03 / 05 / 2024

Habib-i Neccar Camii nerede

Habib-i Neccar Camii nerede

Hatay’ın en önemli dini merkezleri arasında yer alan ve Anadolu’daki ilk cami olarak yurt genelinde büyük bir üne sahip olan Habib-i Neccar Camii’nin yeniden turizme kazandırılıyor.

Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar Camii turizme kazandırılacak!

Hatay’ da eski bir tapınağın yerine 636 yılında yapılan Anadolu’ nun ilk camisi Habib-i Neccar Camii için Vakıflar Genel Müdürlüğü özel bir proje alanı geliştirdi...

Ayasofya Camii'ne biletli ziyaret uygulamasına başlandı...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya başlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Hatay Büyükşehir'den 61.3 milyon TL'ye teleferik yapım işi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay ili, Antakya İlçesi Habib-İ Neccar Dağı arası 1100 metre uzunlukta teleferik yapımı ve 22 yıla kadar işletilmesini 61 milyon 312 bin 515 TL muhammen bedelle ihale ediyor.

Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar! İnce işçiliğe geçildi!

Hizmete açılması dört gözle beklenen Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar yaşandı. Camiinin dev avizesi ve kapı kasası takılırken, ince işçiliğe geçildi.

Taksim Camii için geri sayım başladı!

Taksim Camii'nin açılmasına sayılı günler kaldı. Dış cephe işlemlerinde son aşamaya gelinen cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından 21 Ağustos'ta Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı.

WADAH'tan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek!

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Malezya Bilinçli Toplum Hareketi (WADAH), Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek verdi.

Ayasofya imar planlarına Ayasofya Camii-Külliyesi olarak işlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarındaki müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

İşte Ayasofya'nın tapusu!

Türkiye’nin günlerdir masaya yatırdığı Ayasofya Vakfiyesi ve tapusu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde yer alıyor. Ayasofya, 1934 yılında müzeye dönüştürülmesine rağmen 2 sene sonra tescil edilen tapusunda “Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi” yazıyor.

Gaziantep Akkent Camii'nin inşaatı için 30 milyon TL’lik ihale!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin Akkent Camii inşaatının tamamlanması için 30 milyon TL’lik ihale düzenlediği iddia edildi.

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Ayasofya Camii restorasyon için ziyarete kapatılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon'da restorasyonu devam eden Ayasofya Camii'ni inceledi. Bakan Ersoy'un talimatıyla Ayasofya Camii'nin restorasyonu için ziyarete kapatılacak.

Habib-i Neccar Camii nerede Haberi

Habib-i Neccar Camii nerede

Hatay’ın en önemli dini merkezleri arasında yer alan ve Anadolu’daki ilk cami olarak yurt genelinde büyük bir üne sahip olan Habib-i Neccar Camii’nin yeniden turizme kazandırılması amacıyla başlanan ’Habib-i Neccar Camii çevre düzenleme projesi’ devam ediyor.


2013 yılı Temmuz ayında caminin bulunduğu Kemalpaşa Caddesi üzerinde bulunan Kaçak iş yerlerinin yıkılmasıyla başlayan çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İlk olarak caminin yakın çevresinde yer alan iş yerleri yıkılmış, ardından caminin yakınlarında bulunan tarihi Antakya Evleri’nin restoresi için projeler başlatılmıştı. Aradan geçen sürede caminin çevresindeki iş yerleri tamamen yıkılırken, cami yakınlarındaki tarihi Antakya Evleri de restorasyonla yenilenmeye başlandı.


Cami çevresinin yenilenmeye hazır hale gelmesinin ardından caminin Kemalpaşa Caddesi’ne açılan kapısı kapatılarak, bu bölgede restorasyon çalışmalarına başlandı. Camiye giriş çıkışın sadece ana kapıdan...