20 / 05 / 2024

hacı adayları

hacı adayları

Hazreti Muhammed' in Mekke' de doğup büyüdüğü ve halen kütüphane olarak kullanılan ev, hacı adaylarının akınına uğruyor. Hz. Muhammed' in evi halen kütüphane olarak kullanılıyor...

Hacı adayları dikkat! Hac kontenjanları açıklandı! Peki bu sene kaç kişi hacca gidecek?

Hacı adayları dikkat! Hac kontenjanları bugün açıklandı. Peki 2023 senisi için hac kayıt başvurları nasıl yapılacak? Nerelere müracaat edilecek? 2023 senesi hac kontenjanı bugün belli oldu. Hacca gitmek isteyenler işte tüm merak edilen soruların cevabı.

Suudi Arabistan'da lüks otellerin inşa edilmesiyle kazalar arttı!

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, hacı adaylarının can güvenliğini sağlayamayan Suudi Arabistan’ın gerekli önlemleri almasını istedi.

Mekke Müzesi'nde Mescid-i Haram'ın maketi sergileniyor!

Hacı adaylarının ziyaret ettiği yerlerden biri olan Mekke Müzesi'nde yaklaşık 4 yıldır genişletme çalışmaları yapılan Kabe'nin de içinde yer aldığı Mescid-i Haram projesinin maketi sergileniyor.

Anjum Hotel, Mekke’de açıldı!

Anjum Hotel, Mekke’nin yanı sıra Orta Doğu’nun en büyük oteli olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Anjum Hotel sunduğu mükemmel “Kutsal Haram” manzarası ve konforuyla Türk hacı adaylarının da gözdesi olacak.

Kabe manzaralı 50 bin avroluk rezidanslar!

Hac farizası için kutsal topraklara gelen hacı adaylarının bir kısmı, Kabe manzaralı rezidanslarda kalıyor. 10-15 gün süren turlara Türkiye’den aralarında sporcu, siyasetçi ve iş adamlarının da bulunduğu hacı adayları katılabiliyor...

Real Türkiye’yi Hacı Duran Beğendik satın aldı!

Alman perakende şirketi Metro Group, Real Türkiye'yi Hacı Duran Beğendik'e sattığını açıkladı. Metro Group tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre şirket, Real'in Türkiye operasyonunu satmak üzere Hacı Duran Beğendik ile anlaşma imzaladı.

Hacı Duran Beğendik kimdir?

Beğendik A.Ş. Genel Müdürü Hacı Duran Beğendik kimdir? Hacı Duran Beğendik, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hacı Duran Beğendik, bugün hangi sektörde çalışmalarına devam ediyor?

Metro, Real perakende zincirini Hacı Duran Beğendik'e sattı!

Alman perakende şirketi Metro, Real Türkiye'yi Hacı Duran Beğendik'e sattığını açıkladı. Şirket satış bedeli hakkında bilgi vermedi.Anlaşmanın düzenleyici kurumlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından yaz sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Doğan Ekici: Hacılar'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici. Yukarı mahallede tehlike arz eden metruk yerlerin yıkımına başlandığını, yerlerine ise önümüzdeki dönemlerde depreme dayanıklı konutlar inşa etmek istediklerini belirtti...

Hacılar'da tehlike arz eden binalar yıkılmaya başladı!

Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici yukarı mahallede tehlike arz eden metruk yerlerin yıkımına başlandığını, yerlerine ise önümüzdeki dönemlerde depreme dayanıklı konutlar inşa etmek istediklerini belirtti.

Suat Hacısalihoğlu: Türkiye perakende sektörü 310 milyar dolarlık potansiyele sahip!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "e-ticaret alanında yan sektörleri de geliştirmekle beraber yeni girişimciler ve yeni iş kollarının şehrimizde açılmasını arzu ediyoruz" dedi.

TOKİ Yalova Merkez Hacımehmetli başvuruları! Son gün 30 Haziran!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Yalova Merkez Hacımehmetli Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan 1 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile 23 -30 Haziran 2014 tarihleri arasında Açık Satışa sunuluyor...

Suat Hacısalihoğlu: Rus iş adamları Türkiye inşaatlarında işbirliği yapmak istiyorlar!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Rus iş adamlarının inşaat, tekstil, otel gereçleri ve gıda konusunda Türk iş adamlarıyla işbirliği yapmak istediklerini bildirdi.

hacı adayları Haberi

hacı adayları


Hazreti Muhammed'in dedesi Abdülmuttalib'in himayesine girene kadar yaşadığı ve Şa'b Ali Mahallesi Gazze Caddesi üzerinde bulunan ev, günümüzde kütüphane olarak kullanılıyor.


Kütüphanede "Kur'an-ı Kerim ilimleri, fıkıh, hadis, Arap dili, İslami vaazlar, ansiklopediler, Mekke ve Medine tarihi, edebiyat, ekonomi ve tarih" alanlarıyla ilgili kitaplar başta olmak üzere birçok eser yer alıyor.


Hz Muhammed'in doğduğu ev, Kabe'de kılınan sabah namazının ardından ziyaretçi akınına uğruyor. 


Hacı adaylarına yerel görevliler tarafından birçok dilde hazırlanan ''Mekke'deki Kutsal Yerler'' kitapçığı ve ''Hac''la alakalı CD hediye ediliyor.


Hac dönemi dışında daha çok üniversite öğrencilerinin ziyaret ettiği ve halka açık kütüphane olarak kullanılan 2 katlı ev, sabah 08:00'den 14:00'e ve 17:00'den yatsı ezanına kadar ziyaret edilebiliyor.


Halis...