02 / 05 / 2024

Güvercinada Kalesi restorasyon

Güvercinada Kalesi restorasyon

Kuşadası Güvercinada Kalesi, yapılan restorasyonun ardından yenilenen yüzüyle haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacak. Başkan Kayalı, Kuşadası'nın simgesi olan Güvencinada'nın tarihsel kimliğine uygun olarak düzenlendiğini belirtti.

Kuşadası Güvercinada Kalesi restorasyonu yarım kaldı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda bulunan tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği bildirildi. Kalenin dış surlarının tamamlanmasına rağmen projenin ikinci aşamasına hala geçilemedi.

Gürbey Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürbey Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Emin Gürbey Sonugür tarafından kuruldu.

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

Timber One Restorasyon Mimarlık İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Timber One Restorasyon Mimarlık İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Erişgin tarafından kuruldu.

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Gürmak Restorasyon Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürmak Restorasyon Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Filiz Yıldız tarafından kuruldu.

Gürmak Restorasyon Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürmak Restorasyon Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Filiz Yıldız tarafından kuruldu.

Ankara Kalesi'nde restorasyon başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılacak restorasyon çalışmalarıyla Ankara Kalesi'nin tarihi dokusu gelecek nesillere aktarılacak

Güvercinada Kalesi restorasyon Haberi

Güvercinada Kalesi restorasyon

AYDIN'ın Kuşadası ilçesindeki Güvercinada Kalesi, yapılan restorasyonun ardından yenilenen yüzüyle haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacak. 


CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, çevre düzenleme projesi tamamlanma aşamasına gelen Güvercinada Kalesi'nin haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacağını söyledi. Başkan Kayalı, Kuşadası'nın simgesi olan Güvencinada'nın tarihsel kimliğine uygun olarak düzenlendiğini belirtti. 


Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısında Başkan Kayalı'ya Güvercinada Çevre Düzenleme Projesi için İller Bankası'ndan 1 milyon 100 bin TL ilave kredi kullanılabilmesi amacıyla yetki verildi. Çevre Düzenleme Projesinin son aşamaya geldiğini ifade eden Kayalı "Proje kapsamında Güvercin Ada içerisinde konser benzeri etkinliklerin düzenlenebileceği 800 metrekarelik ahşap bir platform, tarihsel canlandırmalar, heykeller, ahşap gölgelikler, kafeterya, tuvaletler, kamera sistemi ve mendirek boyunca aydınlatma direkleri yer alacak. Ayrıca Kıyı Emniyet Müdürlüğü'ne ait olan ve...