18 / 05 / 2024

GYO kazanç istisnası

GYO kazanç istisnası

Şükrü Kızılot Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünki yazısında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kazanç istisnası altyapı yatırım ortaklıklarına uygulanması ve devam eden inşaattan işyeri satışı hakkında konular hakkında açıklamalar yaptı...

TL mevduata dönüşümde kur farkı ve altın kazançlarına kurumlar vergisi istinası getiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk lirasına dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesindeki kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getirecek.

GYO'lar Kurumlar Vergisi'nden muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) kazançlarının kurumlar vergisinden muaf olmasını ve gerekçelerini kaleme aldı. İşte Recep Bıyık'ın 'Altyapı GYO kazançları kurumlar vergisinden müstesna mı?' başlıklı yazısı...

Duru Beytepe'den “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyasına destek!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı ile inşa edilen Duru Beytepe Projesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Desteği ve Emlak Konut GYO öncülüğü ile başlayan ve 31 Ekim tarihine kadar sürecek olan “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyasına dâhil olduklarını söyledi. 

Ev almak isteyenler için kazanç vakti!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, Çevre ve Şehircilik Desteği ve Emlak Konut GYO öncülüğü ile birlikte ve 31 Ekim tarihine kadar sürecek olan “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyasına destek verdiklerini ifade etti.

GYO hisseleri kampanya açıklaması ile yükseldi!

Borsa İstanbul'da işlem gören GYO hisselerinin fiyatı, açıklanan "Türkiye İçin Kazanç Vakti" kampanyası ile ortalama yüzde 1,2 yükseldi...

GYO’lar bireysel yatırımcı peşinde!

Borsa İstanbul'da işlem gören GYO’lar bireysel yatırımcının peşine düştüler. Türkiye’nin en büyük GYO’larından Özak GYO’nun Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkule yatırım yapan kazanır diye konuştu. 

Marina Ankara kazanç festivali detayları!

Sinpaş GYO Marina Ankara projesinde sınırlı sayıdaki daireler için kazanç festivali kampanyası kapsamında sıfır faizle 100 ay vade fırsatı sunuluyor. Sinpaş Marina kazanç festivali kampanyası 23 Mayıs'a kadar geçerli olacak...

Reysaş GYO Kazan'daki deposunu 6 bin 500 TL'ye kiraladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara Kazan'daki deposunu 6 aylığına TransLogic Lojistik Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye kiraladı.

Reysaş GYO Kazan'daki deposunu 6.5 milyona kiraladı!

Reysaş GYO Kazan'ın Saray Mahallesi'nde bulunan 13 bin 833 metrekarelik deponun 7 bin metrekarelik kısmını Vodafone'ye kiraladı.

Reysaş GYO Kazan'daki deposunu CarrefourSA'ya kiraladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara Kazan'daki 10 bin 452 metrekarelik deposunu CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş'ye kiraladı. Firma 1 yılda yaklaşık 500 bin Euro'ya gelir elde edecek.

Reysaş GYO Kazan'daki deposunu 5 yıllığına kiraladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara Kazan Saray Mahallesi'ndeki 11 bin 970 metrekare arsası üzerinde bulunan deposunu Ditech Elektronik İletişim Bilişim Sistemleri Lojistik'e 5 yıllığına kiraladı.

Reysaş GYO Kazan'daki deposunun yapı izin belgesini aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan Ankara Kazan'da bulunan 693 ada 1 parseldeki 13 bin 833 metrekarelik lojistik deponun yapı kullanım izin belgesi alındı.

Reysaş GYO'nun Kazan'daki arsasına depolama tesisi yapılacak!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ankara Kazan Saray Mahallesi'nde yer alan arsasına 13 bin 833 metrekarelik depolama tesisi yapılacak. Reysaş, tesis için Tam er İnşaat ile inşaat yapım sözleşmesi imzaladı.

GYO kazanç istisnası Haberi

GYO kazanç istisnası

Mirasçıya ödenen kıdem tazminatı 

SORU: İşçinin ölümü halinde, mirasçılarına ödenen kıdem tazminatı Veraset ve İntikal Vergisi'ne tabi mi? 

Ahmet Yasin Şenay - İSTANBUL 

YANIT: İşçinin ölümü halinde İş Kanunu'nun 14. maddesinin son fıkrası uyarınca kanuni mirasçılarına ödenen "kıdem tazminatı", Gelir Vergisi Kanunu'nun 25/7. maddesi uyarınca gelir vergisinden istisna edilmiştir. 


GYO kazanç istisnası altyapı yatırım ortaklıklarına uygulanır mı? 

SORU: Gayrimenkul yatırım ortaklıklarına yönelik olan kazanç istisnası, altyapı gayrimenkul yatırım ortaklıkları için de uygulanır mı? 

Avni Taşoğlu - BURSA 

YANIT: Gayrimenkul yatırım fonları veya ortaklıklarının kazançları kurumlar vergisinden müstesna tutulmuştur. Bu kazançlar dağıtılsın veya dağıtılmasın, yüzde SIFIR stopaja tabidir (KVK Md. 

5/d, 15/5 ve 2009/14594 sayılı BKK). Altyapı yatırım ortaklıkları kazanç istisnası ve sıfır oranlı vergi kesintisi avantajından yararlanamaz. 


Devam eden inşaattan işyeri satışı 

SORU: Kat karşılığı olarak yapılan, iki blok...