21 / 05 / 2024

haciz gelme zamanı

haciz gelme zamanı

Haciz, borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması durumudur.Peki haciz nasıl başlar?İşte haciz başlama süreci..

MIPIM Fuarı 7-8 Eylül'de!

Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilecek MIPIM fuarının ana teması “Yeni Dünya: Yeni Dönem, Yeniden Bir araya Gelme Zamanı” şeklinde belirlendi. 7-8 Eylül'de gerçekleştirilecek olan MIPIM Fuarı'na 10 bin gayrimenkul sektör lideri katılım gösterecek.

Kardeşin borcu nedeniyle ortak arsa haczedilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

Gayrimenkule haciz sınırı!

Zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle alacaklıların yasal yollara başvurup haciz işlemi başlatmasına sınır getiriliyor. Borçlunun evi, ancak evin kıymeti fazla ise yeni bir ev alabilecek miktar borçluya bırakılarak haczedilecek.

Haciz ne zaman kalkar?

Borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması için yapılan haciz bazı durumlarda kalkıyor. Peki, haciz ne zaman kalkar?

Haciz satış isteme süresi!

Alacaklı, borçludan alacağını haciz yolu ile talep edebiliyor. Haciz ile borçlunun mallarının satılması isteniyor. Peki, satış talebi ne zaman yapılır? İşte haciz satış isteme süresi..

Haciz ne zaman başlar?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, haciz ne zaman başlar?

E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Peki E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

Emlak vergisinden dolayı haciz gelir mi?

Gayrimenkul sahipleri, her sene yılda iki kez emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Peki, zamanında ödenmeyen emlak vergisinden dolayı haciz gelir mi?

Haciz isteme hakkı ne zaman düşer?

Alacaklılar, borcun ödenmemesi halinde İcra Müdürlüğüne haciz için talepte bulunabiliyor. Haciz sürecinde, alacaklının müdürlüğe süresinde dilekçe vermesi gerekiyor. Peki, haciz isteme hakkı ne zaman düşer?

Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem "haciz" olarak nitelendiriliyor. Peki, alacaklı haczi ne zaman talep edebilir? Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

Eve haciz gelme süresi!

İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor. Peki, eve haciz gelme süresi nedir?

Eve haciz talebi!

Borçlunun borcunu zamanında ödememesi sonucunda, alacaklı haciz talebinde bulunarak İcra Memuru ile birlikte eve haciz işlemi için gelebiliyor. Peki alacaklı eve haciz talebi için nereye ne zaman başvuruyor?

Tapuya haciz müzekkeresi!

Borçlu bir kimsenin borcunu zamanında ödeyememesi durumunda, alacaklı tarafından borçlunun malına haciz konulması istenebiliyor. Bu durumda haciz için Tapuya haciz müzekkeresi dilekçesi gönderiliyor. İşte dilekçe örneği...

haciz gelme zamanı Haberi

haciz gelme zamanı

Haciz nasıl başlar?

Haciz işleminin açılması için alacaklı tarafından telep edilmesi gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor.  Borçlunun ödeme emrinde yazılı yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda takip kesinleşiyor ve haciz işlemleri başlıyor.


İcra müdürlüğü talebi yerinde gördüyse borçlunun adına kayıtlı araçlara, tapuda adına olan gayrimenkullerine , varsa ortaklığı nisbetince ortak olunan şirkete, devlet yada özel sektör işcisi ise maaşına , borçlunun gösterilen iş ve ev adreslerine ve diğer üçüncü şahıslardaki hak ve alacaklarına hacize gidebilİyor.. Bu işlemlerin yapılması durumunda gerekecek olan her türlü masraf alacaklı veya vekilince peşin olarak karşılanıyor ve dosyaya masraf olarak işleniyor. Nihayetinde borçludan tahsil ediliyor.Hacize görevli icra memuru yanı sıra alacaklı veya vekilide katılabiliyor.icra memuru isterse hacize katipleri de katılabiliyor.


Borçluya durum anlatılıyor ve haciz...