05 / 05 / 2024

günlük evlerde kimlik belirtmek zorunlu mu

günlük evlerde kimlik belirtmek zorunlu mu

Terör saldırıları sonrası güvenlik endişesiyle gündeme gelen ‘günlük ev’lere 678 sayılı KHK ile ‘kimlik zorunluluğu’ getirildi. Ancak bazı ev sahipleri düzenlemeden haberdar bile değil...

Günlük kiralık evlerde ilan oyunu! İlan sitelerinde 200, gerçekte olan 2 bin Türk Lirası...

28 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama kapsamında yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024'te yürürlükte yerini aldı.

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor. İşte detaylar...

Günlük kiralık evlerde fiyatlar yüzde 50 arttı! 20 bin konut günlük kiralamada!

Günlük kiralık konut pazarı büyümesine devam ediyor. Bir senede yüzde 10 yükseliş kaydedilen günlük kiralık evlerde pazarın yüzde 52'lik kısmı megakent İstanbul'da yer alıyor.

Günlük kiralık ev tehlikesi!

Büyükşehirlerde günlük kiralık ev ilanlarına oldukça sık rastlanıyor. Bu evleri kiralamanın koşulu 18 yaşından büyük olmak ve tıpkı otellerdeki gibi kimlik beyan etmek olmasına rağmen, bu kurallar hiçe sayılıyor...

Günlük kiralık evlerde kapora tuzağına dikkat!

Bayram tatilini bulunduğu kentin dışına çıkarak sahil bölgelerinde geçirmek isteyenlerin otel fiyatlarının yüksekliğinden kaynaklı tercih ettiği günlük kiralık evlerde ciddi kaparo mağduriyetleri yaşanıyor.

Ankara-Sivas YHT Projesi'nde günlük 1.750 metre ray seriliyor!

Ankara-Sivas YHT Projesi'nde günlük bin 750 metre ray seriliyor. Projede test sürüşlerinin 2019 yılında yapılması plalanıyor...

AVM'lerin üçte biri günlük kuru baz alıyor!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin üçte birinin günlük kurdan faturalandırma yaptığını kaydederek TL'ye dönüşün perakende sektörünü rahatlatacağını dile getirdi.

100 Günlük Eylem Planı'nda inşaata hak ettiği önem verildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabinesinin 100 günlük icraat programını açıkladı. 100 günde 46 milyar TL bütçeyle 400 proje hayata geçirilecek. Bu projeler yeni dönemin ateşleyici gücü olacak... 

Bartın’da günlük kiralık ev denetiminde terörist yakalandı!

Bartın’da günlük kiralık evlere yönelik yapılan denetimlerde ’PKK terör örgütüne üye olmak’ suçundan aranan M.K. yakalandı. 

100 günlük eylem planı mega projelere yarayacak!

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye olmak üzere ilk 100 günlük hedefini kapsayan eylem planı mega projelere yarayacak.

Murat Kurum bugün 100 Günlük Eylem Planı'nı değerlendirecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 100 Günlük İcraat Programı kapsamındaki çalışmaları değerlendirecek. 

Balıkesir'de günlük kiralık evlere ceza yağdı!

Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Balıkesir'de günlük ve saatlik kiralanan evleri denetledi. Denetimler sırasında kaçak olan 12 konaklama yerine para cezası kesildi. 

100 günlük icraat programının gayrimenkule etkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘100 Günlük İcraat Programı’nı açıkladı. 400 mega projeden oluşan program ülkemizin kısa süre içerisinde büyük adım atacağını gösterdi. Erdoğan sanayiden çevreye ekonomiden askeriyeye birçok projeleri açıkladı. 

günlük evlerde kimlik belirtmek zorunlu mu Haberi

günlük evlerde kimlik belirtmek zorunlu mu

Terör saldırıları sonrası güvenlik endişesiyle gündeme gelen ‘günlük ev’lere 678 sayılı KHK ile ‘kimlik zorunluluğu’ getirildi. Ancak bazı ev sahipleri düzenlemeden haberdar bile değil...


İstanbul’daki Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası yetkililerin hücre evi endişesi nedeniyle ‘yasaklanacak’ dediği günlük kiralık evlerle ilgili yasal boşluk geçen hafta yayınlanan KHK ile ortadan kaldırıldı. Yakın dönemde yaşanan terör ve suç olaylarında faillerin günlük kiralık evlerde konaklaması sonrası yapılan düzenlemeyle artık bu evlerde kalanların kimlik bilgileri düzenli olarak polisle paylaşılacak. Ancak başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere pek çok şehirdeki bazı ev sahipleri, kimlik bildirimi düzenlemesinden haberdar bile değil. Gayrimenkul, vasıta ve alışveriş ürünleri gibi birçok kategoride ilanların bulunduğu bir internet sitesindeki ilanlardan bazılarında ev sahipleri, kimlik bildirimi yaptıklarını belirtirken kimisi ise bunu yapmıyor.


‘Ücreti öderse...