01 / 05 / 2024

hakan kıran röportajı

hakan kıran röportajı

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu, İstanbul'un tartışmaları projelerine imza atan Mimar Hakan Kıran'a, Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Kabataş Martı projesini sordu. İşte Semercioğlu'nun röportajı...

Euro kurunda son dakika! Rekor kıran Euro bugün ne kadar oldu? İşte 1 Nisan 2023 Euro kuru!

Son iki yılda birçok kez rekor kıran euro/TL kurundaki son durum yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Euro kurunda son durum ne? Euro bugün ne kadar?

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ve Sinan Sevim evlendi!

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ile Matra Motor’un üçüncü jenerasyon yöneticisi iş insanı Sinan Sevim, 7 Ağustos Cuma günü Kemer Golf and Country Club’da düzenlenen şık bir davetle evlendi.

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Kente yeni yatırımlar kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Uzuntarla Kültür Merkezi'nin inşaatına hız kesmeden devam ediyor.

Hakan Şükür'ün babasının mal varlıklarına yeniden tedbir konuldu!

FETÖ üyeliğinden yargılanan eski futbolcu ve milletvekili firari Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür'ün mal varlığına tekrar tedbir kondu...

FETÖ'cü Hakan Şükür 3 milyon dolarlık evde yaşıyor!

FETÖ firarisi, eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür, emlak değerleme sitelerine göre 3 milyon dolar olduğu, Şükür'ün aylık 6 bin 850 dolar kira ile söz konusu evde oturduğu ortaya çıktı.

Hnbc İnşaat Danışmanlık Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Hnbc İnşaat Danışmanlık Yatırım Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Bucak tarafından kuruldu. 

Türkan Şoray Kültür Merkezi için geri sayım!

Muratpaşa Belediyesi’nin büyük açılışı için geri sayıma geçtiği, Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan Kültür Merkezi, Antalya’ya dair ayrı yeni bir kimlik kazandıran mimarisiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. 

İstanbul'un en büyük ikinci kültür merkezi inşa ediliyor!

Sağlık ve eğitim alanında yatırımlarını hızlandıran Okan Holding, yaklaşık 400 milyon lira yatırımı hayata geçirdi. Firma, 25 milyon dolara kültür merkezi kurdu.

Kıran Proje Mimarlık Mühendislik İnşaat Hafriyat Nakliye Hizmetleri Sanayi Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Kıran Proje Mimarlık Mühendislik İnşaat Hafriyat Nakliye Hizmetleri Sanayi Ve Dış Tic.Limited Şirketi Şişli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile bugün Recep Kıran ve Hakan Kıran ortaklığında kuruldu. 

Mimar Hakan Kıran'ın annesi Güner Kıran vefat etti!

İSTANBUL Kabataş Transfer Merkezi'nin mimarı olan Hakan Kıran'ın annesi Güner Kıran vefat etti.

Hakan Şükür’ün ABD’deki lüks evinin kirası 6 bin 850 dolar!

Amerika’ya 19 Kasım 2015’te Fetullahçı Terör Örgütü firarisi Hakan Şükür’ün, ailesiyle ikamet ettiği evinin bedeli, bölgedeki emlak değerleme sitelerine göre 3 milyon dolar. Eylül 2015’ten bu yana kiralanmış olduğu anlaşılan evin aylık kirası ise 6 bin 850 dolar olarak belirtiliyor.

Keles Kültür Evi açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Keles’in Belenören Mahallesi’ne kazandıran Kültür Evi hizmete açıldı.

Mimar Hakan Kıran tartışmalı projelerini anlattı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu, İstanbul'un tartışmaları projelerine imza atan Mimar Hakan Kıran'a, Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Kabataş Martı projesini sordu. İşte Semercioğlu'nun röportajı...

hakan kıran röportajı Haberi

hakan kıran röportajı


Mimar Hakan Kıran, son yıllarda İstanbul’un en çok tartışılan iki projesine imza attı. Biri Haliç Metro Geçiş Köprüsü, diğeri halen inşaatı devam eden Kabataş’taki Martı Projesi... İki projeyi de eleştirmiş biri olarak geçen ay tesadüfen tanıştığım Kıran’la bu kez röportaj için bir araya geldim. Kabataş benim çok sık kullandığım bir yer, düzenleme yapılması gerektiğine sonuna kadar katılıyorum. Peki ama proje doğru proje mi? İlber Ortaylı’nın ve Mimarlar Odası’nın eleştirileri ile benim aklıma takılanları Kıran’a sordum, işte yanıtları...


 ◊ Kabataş Martı projesi ne zaman başladı?

- İlk tasarım 2004’ün sonunda yapıldı. Ama proje 2016 yılında harekete geçti.


◊ Ne zaman bitecek?

- 2018’in sonunda bitirilmesi hedefleniyor.


◊ Neden İstanbul’da en çok tartışma yaratan işleri size veriyorlar?

- Bana vermiyorlar. Ben alıyorum.


◊ İhaleye mi girip aldınız?

- Hayır....