05 / 05 / 2024

Güven Sak yazıları

Güven Sak yazıları

Yurtdışına giden Türk yatırımları Türkiye'den daha iyi bir yatırım ortamına gitmiyor. Bizim şirketler, genellikle yatırım ortamı kötü olduğu için, rekabetin yüksek olmadığı ülkelerde varlık gösterebiliyor.

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar aradığını belirtti. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Güven Seyahat Hizmetleri Anonim Şirketi Kuruldu!

Güven Seyahat Hizmetleri Anonim Şirketi Bağcılar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Baş tarafından kuruldu.

İnşaat malzemeleri sanayisinde güven arttı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayisinde 1.5 yıl sonra ilk güven artışı yaşandı. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos'ta yüzde 7,1 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Ağustos 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 7,1 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 4,7 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Temmuz 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,7 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran'da yüzde 3,6 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Haziran 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 yükseldi.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

İnşaat malzemeleri sanayisinde güven ve beklentiler arttı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Aralık ayı sonuçlarına göre, mevsimsellik nedeniyle faaliyetlerde düşüş yaşanmasına rağmen güven ve beklentilerde artış sürdü. Böylece Bileşik Endeks, 2019 yılını güven ve beklentilerdeki artış ile geride bıraktı...

İnşaat sektörü güven endeksi Ekim'de 65,1 değerine yükseldi!

TÜİK tarafından 2019 Ekim dönemi sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, inşaat sektörü güven endeksi Ekim'de 65,1 değerine yükseldi.

İnşaat sektörü ekonomik güven endeksi Aralık'ta 55,4 oldu!

Ekonomik güven endeksi, Aralık ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, inşaat sektörü güven endeksi Aralık'ta 55,4'e geriledi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 10.7 azaldı!

TUİK Ağustos ayı güven endeksi sonuçlarını açıkladı. Verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 10.7 azaldı.

Güven Sak yazıları Haberi

Güven Sak yazıları

Yurtdışına giden Türk yatırımları Türkiye'den daha iyi bir yatırım ortamına gitmiyor. Bizim şirketler, genellikle yatırım ortamı kötü olduğu için, rekabetin yüksek olmadığı ülkelerde varlık gösterebiliyor. 

Rekabet gücü yüksek şirketler o piyasaya girmiyor, böylece bizimkiler orada iş yapabiliyor. Yarın işler normalleşse. mesela Rusya'da piyasa ekonomisi olsa. bir düşünün bakalım nasıl olur? 

Türkiye 1980'lerde temel politika reformlarını gerçekleştirdi. Önce benzin sübvansiyonlarını kaldırdık. Sonra ekonomimizi dışa açtık. 1980 yılında 3 milyar dolar ihracat yapıyorduk, şimdi 130 milyar dolar ihracat yapıyoruz. 1980 yılında 3 milyar dolar ihracatın yüzde 90'ı tarım ürünleriydi. 1990'lardan beri Türkiye'nin ihracatının yüzde 90'ını imalat sanayi ürünleri oluşturuyor. Her şey oldu ama bu arada Türkiye'nin toplam ihracatı içinde ileri teknoloji ürünlerinin oram yüzde 2'yi pek aşamadı maalesef. Neden? Türkiye, içinden küresel değer...