15 / 05 / 2024

GYO ödenen vergiler

GYO ödenen vergiler

Babacan “Sanayi üretiminin genel ekonomide payının düşmesinin iyi bir işaret değil. Paranın dönüşü daha kısa olduğu için yatırımlar inşaat projelerine kayıyor” demişti.GYO'lara tanınan Kurumlar Vergisi muafiyeti artık kalkıyor.

5 yıl üst üste emlak vergisi ödeyenlere 10 bin TL iade yapılacak! İşte detaylar!

5 sene boyunca emlak vergisini sürekli olarak ödeyenlere 10 bin TL para iadesi yapılacağı duyuruldu. Belirli sebeplerle muafiyet hakkı tanınan ve bu hakları bilmeyen kişilere 5 senedir ödenen vergiler geri iade edilecek. 

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi!

Emlak vergisi her yıl düzenli olarak ödenen vergiler takviminde yer alıyor. Türkiye sınırları içerisinde bulunan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi...

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Dükkanlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Ortak alan brüt metrekareye dahil edilmiyor!

Vergi mahkemesi verdiği yeni kararla birçok vatandaşı haklı bulundu. Brüt 200 metrekareyi aşmayan daireler için ortak alan da hesaplanıp ödenen vergiler geri alınabilecek.

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Konut ve işyerleri ile diğer yapılar adına ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinde ödemeler Kasım sonuna kadar devam ediyor? Peki, çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Gayrimenkul vergi ödeme ve yapılandırmaları için son 10 gün!

Gayrimenkullerin satışı ve kiralanmasından elde edilen gelirler için ödenen vergiler ve emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma başvuruları için son 10 gün kaldı. 

Gayrimenkul vergi ödeme ve yapılandırmaları için son 2 hafta!

Gayrimenkullerin satışı ve kiralanmasından elde edilen gelirler için ödenen vergiler ve emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma başvuruları için son iki hafta kaldı...

Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek?

Konut ve işyeri için ödenen vergiler arasında olan çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi Mart ayı itibari ile başladı. Peki Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Kasım ayında ödenen vergiler 2017!

2017 yılı Kasım ayında ödenen vergiler emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve miras vergisi olarak sıralanıyor...

Vakıfların kiraladıkları gayrimenkuller meclis gündeminde!

Kiracısı vakıf olan taşınmazlar ve bunların kira geliri için ödenen vergiler meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin olarak CHP'li Tanal soru önergesi hazırladı..

Çevre temizlik vergisi son ödeme 2017!

Mesken ve işyerleri için her sene ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki, çevre temizlik vergisi son ödeme 2017 tarihi ne zaman?

2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Belediyeye ödenen vergiler arasında işyeri çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Peki, 2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Emlak vergisi oranı kaç?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi taşınmazın değeri üzerinden oranların hesaplanması ile bulunuyor. Peki, emlak vergisi oranı kaç?

GYO ödenen vergiler Haberi

GYO ödenen vergiler

GYO'lara tanınan Kurumlar Vergisi muafiyeti artık kalkıyor. Böylece inşaatçılar gelirinin yüzde 20’sini vergi olarak ödeyecek. 


Başbakan Yardımcısı Babacan “Sanayi üretiminin genel ekonomide payının düşmesinin iyi bir işaret değil. Paranın dönüşü daha kısa olduğu için yatırımlar inşaat projelerine kayıyor” demişti. Bunun üzerine harekete geçen ekonomi yönetimi konut sektöründeki yatırımların önüne geçecek formülü vergide buldu. Türkiye’de GYO, Girişim Sermayesi Ortaklıkları ve Lisanslı Depoluluk Faaliyetleri yapanlar Kurumlar Vergisi'nden muaf tutuluyor. Buradan yola çıkan ekonomi yönetiminin GYO’lara verilen Kurumlar Vergisi hakkında düzenlemeye gidileceği öğrenildi. 


DÜĞMEYE BASILIYOR


Özel sektörü sanayiden çok gayrimenkul yatırımlarına yönelten en önemli unsurlardan birinin Kurumlar Vergisi muafiyeti olduğu tespitini yapan ekonomi yönetiminin, bu muafiyete son vermek için düğmeye basmaya hazırlandığı kaydedildi. Bunun için gereken yasal değişikliğin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekleyen Gelir...