17 / 05 / 2024

Hacılar Mahallesi yıkım çalışmaları

Hacılar Mahallesi yıkım çalışmaları

Hacılar Mahallesi'nde yıkımlara devam eden Altındağ Belediyesi bugüne kadar 30 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkarak önemli bir başarı sağla, okulların kapanması ile Önder ve Hacılar Mahallesi'nde 2000 gecekondu yıkacak...

Kaçak yapıların yıkılmasında flaş gelişme! AYM o hükmü iptal etti: Yıkım kararları 'mahkemelik' olabilecek!

AYM, belediyelere 'karar almadan' kaçak yapıları yıkma yetkisi tanıyan hükmü iptal etti. Böylece kaçak yapı sahiplerinin yıkım kararına karşı iptal davası açabilmesi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Adıyaman'da 20 bine yakın binanın yıkımı 2 ayda tamamlanacak!

Adıyaman'da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen ağır hasarlı yapıların yıkımına başlandı. 

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Avcılar sahildeki Hayrola Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı!

İBB'nin yetkisindeki alanda, Avcılar sahilde konumlanan Hayrola Lunapark’ın dört senedir işgal edilerek işletildiği belirlendi. Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı.

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...

Avcılar'da iki bina için yıkım kararı!

Avcılar’da ayakkabı imalathanesindeki patlamada hasar alan iki bina için yıkım kararı alındı.

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

KİPTAŞ Bağcılar Kirazlı'da yıkım çalışmalarını tamamladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar Kirazlı'da hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında blok yıkım çalışmaları tamamlanıyor. Yakın zaman içerisinde projede temel atma işlemleri gerçekleşecek. 

Avcılar'da yaşayan vatandaşların yıkım korkusu! 

Avcılar'da kentsel dönüşüm ile yıkılan binanın yanındaki apartmanda yaşayan vatandaşlar, sallandıklarını dile getirerek dışarı çıktı. Korku içerisinde olduklarını söyleyen vatandaşlar belediyeye şikayette bulundu. 

Hacılar Mahallesi yıkım çalışmaları Haberi

Hacılar Mahallesi yıkım çalışmaları

Bugüne kadar 30 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkarak önemli bir başarı sağlayan Altındağ Belediyesi, seçimlere 2 hafta kalmasına rağmen yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hacılar Mahallesi'nde yıkımlara devam eden Altındağ Belediyesi, okulların kapanması ile Önder ve Hacılar Mahallesi'nde 2000 gecekondu yıkacak. 


Önder ve Hacılar da 2000 gecekondu yıkılacak 


Önder ve Hacılar Mahallesi'nin Çevre ve Şehir Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildiğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu bölgelerdeki tüm gecekonduların yıkılacağını ve kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağını belirtti. 


"Türkiye'de seçimlerden önce genellikle gecekondu yapılmasına göz yumulur. Altındağ'da biz ezberleri bozarak, gecekondu yapılmasına izin vermediğimiz gibi, gecekonduları yıkıyoruz üstelik. 


Seçime çok az bir süre kala riskli bir hareket olarak görülebilir. Ama biz öyle düşünmüyoruz. Çünkü Altındağ'da insanlar bize güveniyor. 

Artık vatandaşlar kendileri mahallelerine yıkımın gelmesini istiyor....