04 / 05 / 2024

hak sahiplerinin imza atmadığı kentsel dönüşüm projesi

hak sahiplerinin imza atmadığı kentsel dönüşüm projesi

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak olan proje, hak sahiplerinin projeye imza atmaması nedeniyle TOKİ ve Sincan Belediyesi tarafından iptal edildi. Projenin Sincan Fatih Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde yapılması planlanıyordu.

KİPTAŞ'tan son dakika açıklaması: Kaper Sitesi hak sahiplerinin daireleri belirleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Kaper Sitesi projesi için beklenen tarih açıklandı. Kaper Sitesi'nin hak sahiplerinin daireleri 23 Aralık'ta belirlenecek.

Hak sahiplerinin bayram ikramiyelerine zam yapıldı! Destekler Nisan ayında hesaplara yatırıldı

Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü kutlanacak. Bayramın bayram gibi geçmesi için milyonlarca emekli ve hak sahibi bayram ikramiyelerinin zamlanıp zamlanmadığını merak ediyor. Bayram ikramiyeleri yattı mı yatmadıysa ne zaman yatacak merak ediyor. İşte cevabı...

İzmir'de hak sahiplerinin mağduriyetlerin giderilmesi talebi TBMM'de!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında hak sahiplerinin yaşadığı bazı mağduriyetlerin giderilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Sur'da inşası tamamlanan yapılar hak sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin Diyarbakır Sur'daki çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sur 'daki hak sahiplerinin yüzde 90'ına ulaştık, bunların da yüzde 87'siyle uzlaştık." şeklinde konuştu...

Van'da inşa edilen 1000 konutun hak sahibi belli oldu!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İran merkezli deprem sonrasında yıkılan evler için inşa edilen 1000 konut için hak sahiplerinin belirlendiğini dile getirdi. 

Artvin Arhavi'de kamulaştırılan arazideki hak sahiplerinin mağduriyeti mecliste!

Artvin'in Arhavi ilçesinde kamulaştırma kararı alınan arazideki hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Akgedik'te hak sahipleri indirimi beğenmedi!

Manisa'daki Akgedik TOKİ'nin 2'inci etabında hak sahibi olan vatandaşlar yapılan indirimi yeterli bulmadılar. İndirim teklifini yeterli bulmayan hak sahipleri imza topladı...

TOKİ Konya Konutları hak sahipleri belirlendi!

TOKİ'nin Konya’da inşa ettiği 802 toplu konutun hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla noter huzurunda kura çekimi gerçekleşti.

Kentsel dönüşümde hak sahibi engeli!

Türkiye'de 6.5 milyon binanın dönüşmesi için çalışmalar başladı. Dönüşümün önündeki en büyük engel, hak sahiplerinin haksız daire istemesi. Tapusu olmayan yinede pay isteyen vatandaşlara TOKİ'nin biten projelerinden daire vermek önerildi.

Tapularda 3 aşamalı 'E' dönem!

Devlet yeni bir uygulamaya imza atarak hak sahiplerinin tapulardaki tescilini kayıt alma olanağını sağlayan yeni dönemi başlattı.

Çorum Alaca’da 220 konutun hak sahibi belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Çorum’un Alaca İlçesinde inşası devam eden 220 konutun hak sahiplerinin yaşamlarını sürdürecekleri yeni yuvaları kura ile belirlendi.

Konya Taşkent'te 108 hak sahibinin konutları belirlendi!

TOKİ tarafından Konya’nın Taşkent İlçesi’nde inşa edilen kısa zamanda teslim aşamasına gelecek 108 konutun hak sahiplerinin yaşamlarını sürdürecekleri yeni yuvaları kura ile belirlendi.

Karaman Piri Reis Vadisi Konut'un hak sahipleri mağdur mu?

Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Piri Reis Vadisi Konut Projesi'nde, ön müracaatta bulunan hak sahiplerinin dairelerinin belirlenmesi için kura çekilişi yapıldı. Ancak hak sahipleri mağdur olduklarını dile getirdiler.

hak sahiplerinin imza atmadığı kentsel dönüşüm projesi Haberi

hak sahiplerinin imza atmadığı kentsel dönüşüm projesi

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sincan Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile yapılacak olan proje, hak sahiplerinin projeye imza atmaması ve anlaşmaması sonucunda iptal edildi. 


Sincan Fatih Ulubatlı Hasan Mahallesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm proje alam üzerinde hali hazırda evi veya arsası bulunan 1.964 hak sahibi, AKP'li Sincan Belediyesi, Kentsel Yenileme Görüşme Ofislerine giderek bilgi aldı. Projeye karşı çıktıklarını belirten hak sahipleri, kendilerine verilen bedellerde haksızlık olduğunu ileri sürerek, muvafakatnameye imza atmadı. Katılımın çok düşük olduğu anlaşmalar sonucunda proje iptal edilmek zorunda kaldı. Sincan Belediye Başkam Mus: tafa Tuna katıldığı bir televizyon programında projenin iptal olduğunu duyurdu. Sincan Belediyesi MHP Meclis Üyesi Hamdi Yılmaz, meclis toplantısında yaptığı konuşmada Başkan Mustafa Tuna'yı eleştirdi. Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili...