02 / 05 / 2024

hakan bucak yabancıya konut satışı

hakan bucak yabancıya konut satışı

Yurtdışında yasa dışı finans sistemleri tarafından yabancıya vatandaşlık hakkı veren 250 bin dolarlık yatırım tutarı şartının, 175 bin dolar olarak gösterildiği hileli kampanya için harekete geçildi.

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Yabancıya konut satışı pandemiden sonra katlandı, 2023'te sert düştü! İşte nedenleri..

TCMB eski başekonomisti, İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Kara'nın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Yabancıya konut satışında 'golden visa' ve yüzde 1 fon payı önerisi! Gayrimenkulde 2025 ve 2026 yılları önemli!

Mars Türkiye kurucusu ve CEO’su Hakan Bucak, gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve yabancıya konut satışına da değindi. İşte Hakan Bucak'ın sektörle ilgili önemli açıklamaları...

Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 20,4 arttı! 2022 hedefi 70 bin adet! 

MARS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konut sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yabancıya konut satışının ayda yüzde 20,4 yükseldiğine dikkat çeken Bucak, 2022 hedefinin 70 bin olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.

Yabancıya satılan her 100 konuttan 11 tanesini Ruslar aldı!

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, merakla beklenen yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Şubat ayında yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında yüzde 54,9’luk artışla 4.591 adede ulaşıldığını dile getirdi.

Yabancıya gayrimenkul satışında yeni adım!

Mars Investment’ın Genel Müdürü Hakan Bucak, halihazırda gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıya 250 bin dolarlık yatırım karşılığında tanınan vatandaşlık hakkının 500 bin dolara yükseltilmesinin konuşulduğunu belirtti. Bucak, geçişin kademeli yapılması tavsiyesinde bulundu.

Yabancıya konut satışı 40 bine ulaşacak!

Yurtdışından gelen yolcuya yanında 5 kilogram altın getirme hakkı tanınca, şimdiye kadar yurt dışına para transferi sorunu yaşayan vatandaşlar soluğu Türkiye'de aldı. Hakan Bucak, son dönemde özellikle İran'dan altınıyla gelip hem ev hem vatandaşlık alan kişi sayısının artığını belirtti.

Hakan Bucak: Konut sektörü satış hızını artırdı!

Ağustos 2020 konut satış istatistiklerini yorumlayan Mars Investment Kurucu Genel Müdürü Hakan Bucak, ''Pandemi nedeniyle aslında minimum 3 ay talep kaybı ve resmi işlem kaybı yaşayan konut sektörü satış hızını artırdı'' dedi.

Yabancıya konut satışı 4 katına çıkacak!

Gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcı hareketliliği bekleniyor. Dövizde yaşanan yükseliş ile sağlık alanında yürütülen başarılı çalışmaların bunda etkili olacağını dile getiren Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, yabancıya satışın eski rakamların 4 katına çıkacağını belirtti.

Yabancıya konut satışında en yüksek Nisan rakamları görüldü!

Nisan ayındaki 3 bin 720 adet konut satışı, yabancıya satışta tarihin en iyi Nisan ayı rakamı olarak kayıtlara geçti...

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı Toplantısı 21 Mayıs'ta!

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı, Taşınmaz Edinimi ve Vatandaşlık Alma Süreci Bilgilendirme Toplantısı 21 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek...

Antalya'da yabancıya konut satışı yüzde 47 arttı!

Antalya turizmindeki talep patlamasıyla beraber şehirde yabancıya emlak satışları da arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya'da yabancıya konut satışları yüzde 47 arttı.

hakan bucak yabancıya konut satışı Haberi

hakan bucak yabancıya konut satışı

Yurtdışında yasa dışı finans sistemleri tarafından yabancıya vatandaşlık hakkı veren 250 bin dolarlık yatırım tutarı şartının, 175 bin dolar olarak gösterildiği hileli bir kampanya yürütüldü. 

Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, Mars Investment'ın gündeme getirdiği konu, Ticaret Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün takibine alındı. Mars Investment Kurucusu ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak, Ticaret Bakanlığı'na yaptıkları çağrı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün konuyla ilgili detaylı bilgi alarak harekete geçtiğini söylüyor. Bucak, sorunun ortadan kaldırılması için yeni bir sertifikasyon sürecine ihtiyaç olduğunu vurguluyor.

Yabancıya konut satışında hileli satış yapan firmalar için seferberlik...