19 / 05 / 2024

Gürsunun caizbesi arttı

Gürsunun caizbesi arttı

Küçük atölyeleri OSB dışına çıkararak orta ve büyük ölçekli yatırımlara yer açmaya çalışan Gürsu OSB’de kamulaştırma bedelleri el yakıyor. Atölye sahipleri arsalarına 2 bin TL, üzerindeki atölyelere 800 TL metrekare fiyatı istiyor.

Konut fiyatları arttı, tersine göç trendi başladı!

Türkiye'de yükselen enflasyon tersine göçü başlattı. TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz senelerde en çok göç alan İstanbul'dan diğer şehirlere göç ciddi oranda arttı.

TOROS ve İGSAŞ'tan gübre fiyat güncellemesi geldi! DAP ve NPK gübrelerin fiyatları arttı

Gübre piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Ağustos ayına nazaran DAP ve NPK gübrelerinin maliyeti bir miktar tırmanışta. Üre gübresindeyse Eylül fiyatları şimdilik sabit görünüyor. Ancak küresel çapta gübre fiyatlarında hissedilen bu artış, yakın zamanda bu ürüne de zam olarak yansıyabilir.

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Merkez Bankası faiz kararından sonra gümüş fiyatları arttı mı? Gümüş ne kadar, kaç TL? 

Merkez Bankası faiz artırımı kararından sonra dolar, euro ve altın fiyatları yükseldi. Peki, gümüş ne kadar, kaç TL oldu? İşte güncel gümüş fiyatları...

Kendinizi özgür ve bağımsız hissetmek istiyorsanız Seat Ateca sizi bekliyor! Uygun kampanyaları kaçırmayın

Ateca, birçok ileri sürüş yardımı sistemi ile donatılmıştır. Bu özellikler, sürüş güvenliğini arttırır ve olası kazaların önüne geçer. Peki Seat Ateca 08 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

İstanbul'dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından risk yüksek olan İstanbul'dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da deprem olma olasılığı arttı!

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, merkez üstü Kahramanmaraş olan iki depremden sonra hangi bölgelerde deprem riskinin arttığını anlattı. İşte detaylar!

Böylesi görülmedi! Bu altcoinin fiyatı bir gün içinde tam yüzde 60 arttı!

Kripto para piyasasında bugün oldukça hareketli bir gün yaşandı. Bir altcoinin fiyatı gün içerisinde yaklaşık yüzde 60 artarak tüm dünyada şaşkınlık uyandırdı. Peki bu altcoin hangisi ve fiyatı saatler içinde neden bu kadar arttı?

En az lise mezunu şartı var! İşte kadrolar

Kamu personel alımları son günlerde iyice arttı. Gelen bir son dakika haberine göre AFAD en az lise mezunu sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Ne altın ne dolar hepsini sollayacak! O emtia 2023'e bomba gibi girecek! Analistler peş peşe açıkladı!

Analistler gümüşün önümüzdeki sene yükselişe geçeceğini aynı zamanda gümüşün altından daha iyi performans göstereceğini belirtiyorlar. Peki, 2023'te gümüş ne kadar olacak? Gümüş fiyatları arttı mı? İşte detaylar...

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 yolcu seyahat etti. İstanbul'dan yapılmış olan geliş-gidiş seferleri ile birlikte dokuz ayda uçan yolcu sayısı yüzde 65, icra edilen uçuşlar da yüzde 37 arttı. İşte detaylar…

Çiftçilere müjde! Mazot ve gübre desteği 3 kat arttı! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gübre ve mazot desteğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mazot desteği 3 kat arttı. İşte ayrıntılar ve Bakan Kirişci'nin o açıklamaları...

Gürsunun caizbesi arttı Haberi

Gürsunun caizbesi arttı

Gürsu OSB (GÜSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, bölgenin cazibesinin artmasıyla yatırım taleplerinin de hızlandığını belirterek, “Küçük ölçekli, atölye tarzı üretim alanlarının OSB dışına taşınması, orta ve büyük ölçekli yatırımcılara alan tahsis edilmesi için Gürsu Belediyesi ile bir kentsel dönüşüm projesi geliştirdik. Bu kapsamda kamulaştırmalar sürüyor. Kamulaştırmadan rant elde etmek isteyenler yüzünden bölgede arsa fiyatlarının arttı” dedi. 


OSB’nin orta ve büyük ölçekli firmaların yatırımına açılmaya başlandığını kaydeden Aydın, “Ancak arsa fiyatlarının yüksekliği yatırımcıları düşündürüyor. Bazı yatırımcılar da bölgedeki arsalarını satıp metrekare fiyatı daha ucuz olan OSB’lere gitmeyi düşünüyor. Gerçekleşen fiyatlar 400-600 TL/metrekareydi. Şu anda sanayicilerin birbirleriyle yaptıkları ticaretlerde arsa fiyatları 600 ile 1000 TL/ metrekare arasında değişiyor. Atölyelerin ve küçük ölçekli işletmelerin OSB dışarına çıkarılması projemiz kapsamında şahısların rızasıyla kamulaştırma...