04 / 07 / 2024

hacze itiraz iptal davası

hacze itiraz iptal davası

Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir. İşte haciz itirazının iptali..

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci nasıl ilerler?

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci, belirli aşamalarla ilerler. Gayrimenkul alanında önemli bir konu olduğu için bilinmesi faydalıdır. Bu noktada kadastro tespitine itiraz davasının ne olduğunu ve ne şekilde ilerlediğini öğrenmek gerekir. İşte konu ile ilgili detaylar...

Arabası olanlar dikkat! Bu cezaya itiraz ederek iptal ettirebilirsiniz!

Bir vatandaş, aracıyla trafikteyken telefonla görüştüğü gerekçesiyle fahri trafik müfettişinin bildirmesi sonrası kesilen idari para cezasına, herhangi bir görüntü ya da fotoğraf bulunmadığı için itiraz etti. İtiraz sonrası mahkeme heyeti de somut delile dayanmadığı gerekçesiyle cezayı iptal etti.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!

TMMOB İzmir İKK, İzmir'de emsal artışı imar planı notunun durdurulması ve iptal edilmesi için Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi veren TMMOB İKK, itirazın ret edilmesi sonrasında hukuki süreci başlattı.

Muğla Akyaka'da imar planı revizyonuna iptal kararı!

Muğla Akyaka'daki imar revizyonu iptal edildi. Akyaka imar planı değişikliğini istemeyen çevreciler itiraz ederek verdikleri mücadeleyi kazandı.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına itiraz!

TMMOB tarafından, emsal artışı kararına ilişkin Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi verilerek, söz konusu plan notunun iptal edilmesini ve dilekçede Belediye’ye yöneltilen soruların yanıtlandırılmasını istedi.

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti. Davacı taraf temyize başvurdu.

Aile konutunda borçsuz eşe itiraz hakkı verildi! 

Aile konutu olan bir taşınmazın tapuda sahibi olarak görünen eş, diğer eşin onayını almadan satış yapamıyor. Fakat aynı konut hacizle satılmak istendiğinde borçlu olmayan eşin bunu engelleme ya da satışı iptal ettirme fırsatı yoktu. Anayasa Mahkemesi borçsuz eşe itiraz hakkı tanıdı.

Ankara-Çankaya yapı ruhsat iptal davasında yeniden keşif yapılacak!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasında davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti...

Kırcami imar planı iptal edildi!

Antalya’da 30 yıl sonra sorunu çözülen Kırcami imar planı, Şehir Plancıları Odası’nın itirazı üzerine iptal edildi. Hayali suya düşen 15 bin mülk sahibi alınan karara isyan etti.

Sarıyer'deki dev hastane projesi iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, CHP ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın itirazı üzerine Sarıyer İstinye’de boğaz sırtlarında Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan eski Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın yapacağı spor akademisi ve spor hastanesinin plan değişikliğini iptal etti.

Tepe-Sera'nın Fikirtepe ihalesi iptal!

Tepe-Sera Adi Ortaklığı, Fikirtepe'de 160 kadar arsa sahibinin paylarını satın almak için harekete geçmişti. Yüzde 98 oranında anlaşma da sağlanmıştı ancak yüzde 2'lik kısım ihaleye itiraz etti ve ihaleyi iptal ettirdi..

hacze itiraz iptal davası Haberi

hacze itiraz iptal davası

Haciz itirazının iptali!

Borçlu haciz kararına bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. Buna karşılık; Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir.


Bu davada borçlunun itirazının haksızlığına karar verilirse borçlu; takibinde haksız ve kötü niyetli görülürse alacaklı; diğer tarafın talebi üzerine iki tarafın durumuna, davanın ve hükmolunan şeyin tahammülüne göre, red veya hükmolunan meblağın yüzde yirmisinden aşağı olmamak üzere, uygun bir tazminatla mahkum edilir.


İtiraz eden veli, vasi veya mirasçı ise, borçlu hakkında tazminat hükmolunması kötü niyetin sübutuna bağlıdır.


Birinci fıkrada yazılı itirazın iptali süresini geçiren alacaklının umumi hükümler dairesinde alacağını dava etmek hakkı saklıdır. Bu Kanunda öngörülen icra inkar tazminatı, kötü niyet tazminatı ve benzeri tazminatların...