27 / 04 / 2024

Hafriyat izni almak

Hafriyat izni almak

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

Yabancıların konutta ilk tercihi Türkiye!

Türkiye'de özellikle Afgan vatandaşları tarafından konut yatırımları 5 yıldır artmaya devam ediyor. Özellikle oturum izni almak için ev alan vatandaşların sayısı 2021'nin ilk aylarında bir hayli arttı. 

İspanya’da oturum izni almak artık kolay!

Çeşitli ülkelerde uluslararası gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı hizmeti veren Hardal Global'in Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Şekip Hardal, sadece 10 bin Euro’ya İspanya’da oturma izni aldıklarını söyledi.

Avrupa'da ev almadan oturum izni almak mümkün!

Yeni bir hayata yelken açmak isteyenler Avrupa ülkelerinden oturma iznine büyük ilgi gösteriyor. 

Tarihi binalara basit tadilat izni almak çok kolay!

Yılların getirdiği tahribata karşı binasını onarmak isteyen ancak uzun süren izin işlemlerden kaçınan tarihi bina sahipleri, Beyoğlu Belediyesi’ne gelerek gerekli olan bütün izinleri herhangi bir engele takılmadan kolayca alabiliyor.

EKB'siz binalara yapı kullanma izni verilmeyecek!

BES Enerji kurucu ortaklarından Emin: "Yeni binalar ruhsat aşamasında bu belgeyi almak zorunda. Binanın enerji planı yoksa yapı izni de yok. C sınıfından daha düşük belgeli binaya ruhsat verilmiyor" dedi.

İnşaatın hafriyatına ruhsat alınmadan başlanamıyor!

Ruhsat şartı bulunan herhangi bir yapı inşaatı için eğer mücavir alan içerisinde ise belediyelerden, mücavir alan sınırları dışında ise valiliklerden yapı ruhsatı izni alınıyor. Hafriyat işlemine dahi ruhsat almadan başlamak imkansız.

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılması için ilgili belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nasıl alınır? İnşaat izni almak için gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat izni alma süreci..

Yapı oturma izni başvuru dilekçesi!

Yapı oturma izni, belediyelerin imar birimi tarafından düzenleniyor. İzni almak için müteahhitin bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile müracaat etmesi gerekiyor. İşte yapı oturma izni başvuru dilekçesi örneği..

Yapı kullanma izni almak için ne gerekli?

Bir arsa üzerinde ruhsatlı olarak inşa edilen ve inşaat çalışmaları sona eren binada yapı kullanma izni alınmadan, yasal olarak oturuma izin verilmiyor. Peki, binaya yapı kullanma izni almak için ne gerekli?

Hafriyat izni almak Haberi

Hafriyat izni almak

Hafriyat izni nasıl alınır?

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Örneğin, toprağı kazmak, yıkım yapmak gibi işler harfiyat uygulamaları kapsamına giriyor. Hafriyat işlemi için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?


Hafriyat izni için gereken belgeler

- Dilekçe

- İnşaat Ruhsatı

- Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atığı Üreticisinin Vergi Levhası

- Hafriyatı Taşıyacak olan firmanın/şahsın Vergi Levhası.

- Hafriyatı taşıyan araçlara ait Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi asılları ve fotokopileri.

- Hafriyatı taşıyacak olan araçların ruhsat fotokopileri.

- Toplu konut inşaatlarında TOKİ ile üstlenici firma arasında yapılan sözleşme ve Üstlenici firma ile hafriyatı taşıyacak olan firmanın/şahıs arasında yapılan sözleşme.


Hafriyat izni dilekçesi..


T.C

........... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 'NE

............. ilçesi, ......................................... Cad/Sok.,..................noda, ve

tapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde...