18 / 05 / 2024

gurbetçiler

gurbetçiler

Konya'dan Avrupa'ya göç eden vatandaşlar memleketlerine bine yakın villa yaptırdı...

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Geçen sene ilk defa arsa ve tarla satışları konutu geçti. Yerlilerin yanı sıra yabancı ve gurbetçiler de arsa alımlarını hızlandırdı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan geçen sene arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.

TOKİ'den Ege ve Akdeniz kıyılarında 33 kampanya!

TOKİ, Ege ve Akdeniz kıyılarında toplam 33 yeni proje hayata geçirecek. Peki bu projelerden o yerleşim yerlerinde oturmayanlar ya da gurbetçiler konut alabilecek mi? İşte detaylar...

TOKİ gurbetçi projesi için tarih belli oldu! TOKİ'den ucuz konut bekleyen gurbetçiler dikkat!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen gurbetçi projesinin tarihi belli oldu. İşte o son dakika gelişmeleri...

Yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'deki konutlara akın ediyor!

View Yapı Genel Müdürü (CEO) Ali İmran Bozdoğan, dolar ve Euro'daki artışın ardından yabancıların ve gurbetçilerin Türkiye'deki markalı konut projelerine ilgidinin yükseldiğine dikkat çekti. Metafor Ankara projesine yabancılar ve gurbetçilerden ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.

TOKİ gurbetçi projesi 2022!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı konut projelerine son sürat devam ediyor. TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre yurt dışında yaşayan gurbetçiler için yeni bir proje hayata geçilecek. Peki TOKİ tarafından hayata geçecek olan proje nerede yükselecek? İşte ayrıntılar...

Türkiye’den kira geliri elde eden gurbetçiler panikte!

Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı.

Hangi bölgelerde konut fiyatları dudak uçuklatıyor?

Pandemide yazlık bölgelere talep artınca fiyatlar da yüzde 100’e yakın artmıştı. Sahil bölgelerinde yerel talebin yanı sıra konut alımı ile vatandaşlık hakkı kazanmak isteyen yabancılar da ağırlık kazanıyor. Gurbetçiler de kesin dönüş için sahil kentlerini tercih ediyor.

Gurbetçiler ve yabancılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı!

Avantajlı konut kredi faizlerinin sona ermesinden sonra yavaşlayan konut sektörünün yeni hedefi yabancılar oldu. Gurbetçiler ve yabacılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı.

Gurbetçilere 'konut kredisi' kolaylığı!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların Türkiye’den konut kredisi kullanarak ev alıp alamayacağı araştırılıyor. Peki gurbetçiler konut kredisi kullanabilir mi? Yurt dışında yaşayanlar hangi şartlarda kredi kullanabilecekler? İşte tüm merak edilenler...

Döviz getiren konut alımına yeni teşvik!

Yabancılar ve yurt dışında gurbetçiler Türkiye'den KDV ödemeden konut alma imkanı sağlandı. Tebliğ ile Türkiye’ye konut alımı için döviz girişinin yapılmasının önü açıldı.

Lens İstanbul'dan gurbetçilere özel kampanya!

Lens İstanbul’da, teslim için sayılı günler kalırken, son 100 daire için de gurbetçilere yönelik özel bir kampanya hazırlandı. Daire fiyatları 370 bin TL'den başlıyor.

Gurbetçiler 96.1 milyon dolarlık hisse senedi sattı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 24 Mayıs haftasında 96.1 milyon dolarlık hisse senedi sattı. 

Gurbetçiler için ev alma zamanı!

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, son bir yıldır döviz fiyatlarında oluşan dalgalanma nedeniyle fiyatların artmadığını, gurbetçiler için konut almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

gurbetçiler Haberi

gurbetçiler
1960 yılların başında daha iyi bir yaşam için Avrupa'ya göçenlerin amaçları arasında memleketlerine ev yapmak vardı. Avrupa'ya en çok göç veren yerlerden biri Konya Kulu'da 30 bini İsveç'te olmak üzere 40 bin vatandaş Avrupa ülkelerinde taşıyor.1980'li yıllardan sonra vatandaşlar Kulu'da sayısı bine ulaşan villa yaptırdı. 4-5 yılda bir geldikleri memleketlerinde villaları çürümeye bırakan vatandaşlardan bazıları ise villaların bir bölümünü kiraya vererek göz kulak olunmasını...