08 / 05 / 2024

Hafriyatçılara uydudan takip

Hafriyatçılara uydudan takip

Bursa Büyükşehir Belediyesi, atık sularını doğal ortama bırakan firmalara uyguladığı online takip sisteminin ardından hafriyat ve inşaat atıklarını kaçak olarak doğaya dökerek çevre katliamına yol açan kişi ve firmaları takibe almaya başladı...

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Hakan Fidan ‘Takip ediyoruz’ demişti! KKTC’de yabancıya mülk satışı yüzde 0.77!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “MİT ve Dışişleri takip ediyor” dediği KKTC’de yabancılara taşınmaz mal satışı KKTC’nin en kritik sorunları arasında ön plana çıkarken, KKTC Meclisi’ne gönderilmek istenen tasarı tartışma yarattı.

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Altın fiyatları resmen fırladı! 1 gram altını olanlar hemen bakın! Yatırımcılara müjde! 9 Ağustos 2022 altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika rakamları bugün de yakından takip ediliyor. Altın fiyatları bugün fırladı. Yatırımcılara müjde! Elinde 1 gram altını bile olan hemen buraya baksın! 9 Ağustos 2022 altın fiyatları..

A101 Sırma marka ayçiçek yağını 15 liraya düşürdü! Vatandaş yağlara hücum etti

Ayçiçek yağlarında yapılan anlık indirimler vatandaş tarafından dikkatle takip ediliyor. Türkiye'nin en yaygın market zincirine sahip A101 Sırma marka ayçiçek yağında yüzde 45 indirim yaptı. İndirim haberini duyan vatandaş yağlara adeta hücum etti. İşte detaylar...

3600 ek gösterge maaş hesaplaması! 3600 ek gösterge ile maaşlara 1300 TL zam mı gelecek?  

Yüzbinlerce kamu çalışanının yakından takip ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili içinci toplantı yapıldı. Söz konusu düzenleme yasalaştığında, 3600 ek gösterge ile maaş hesaplamaları netleşecek. 3600 ek gösterge ile maaşlara ek ödemeler yapılacak.

Hafriyat kamyonları GPS ile izleniyor!

İBB, tarafından 2 Nisan 2018 yılında yürürlüğe giren uygulama ile şehirde hafriyat, moloz ve hazır beton taşıyan kamyonlara araç takip cihazları takıldı ve GPS ile izlenmeye başlandı.

İstanbul'da hafriyat kamyonlarına yeni düzenleme!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, hafriyat kamyonlarının neredeyse yüzde 70-75'ine ATS denilen araç takip sistemi cihazı taktırıldığını açıkladı. 

Kaçak hafriyat dökümüne GPS denetimi!

İstanbul'da kentsel dönüşümle artan hafriyat dökümlerine denetim geliyor. Artık kamyoncular araçlara takılan GPS ile yasak yere moloz dökemeyecek.

İzmir Büyükşehir kaçak hafriyat dökümünün önüne geçiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısını tamamladığı GPS’li takip sistemine kayıt olmayan hafriyat kamyonlarının, 1 Ağustos Pazartesi tarihi itibariyle moloz taşımasına izin vermeyecek

Trabzon Büyükşehir'den hafriyat kamyonlarına takip!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kamyonlarını takibe alarak belirlenen alanların dışına hafriyat dökülmesinin önüne geçmek için harekete geçti.

İzmir Büyükşehir'den hafriyat kamyonları için ek süre!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat kamyonlarını GPS cihazıyla uydudan takip edeceği otomasyon sisteminin başlangıç tarihi 1 Ağustos'a ertelendi.

İzmir'de hafriyat kamyolarına GPS cihazı 1 Ağustos'ta takılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat kamyonlarını GPS cihazıyla uydudan takip edeceği otomasyon sisteminin başlangıç tarihi 1 Ağustos'a ertelendi.

Hafriyatçılara uydudan takip Haberi

Hafriyatçılara uydudan takip

BURSA Büyükşehir Belediyesi, atık sularını doğal ortama bırakan firmalara uyguladığı online takip sisteminin ardından hafriyat ve inşaat atıklarını kaçak olarak doğaya dökerek çevre katliamına yol açan kişi ve firmaları takibe almaya başladı. Özellikle dere kenarları ve verimli tarım alanlarına kaçak olarak dökülen hafriyatların önüne geçmek için Bursa genelinde 18 adet kontrollü hafriyat döküm sahası oluşturan Büyükşehir Belediyesi, hafriyatın miktarına göre metreküp başına 25-55 tl arası ücret alıyor. Hafriyat ve inşaat atıklarını kaçak olarak doğal ortama bırakan kişilere 42 bin, firmalara ise 126 bin lira para cezası kesilirken, 280 hafriyat kamyonuna uydu araç takip sistemine uyumlu, damper hareketlerine duyarlı GPS cihazı taktırıldı. Bugüne kadar 280 adet kamyon GPS'le takibe alınırken Bursa genelinde hafriyat taşıyan yaklaşık bin adet kamyonun sisteme alınması...