17 / 05 / 2024

Habitat III 2016

Habitat III 2016

Habitat III toplantısında, büyük kentlerin sorunları ve kentlerde artan yoksulluk tartışılacak. Toplantıda ayrıca küresel ısınma ile mücadeleye katkı sağlayacak “yeni kentsel gündemin” belirlenmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin konut politikası açıklandı!

17-20 Ekim 2016 tarihleri arası Ekvator’un başkenti Kito’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Konferansı (Centre For Human Settlements) Habitat III zirvesi tamamlandı.

Dünya genelinde 900 milyon insan gecekonduda yaşıyor!

BM Konut ve Sürdürülebilir Kentleşme Konferansı Habitat III'de açıklanan rapora göre dünya genelinde yaklaşık 900 milyon kişi gecekondu bölgelerinde yaşıyor.

Habitat III'te dünya kentlerinin sorunları tartışılıyor!

Habitat III toplantısında, büyük kentlerin sorunları ve kentlerde artan yoksulluk tartışılacak. Toplantıda ayrıca küresel ısınma ile mücadeleye katkı sağlayacak “yeni kentsel gündemin” belirlenmesi hedefleniyor.

TOKİ, sosyal konut üretim modelini dünyaya tanıtacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, çok sayıda ülkenin katılacağı Habitat III Zirvesi özel oturumunda "sosyal konut üretim modeli"ni anlatacak.

Türkiye Habitat 3 Konferansı'na hazırlanıyor!

Üçüncü Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı (Habitat III) 2016 yılında Ekvator’da gerçekleştirilecek. Konferansa hazırlık kapsamında “Türkiye Habitat III Ulusal Raporu” hazırlandı.

Türkiye Habitat 3. Ulusal Raporu hazırlandı!

2016 yılında yapılacak olan konferansta, Habitat II’den günümüze kadar geçen 20 yıllık süreçte kentlerde herkese yeterli konut, altyapı olanakları ve sağlıklı yaşam koşulları sağlanması adına yapılanların değerlendirmesi yapılacak.

My Newwork Ataşehir'de ofis teslimleri 2016 sonunda!

My Newwork Ataşehir'de yer alan ofislerin teslimleri 2016 yılının sonunda yapılacak. 30 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip olan My Newwork Ataşehir projesinin toplam alanı 10 bin metrekare...

Çekmeköy Efedra projesinde 2016 Mayıs'ta teslim!

Ary Yapı imzası ile İstanbul Anadolu yakası Çekmeköy’de hayata geçirilen Efedra projesinde toplam 92 adet konut yer alıyor. Proje teslimlerinin Mayıs 2016'da yapılması planlanıyor.

My Newwork Ataşehir projesinde teslimler 2016'da!

Ağaoğlu İnşaat imzasıyla hayata geçirilen My Newwork Ataşehir projesi İstanbul Anadolu yakası Ataşehir bölgesinde konumlandırılıyor. Proje teslimlerinin 2016 yılı sonunda yapılması planlanıyor. Proje 10 bin metrekare arsa alanına sahip.

Resim İstanbul projesinde teslimler 2016'da!

Resim İstanbul projesinde yer alan daireler 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. Projede yer alan dairelerin teslimleri 2016'da yapılması planlanıyor.

Mahmut Kösemusul: Karasu Limanı'ndan ilk ihracat 2016'da gerçekleştirilecek!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul yaptığı açıklamada, Karasu Limanı'nın yer tesliminin yapıldığını belirterek, limandan 2016'da ilk ihracatın gerçekleştirileceğini söyledi.

Yalova Esenköy Tünelleri 2016’da tamamlanacak!

Esenköy Belediyesi, bu yıl 6 tünel ve 4 viyadükten oluşan Esenköy-Armutlu geçişi projesini devreye sokmuştu. Çalışmalar hız kesmeksizin devam ediyor. Tünel inşaatlarının 2016 yılında tamamlanması planlanıyor...

Çamlıca Camii 2016'da hazır!

Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanıyor.Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 60’ı tamamlanan Çamlıca Camii’nin minareleri yükselmeye başladı...

Habitat III 2016 Haberi

Habitat III 2016

Birleşmiş Milletler (BM) Konut ve Sürdürülebilir Kentleşme Konferansı Habitat III Ekvador'un başkenti Quito'da pazartesi günü başlıyor. Perşembe gününe kadar sürecek Habitat III'e 180 ülkeden yaklaşık 40 bin siyasetçi, sivil toplum örgütü temsilcisi ve uzman katılıyor. Açılışı BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa'nın yapması bekleniyor.


Toplantıda "yeni kentsel gündemin” belirlenmesi hedefleniyor. Bağlayıcı olmayan ancak kentlere bir yön göstermesi hedeflenen bu metinde, ekolojik ve herkese eşit fırsatlar sunan şehirler oluşturulması öngörülüyor. Bu metinde, şehirlerin küresel ısınma ile mücadeleye katkı sağlaması planlanıyor. Zira dünyada sera gazının yüzde 70'i kentsel bölgelerden salınıyor. Bu nedenle de elektrikli araçların ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ile küresel ısınmanın 2 derece ile sınırlandırılması hedefleniyor.


Yoksullukla mücadele

Dünya nüfusunun yüzde 54,5'i kentlerde yaşıyor. Özellikle de gelişmekte...