin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Güneydoğu'ya yatırım hamlesi bölgeyi sevindirdi!

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki vatandaşları sevindirdi.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım destek hamlesi başlıyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da yatırım destek paketini açıkladı. Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek kalkınma ve yatırım hamlesini başlatıyoruz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da hasarlı konutlar 1 yıl içinde yenilecek!

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu’da terörü ortadan kaldırarak, bölgeleri cazibe merkezine dönüştürecek seferberlik için düğmeye bastı.

Güneydoğu'daki yeniden inşaya terör tehdidi!

Terör operasyonlarının ardından Güneydoğu’da imar-inşa çalışmaları sürerken, müteahhit sıkıntısı süreci yavaşlatıyor. İhalelere PKK’ya yakın müteahhitlerin sızdığı bilgisi nedeniyle ince elenip sık dokunuyor.

Doğu ve Güneydoğu'ya 35 milyarlık dev yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bu göreve geldikten sonraki ilk önemli projesi cazibe merkezleri eylül ayında faaliyete geçiyor. Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini tamamladı.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım projelerini tamamladık!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık." açıklamasında bulundu

Doğu ve Güneydoğu yapılan yatırımlarla kalkınacak!

TÜMSİAD Ankara Şubesi Başkanı Vahit Ayazoğlu, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin ekonomik anlamda ön plana çıkartılmasında fayda var. Çünkü bölgede ekonomik anlamda devletin güvenliğiyle beraber yatırımlar harekete geçerse ekonomi güçlenir.''dedi.

Tekstilciler, Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapacak!

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım yapın” çağrısı, tekstil sektörünü harekete geçirdi. Bölgede milyon dolarlık yatırımları hayata geçirmeye hazırlanan işadamları, teşvikin ayrıntılarını bekliyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki kamu gayrimenkulleri karakol olacak!

Doğu ve Güneydoğu’da karakol inşaatları devam ederken, süreci hızlandırmak için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Kamu kurumlarının taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri’ne devredilebilecek

Güneydoğu Anadolu'da yeniden şehirleşme çalışmaları başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeniden şehirleşme çalışmaları içerisine girdiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta Toplu Konut İdaresi olarak konut inşasına başladık, bu adımları atıyoruz. " dedi.

Güneydoğunun ihracatı arttı mı Haberi

Güneydoğunun ihracatı arttı mı


Güneydoğu'dan bu yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3 azaldı. 


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ocak-temmuz döneminde 5 milyar 124 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.  


Yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azaldığını vurgulayan Çıkmaz, şunları kaydetti: 


"Bölgemiz ihracatında Ortadoğu ülkeleri yüzde 60 payla ilk sırada yer aldı. Bunu Avrupa Birliği ve Afrika ülkeleri izledi. En fazla ihracat ise Irak, Suudi Arabistan, Suriye, İtalya, ABD, İran, Libya, Almanya, İngiltere ve Belçika'ya gerçekleştirildi. Ayrıca bu dönemde en çok halı, kumaş, iplik, pastacılık ürünleri, plastik ve mamulleri, bitkisel yağ, demir çelik mamulleri, değirmencilik ürünleri, dış giyim satışı yapıldı." 


Çıkmaz, Gaziantep'ten ise yılın ilk 7...