19 / 05 / 2024

gyoder konut sektörü

gyoder konut sektörü

GYODER Türkiye ve Dünya Gayrimenkul Sektörü 2011 Üçüncü Çeyrek raporu konut kredisi kullanmayı düşünenlere önemli ipuçları veriyor

Konut sektörünün 2022 ikinci çeyrek karnesi! Konut fiyatları ve satışları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

Konut sektörünün 2021 yılı 4. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde masaya yatıran ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 4. Çeyrek Raporu'na göre konut satışı 2021 4. çeyrekte tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Konut sektörünün 3. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 3. Çeyrek Raporu'na göre yabancıya konut satışı Eylül'de tarihin en yüksek rakamını gördü. 

Konut Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Semineri 25 Aralık'a ertelendi!

GYODER Akademi'nin Konut Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Semineri 11 Aralık'tan 25 Aralık'a ertelendi...

Konut Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Semineri 11 Aralık'ta!

GYODER Akademi'nin Konut Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Semineri 11 Aralık 2019 Çarşamba günü yapılacak...

Konut sektöründe 2019 nasıl geçiyor?

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin,konut sektöründe gelinen son noktayı değerlendirdi. Yetgin, “Bu süreç, ders alma ve daha çok çalışarak geleceğe hazırlanma dönemidir'' diye konuştu.

Konut sektörünü kurtarmanın önemi ve faturası!

Konut sektöründe stokların eritilmesine yönelik çalışmalar ortaya çıkmaya başladı.Emlak Konut GYO; tamamlanmış bağımsız bölümlerin tespiti için KONUTDER, GYODER ve İNDER'le bir envanter çalışması hazırlandığını duyurdu. 

Konut sektörü dinamizmini kaybetmez!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Mariş Cumartesi Buluşmaları etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Yetgin, ''Konut sektörü dinamizmini kaybetmez'' ifadelerini kullandı.

Konut sektöründe durgunluk yok!

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, sektördeki son durumu değerlendirdi. Konut sektöründe olağanüstü bir durgunluk olmadığını vurgulayan Yetgin, ''Türkiye'de konuta talep bitmez" şeklinde konuştu.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

Halk konut sektörüne neden yöneldi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazısı olan Oktay Taş bugünkü köşe yazısında neden halk konut sektörüne neden yöneldi. İşte Taş'ın o yazı...

gyoder konut sektörü Haberi

gyoder konut sektörü

Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte de büyümeye devam ederken, Merkez Bankasının cari açık ve enflasyon sorununa karşı aldığı tedbirler sonucunda tüketici güven endeksinde gerileme yaşanıyor. Alınan tedbirler sonucunda konut kredisi faiz oranlarındaki yükseliş ise devam ediyor. Kredi maliyetlerinin yükseldiği böyle bir dönemde Hürriyet Kıyasla.comun Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) Türkiye ve Dünya Gayrimenkul Sektörü 2011 Üçüncü Çeyrek raporundan derlediği bilgiler ise konut kredisi kullanmayı düşünenlere önemli ipuçları veriyor.

Konut Arzı Genişliyor ama Tüketici Kredi Alamıyor
2011 yılının üçüncü çeyreğinde alınan konut yapı ruhsatı sayısı 174.116 olurken, yapı kullanım izin belgesi sayısı ise 148.436 olmuş ve son iki dönemde alınan yüksek sayıda izin belgeleri neticesinde konut arzı genişlemesini sürdürmüştür. Konut arzındaki artış hız kesmemişken, tüketici tarafında bankaların yıllık kotalarını doldurmaları, konut alma...