08 / 05 / 2024

hakkari şemdinli cami yapımı

hakkari şemdinli cami yapımı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Seyyid Taha hazretlerinin kabrinin bulunduğu Bağlar köyünde, "Nehrı-Şemdinli İnanç Turizm Koridoru" Projesi kapsamında külliye ve cami yapılarak, Kayme Sarayı ve mezarlık alanı restore edilecek.

Hakkari Ulu Cami ibadete açıldı!

Hakkari'de Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Ulu Cami ibadete açıldı.

Hakkari Şemdinli'de yarı olimpik yüzme havuzu inşa ediliyor!

Hakkari Şemdinli Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca ihale edilen yarı olimpik yüzme havuzunun inşa edilmesi amacıyla çalışmalara geçildi.

Şemdinli sanayi sitesine kavuşacak!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan ve ilk olma özelliğine sahip sanayi sitesinin esnafın yüzünü güldürmesi planlanıyor. Yaklaşık 8 milyon lira maliyetle 16 bin metrekare alan üzerinde yükselen site 50 iş yerinden oluşacak.

Şemdinli Gerdan Tepe'de yol çalışması başladı!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerden temizlenen Gerdan Tepe'de askeri üs bölgesi oluşturmak için iş makineleri çalışmalara başladı.

Hakkari'deki 8 kubbeli Ulu Cami’nin inşaat çalışmaları sürüyor!

Hakkari İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani ve Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin; 3 katlı, iki minareli ve 8 kubbeli Ulu Cami’nin yapım çalışmalarını yerinde denetlediler.

Hakkari'de 3 katlı, 9 kubbeli cami inşa ediliyor!

Hakkari’de ilk defa 3 katlı, iki minareli, 9 kubbeli ve asansörlü bir caminin temeli atıldı. Hakkari Valisi Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri, imamlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla b

Mehmet Feysal Geylani, Hakkari'deki cami inşaatlarını inceledi!

Hakkari İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani yapımı devam eden cami inşaatlarında incelemelerde bulundu. Cami inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan il müftü Geylani, caminin yapımına emeği geçenlere teşekkür etti.

Hakkari Lale Hatun Camii inşaatı ne durumda?

Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani, cami ve Kur’an kursu inşaatında incelemelerde bulundu. Lale Hatun Camii ve Kur’an Kursu inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hakkari Ulu Cami yıkım çalışmalarında sona gelindi!

Hakkari Merkez Ulu Caminin enkaz kaldırma çalışmaları son aşamaya geldi. Merkez Ulu Cami yaklaşık bin metre kare üzerine inşa edilecek ve içerisinde bir çok üniteyi barındıracağı belirtildi.

Hakkari Şemdinli Devlet Hastanesi inşaatında sona gelindi!

Hakkari’nin Şimdinli ilçesinde 2011 yılında ihalesi yapılan 50 yataklı devlet hastanesi bitme aşamasına geldi. Hastanenin hizmete girmesiyle tedavi için başka ilçelere gönderilen hastaların sorunlarının çözümü hedefleniyor.

Şemdinli Samanlı'ya yeni köprü inşa ediliyor!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Belediyesi Hacıbey Mahallesi’ne yapılacak yeni köprünün inşasına başladı. Çetinkaya, "Vatandaşların daha önce büyük sıkıntı yaşadığı mevkide köprü yaparak bu sorunu çözüyoruz." dedi.

Hakkari Derecik'e 20 yataklı devlet hastanesi inşa edilecek!

Sağlık Bakanlığı tarafından Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde 20 yataklı devlet hastanesi yapılacağı bildirildi. Hastanenin 3 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilerek, yapım çalışmalarına yakın zamanda başlanacağı belirtildi.

Hakkari Şemdinli'ye külliye ve cami yapılacak!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Seyyid Taha hazretlerinin kabrinin bulunduğu Bağlar köyünde, "Nehrı-Şemdinli İnanç Turizm Koridoru" Projesi kapsamında külliye ve cami yapılarak, Kayme Sarayı ve mezarlık alanı restore edilecek.

hakkari şemdinli cami yapımı Haberi

hakkari şemdinli cami yapımı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul edilen 5 milyon 710 bin lira bütçeli "NehriŞemdinli İnanç Turizm Koridoru" Projesinin protokolü imzalandı.

Vali Canbolat yaptığı açıklamada, Şemdinli ilçesindeki Bağlar köyünde Seyyid Taha hazretlerinin kabrinin olduğu yer için hazırlanan projenin DAKA tarafından kabul edildiğini anımsatarak, "Bu projenin yüzde 70'ini DAKA, yüzde 30'unu İl Özel İdaresi karşılıyor. Önümüzdeki süreçte bu projeyi gerçekleştireceğiz. İhale ve projelendirme süreci İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek" dedi. 


Canbolat,"Bölgedeki manevi iklimin oluşması ve yaygınlaşması noktasında Seyyid Talıa hazretlerinin büyük katkısı bulunuyor. Dolayısıyla böyle bir eseri, külliyeyi oıtaya çıkanım konusunda gayret sarf eden DAKA Genel Sekreterliğimize, yönetim kurulumuza ve İl Özel İdaremize çok teşekkür ediyoruz. Bu projenin ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı bir hizmet olacağım düşünüyoruz" diye konuştu. 


DAKA Genel Sekreteri Demirci...