06 / 07 / 2024

güvenlik sektörü

güvenlik sektörü

Türkiye ve dünya genelindeki alarm pazarına ilişkin bir değerlendirme yapan Pronet Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Aydın Bolkar, gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında pazarın önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu söyledi...

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

Güvenlik görevlisi için iş fırsatı! Eğer sertifikanız varsa bu fırsat kaçmaz!

İŞKUR, güvenlik sektöründe çalışmak isteyenlere fırsat sunuyor! Toplamda 2,750 güvenlik görevlisi pozisyonu için alım yapılacağı duyuruldu. Sertifikalı adaylar için iş olanakları genişliyor. Peki güvenlik görevlisi için şartlar nelerdir? İşe alım koşulları ve detayları haberin devamında...

Akdeniz Yatırım Holding Tarsan'ın yüzde 80'ini satın alacak

12 yıldan bu yana borsada işlem gören ve özel güvenlik sektörüyle başladığı faaliyetlerini 25 yılda fiziki satın almalar yaparak çeşitlendiren Akdeniz Yatırım Holding, yeni bir satın alma kararı daha aldı.

Asgari ücrete bir zam haberi de gıda sektöründen geldi! 1 Temmuz'da artış maaşlara yansıyacak

Asgari ücrete ek zam haberleri gelmeye devam ediyor. Firmalar hükümetin asgari ücrete yapılacak zam oranına ilişkin çalışmasının detaylarını beklemeden çalışanlarının maaşlarına zam yapmaya başladı. Son zam haberi ise gıda sektöründen geldi.

Emlak sektörü 2022'de yükselişine devam edecek!

Pandemiye rağmen 2021'yi hareketli geçiren emlak sektörü 2022 senesinde de gözde sektör olmaya devam edecek. Yeni yılda çok sayıda konut projesinin raftan inmesi bekleniyor. 

Hazır Beton Sektörü 2020'yi büyümeyle kapattı! 

Türkiye Hazır Beton Birliği, 2020 Yılı Hazır Beton Sektör Raporu’nu açıkladı. Açıklanan rapora göre sektörün 2020 yılını yüzde 22 büyüme ile kapattığı tahmin ediliyor.

Securitas Kayseri ofisi açıldı!

Güvenlik sektörünün bilgi liderleri arasında yer alan Securitas Türkiye, İç Anadolu Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kayseri Şube Müdürlüğü Ofisi’ni hizmete açtı.

Gıda sektörünün ilk kira sertifikası ihracı TSKB'den!

TSKB aracılığı tarafından yapılan ihraçla gıda sektöründe ilk kira sertifikası ihracı gerçekleşti. Buna göre Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 75 milyon TL tutarında kaynak sağlandı.

Çatı sektörü 2019'da iyileştirme projeleriyle büyümeyi hedefliyor!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, "Yeni Ekonomi Programı’nın genel ve sayısal hedefleri, inşaat sektöründe de yavaşlama olacağını gösteriyor. Sektör ağırlıklı olarak 2019 yılında iyileştirme ve renovasyon çalışmaları ile ön plana çıkacak"

Konut sektöründe umutlu bekleyiş!

Konut sektöründe olumlu bir rüzgar gözlemleniyor. Sektörün gidişatını anlamak için son yılların satış rakamlarına bakıldığında yıllar içindeki büyük artış göze çarpıyor..

Faizsiz gayrimenkul sektörü neydi, ne oldu?

Faizsiz gayrimenkul sektörü neydi, ne oldu? Peki, markalar bu isteklere cevap verme noktasında ne durumda? Birevim’e göre; sektörün Birevim’den öncesi ve sonrası var.

İnşaat sektörünün ilerlemesi için KDV muafiyeti şart!

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu ifade eden Panel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Güler sektörün daha ilerlemesi için KDV ve vergi indiriminin olması gerektiğini belirterek “Kooperatiflere uygulanan şartları bizde istiyoruz ”dedi.

İnşaat sektörü 2017 yılından umutlu!

İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Toplantısına MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Sektör Kurulları Başkanı Mutlu Olağaner, İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Alparslan Şenocak ve MÜSİAD üyesi iş adamları katıldı.

güvenlik sektörü Haberi

güvenlik sektörü

İspanya’da 700, Fransa’da 500, Almanya’da ise 400 milyon Dolar olan pazar büyüklüğünün ülkemizde henüz 100  milyon Dolar seviyesinde bile bulunmadığına dikkat çeken Bolkar, bu büyük potansiyel sayesinde pazarın beş yıl içinde Almanya, Fransa gibi ülkelerin seviyesine ulaşabileceğini kaydetti. Bolkar ayrıca, ABD’deki alarm sistemi bulunmayan iş yerlerine sigorta yapılmaması uygulamasının Türkiye’de de yürürlüğe girmesi halinde pazarın çok daha hızlı büyüyeceğini söyledi.      


Türkiye ve dünyadaki alarm pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pronet Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Aydın Bolkar, ABD ve Avrupa’nın gerisinde kalan pazarın önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. 


Türkiye genelinde 2007 yılında 78 bin olan alarm sistemi abonesinin 2011’de 222 bine, 2013’te ise 250-300 binlere yaklaştığını belirten Bolkar, “Bu rakamın 2016 yılında 700 bine ulaşacağı tahmin ediliyor. 2011-2016...