21 / 05 / 2024

hacizin başlaması

hacizin başlaması

Haciz, borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması durumudur.Peki haciz nasıl başlar?İşte haciz başlama süreci..

Ramazan ayının başlamasıyla zincir marketlerde et fiyatları yüzde 14 zamlandı!

Et ve Süt Kurumu’nun sabit fiyat kampanyasına İstanbul Perakendeciler Derneği ‘evet’ demesine rağmen üyelerinin çok az bir kısmı katıldı. Zincir marketlerde ise Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fiyatlara başlamasıyla yüzde 14 zam geldi.

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Yalvaç OSB'nin faaliyete başlaması meclis gündeminde!

Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete başlaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Moskova'daki inşaat şirketlerinin çalışmaya başlamasına Putin'den onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki sanayi ve inşaat şirketlerinin 12 Mayıs 2020 tarihinden itibaren çalışmalarına yeniden başlamasına yönelik planları desteklediğini belirtti.

Emlak Bankası'nın tekrar faaliyete başlaması için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın 93 yıllık mirası ve tarihi var. Bankanın tekrar faaliyete başlaması için yoğun çalışmalar yürütüyoruz." ifadelerini kullandı...

Konut metrekare fiyatlarının 3 bin 500 TL'den başlaması gerekir!

Bugün kapılarını açan CNR Emlak 2017 Fuarı ve aynı zamanda düzenlenen CNR Emlak Zirvesi'ne yoğun ilgi gösterildi. Fuara katılan Nazmi Durbakayım; ''Konut metrekare fiyatlarının 3 bin 500 TL'den başlaması gerekir'' dedi.

SeaPearl Ataköy’de yaşam başlıyor!

SeaPearl Ataköy’ün ilk etabında sona gelindi. Teslim heyecanının yaşandığı projede yaşamın başlamasına sayılı günler kaldı. İstanbul'un getiri potansiyeli en yüksek, denize sıfır tek premium konut projesi olan SeaPearl Ataköy’de Eylül sonu itibariyle yaşam başlayacak.

İzmir'de kentsel dönüşüme başlanmalı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, “İzmir aktif fay kuşakları üzerinde yer alıyor. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin hasarlı ve çürük binaların kentsel dönüşümüne bir an önce başlaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Sultanahmet Camisi'nde tarihinin en kapsamlı restorasyonu başladı!

Sultanahmet Camisi Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Sözleşmesi imza töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bir hafta içinde başlaması planlanan restorasyon çalışmalarının ziyaretleri engellemeyecek şekilde yaklaşık 4 yıl sürmesi planlanıyor.

Kadıköy İskele Caddesi'nde 6 inşaat aynı anda başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları Kadıköy'de hızla artıyor. İskele Caddesi'nde aynı anda 6 inşaatın birden başlaması bölgede isyana neden oldu. Harfiyat kamyonları ve beton mikserler bölgeyi rahatsız etti.

15 Temmuz Müzesi'nin inşaatı Haziran'da başlayacak!

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası yaşanan demokrasi mücadelesinin diğer nesillere aktarılması için inşa edilecek "15 Temmuz Müzesi"nin mimari projesi belli oldu. İnşaatının Haziran'da başlaması planlanan proje 2018 sonunda açılacak.

Hatay Payas'ta kentsel dönüşüm süreci başladı!

Payas'ın kentsel dönüşüm sürecinin başlaması için Başkent Ankara'da temesalarda bulunan Belediye Başkanı Bekir Altan, müjdeyi verdi.

İzmir Ankara Otoyolu için geri sayım başladı!

İzmir-İstanbul arasını 8 saatten yaklaşık 3.5 saate indirecek 433 kilometrelik otoyolun üçte ikisi tamamlanırken İzmir- Ankara Otoyolu için de geri sayım başladı. İnşaatın 2017'nin sonuna kadar başlaması planlanıyor.

hacizin başlaması Haberi

hacizin başlaması

Haciz nasıl başlar?

Haciz işleminin açılması için alacaklı tarafından telep edilmesi gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor.  Borçlunun ödeme emrinde yazılı yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda takip kesinleşiyor ve haciz işlemleri başlıyor.


İcra müdürlüğü talebi yerinde gördüyse borçlunun adına kayıtlı araçlara, tapuda adına olan gayrimenkullerine , varsa ortaklığı nisbetince ortak olunan şirkete, devlet yada özel sektör işcisi ise maaşına , borçlunun gösterilen iş ve ev adreslerine ve diğer üçüncü şahıslardaki hak ve alacaklarına hacize gidebilİyor.. Bu işlemlerin yapılması durumunda gerekecek olan her türlü masraf alacaklı veya vekilince peşin olarak karşılanıyor ve dosyaya masraf olarak işleniyor. Nihayetinde borçludan tahsil ediliyor.Hacize görevli icra memuru yanı sıra alacaklı veya vekilide katılabiliyor.icra memuru isterse hacize katipleri de katılabiliyor.


Borçluya durum anlatılıyor ve haciz...