03 / 05 / 2024

Güngör Uras köşe yazıları

Güngör Uras köşe yazıları

Merkez Bankası “Türkiye geneli için” aylık konut endeksi ve yeni konut endeksi yayımlıyor. Merkez Bankası’nın yayımladığı son bilgi 2014 Kasım ayı itibarıyla yıllık konut fiyatlarındaki artışı gösteriyor.

Güngör Uras: Konutta talep yavaş, arz canlı!

Ocak temmuz dönemi ülke genelinde 609 bin konut satıldı. Geçen yıla göre yüzde 9.7 gerileme var. Kredili satışlar ile ilk ve ikinci el satışlara ilgi farklı oluyor.

Gökçe Bahadır'ın evine ödediği kira bedeli servet değerinde! İşte sosyal medyanın diline düşen o ev...

Gökçe Bahadır'ın eşi Emir Ersoy'la Etiler'de yaşadıkları evin kira bedeli adeta servet değerinde. Bahadır'ın milyonlar ödediği ev sosyal medyanın diline düştü. İşte o ev...

Güngör34 Global İnşaat Malzemeleri Otomotiv Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güngör34 Global İnşaat Malzemeleri Otomotiv Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Veysel Güngör tarafından kuruldu.

Altında fırtınalar koparken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama! Görenlerin ağzı açık kaldı!

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülen altına talep artarken fiyatlar tavan yaptı. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını araştırırken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama geldi.

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Beykoz Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

BofA, 2023 gümüş tahmini açıkladı! Gümüş yatırımcıları dikkat! Ters köşe olacaksınız

BofA, 2023 gümüş tahmini açıkladı.  Yatırımcılar gümüş fiyatlarında yükselişlerin olmasıı beklerken BofA'nın yeni gümüş tahmini yatırımcıları ters köşe yapacak. Peki gümüş fiyatları ne olacak? Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Güngör Paslanmaz Metal Kağıt Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güngör Paslanmaz Metal Kağıt Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ertan Güngör tarafından kuruldu.

Altın fiyatlarında geri vites! Bu rakamları görenler şoka girdi! Yatırımcılar ters köşe oldu! Altında son durum!

Altın fiyatları geçen hafta rekor üstüne rekor kırarken bugün geri vites yaptı. Bu rakamları görenler şoka girdi! Yatırımcılar ters köşe oldu! Altında son durum!

Dolar 17 TL olacak diyen Necmettin Batırel ters köşe yaptı! Doları olanlar bu tarihi görünce dondu kaldı! Çabuk bakın!

Dolar kuru ile ilgili tahmninlere bir yenisi de Ekonomist Necmettin Batırel'den geldi.Dolar 17 TL olacak diyen Necmettin Batırel ters köşe yaptı! Doları olanlar bu tarihi görünce dondu kaldı! Çabuk bakın!

Güngör Denizcilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güngör Denizcilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Can Güngör tarafından kuruldu.

Gümüş yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş sır gibi sakladığı yeni tüyosunu açıkladı! Çok yükselecek! 

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüş yatırımcılarını üzecek açıklamalarda bulundu. Gümüş yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş sır gibi sakladığı yeni tüyosunu açıkladı! Çok yükselecek! 

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür,Türkiye'de 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri peş peşe duyurdu. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Aile Bakanlığı 2023 Şubat müjdelerini tek tek açıkladı! Hesaplara peş peşe yatırılan bu parayı görenler dört köşe oldu

Aile Bakanlığı 2023 Şubat müjdelerini tek tek açıkladı... Hesaplara peş peşe yatırılan bu parayı görenler dört köşe oldu... Hemen bakın...

Güngör Uras köşe yazıları Haberi

Güngör Uras köşe yazıları

Merkez Bankası “Türkiye geneli için” aylık konut endeksi ve yeni konut endeksi yayımlıyor.

Merkez Bankası’nın yayımladığı son bilgi 2014 Kasım ayı itibarıyla yıllık konut fiyatlarındaki artışı gösteriyor. 2013 Kasım ayı fiyatları ile 2014 Kasım ayı konut fiyatları artışı yüzde 15.75 oldu. Yeni konutlarda artış yüzde 15.08 oranında. Kasım ayı tüketici fiyat artışı yüzde 9.15, yurtiçi üretici fiyatı endeks artışı yüzde 8.36 olduğuna göre, Merkez Bankası endeksi, konut fiyatlarındaki artışın enflasyonun ve üretici fiyatlarındaki artışın önünde olduğunu gösteriyor.

Reidin Türkiye Konut Endeksi’ne göre ikinci el konutların fiyatı 2014 yılında yüzde 16.89 arttı. Kiralar konut fiyatı kadar artmadığı için eskiden bir konutun fiyatı 10 yıllık kiraya eşitken, şimdilerde bir apartman dairesinin fiyatı 17.7 yıllık (213 aylık) kiraya eşit hale geldi.


Maliyetler artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu...