27 / 04 / 2024

haciz kararına itiraz edilir mi

haciz kararına itiraz edilir mi

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

ECB faiz kararına bir gün kala euro/TL ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yarınki faiz kararı toplantısında makroekonomik projeksiyonların belirleyici olması bekleniyor. ECB faiz kararına bir gün kala euro kuru yakından takip ediliyor. Peki ECB faiz kararı öncesi euro ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Evde bakım maaşı alanlara 2023 Haziran şoku geldi! Ödemeler resmen böyle yapılacak! Hemen bu son dakika kararına bakın!

Evde bakım maaşı alanlara 2023 Haziran şoku geldi... Ödemeler resmen böyle yapılacak... Hemen bu son dakika kararına bakın...

Euroda yarın dananın kuyruğu kopuyor! Bankanın kararına kesin gözüyle bakılıyor! 1 eurosu bile olanlar hemen baksın!

Küresel piyasaların gözü bu hafta merkez bankalarına çevrildi. Bugün Fed, yarın ECB faiz kararını açıklayacak. Euro için Avrupa Merkez Bankası'nın kararına kesin gözüyle bakırken yarın euroda dananın kuyruğu kopacak.  1 eurosu bile olanlar hemen baksın!

Evde bakım maaşlarında ödemeler artık resmen böyle yapılacak! Hemen tek tek açıklanan bu son dakika kararına bakın!

Evde bakım maaşlarında ödemeler artık resmen böyle yapılacak... Hemen tek tek açıklanan bu son dakika kararına bakın...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Evde bakım maaşı ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bu son dakika kararına bakın!

Pek çok kişiyi ilgilendiren evde bakım maaşı ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bu son dakika kararına bakın...

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına kilitlendi! İşte uzmanların tahmini

Merkez Bankası, 2022 yılının 6. faiz kararını bugün saat 14:00'te açıklayacak. Milyonlarca vatandaş TCMB'den çıkacak faiz kararına odaklandı. İşte AA Finans, Bloomberg, TCMB ve Reuters anketlerine katılan ekonomistlerin tahminleri...

Tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi! Uzmanlar tek bir tahminde birleşti

Merkez Bankası, 2022 yılının 6. faiz kararını 23 Haziran Perşembe günü saat 14:00'te açıklayacak. Milyonlarca vatandaş TCMB'den çıkacak faiz kararına odaklanırken yapılan anketlere göre, faizin yüzde 14'te sabit bırakılacağı tahmin ediliyor. İşte AA Finans, Bloomberg ve Reuters anketlerine katılan e

Altın bir anda zirveye uçtu! Dünya FED’in faiz kararına kilitlenmişti

Tüm dünya ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararına gözlerini çevirmişti. Kararın ardından altın fiyatları zirveyi gördü.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına itiraz!

TMMOB tarafından, emsal artışı kararına ilişkin Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi verilerek, söz konusu plan notunun iptal edilmesini ve dilekçede Belediye’ye yöneltilen soruların yanıtlandırılmasını istedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

haciz kararına itiraz edilir mi Haberi

haciz kararına itiraz edilir mi

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Son dönemlerde harcama kalemlerinin toplum genelinde kontrol bir şekilde kullanılması, haciz işlemlerinin artmasına neden oluyor. 


Var olan bir borcun zamanında ödenmemesi durumunda alacaklı kişi ve kurumların yasal olarak haciz hakkı bulunuyor. Alacaklı kişiler, ilamlı ve ilamsız olarak icra yollarını kullanabiliyor. Borçlu kişilerin ise var olan borca veya haciz işlemine itiraz etme hakkı bulunuyor. 


Alacaklı kişilerin açtığı dava sonucunda süren mahkemelerde, ilam hükmündeki belgelere, icra ve takiplere  borçu kişiler tarafından itiraz edilebiliyor. Bununla birlikte kambiyo, poliçe ve senet konumundaki alacaklara da borçlu kişilerin mahkeme kararına itiraz etme hakkı bulunuyor. 


Buna göre, borcuna itiraz etmek isteyen kişiler, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe veya sözlü olarak icra dairesine itirazda bulunabiliyor. 


Hacze itiraz dilekçesi!


………………………… İCRA DAİRESİ


SAYIN MÜDÜRLÜĞÜ’NE


DOSYA NO...